zdzislaw1989 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam tak jak w opise posiadam ten procek wie ktos moze ile d aise zniego wycisnac na tej płycie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15936. Jestem nowy i prosze o dokładne opisanie wszystkich czynnosci które musze wykonac !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Poczytaj najpierw FAQ o podkrecaniu... skorzystaj z takich programów jak Everest i CPU-z aby przyblizyc nam troche sytuacje procesora, jesli masz możliwość przestaw w biosie mnoznik o jedno oczko wyzej lub nizej i sprawdz jak bedą wyglądać zmiany. Pozdrawiam, Soker PS. Niewiem jak na tej płycie z mnoznikiem/vcore/fsb poniewaz nigdy na niej nie pracowałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Nie licz na cuda..... max fsb to pewnioe z 210-220. A poaztym czytaj faq i przegldaj strone www.ocwrozka.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajstersztyk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ja osobiście nie brałbym tej płyty, są lepsze np. Abit nf7 lub Epox 8RDA3+ mają sata i posiadają rewelacyjne możliwości o/c!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Witam tak jak w opise posiadam ten procek wie ktos moze ile d aise zniego wycisnac na tej płycie 1462216[/snapback] Jeśli jest to thorton lub TbredB0 to może coś koło 3200+ albo i lepiej ... jednak ta płyta .... eeeeee dobra stabilna platforma - ma pewne funkcje OC, jednak do podkręcania lepsze są: DFI Lanparty Abit NF7 rev 2.0 (ale już nie Abit NF7s ver 2) Epox 8rda+ (8rda3i tez moze byc - ale ma 2-fazowe zasilanie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 EEEE!!!! zdzichu ty zobacz czy masz odblokowany mnożnik, jak joko to zjedź w dół do 10,5 i daj fsb 200 bedzie dziłać na bank a przynajmniej tak myślę i wiesz jak mój asrak dał radę na 206 a tyle wystarczy w zupełności, to czemu gigabyte miałby nie polecieć na tyle, a i jeszcze jak masz taki tam wiochmeński wentylek to nie próbój latać wyżej niż 2200MHz bo bedziesz musiał napięcie zwiększy i tenperatyrka też se skoczy, a jak nie masz oblokowanego to kup sobie wodne i trochę nad nim pokąbinować mianowicie zmnienić tą śmieszną nagrzewnicę na samochodową i wtedy już droga wolna. ten procek chodzi stabilnie bez zmiany napięcia do 2200MHz a mój ciut wyżej :D więc se ustaw jak chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Abit NF7 rev 2.0 (ale już nie Abit NF7s ver 2) 1462719[/snapback] jak nie jak tak !! nf7s to rozszerzona versja nf7 nie myslic z nf7s2 ;] jak nie wiezysz patrze do siga ;] btw na tym gigaszajsie daleko nie zajedziesz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Nie każdy porc się kręci. Może trafileś na lipną serie i nie poszalejesz. Dopóki sam nie sprawdzis to się nie dowiesz bo nikt wróżką tu nie jest. Jak chczesz kręcić napisz coś wiecej o swoim konfigu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...