Pheat Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Posiadam płyte główną Asusa A8N-E z chipsetem nf4. Chłodzenie jakie było zamontowane na tym chipsecie jest bardzo głośne a więc zamówiłem sobie niedawno taki zestawik: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50736375 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50167107 Zanim to wszystko doszło ojciec kupił mi nowe chłodzenie na mojego gf6600. Tak dokładniej to to: http://sklep.tweak.pl/sklep/Arctic_Cooling...ACVGASATI2.html Dzisiaj doszło chłodzenie na chipset. Niestaty okazało się że moje nowe chłodzenie na grafike jest tak duże że nie moge założyć tego nowego. Plastikowa osłonka jaka jest na wiatraczku prawie styka się z wiatraczkiem z chipsetu. A to chłodzenie ze standardu nie jest zbyt grube. Ma może troszke ponad 1cm. Moje pytanie brzmi czy można kupić jakieś wydajne i ciche chłodzenie na mój chipset aby nie przekraczało 1,5cm? Nie moge nic takiego znaleźć. Zależy mi na tym żeby głośność nie przekraczała 20db, max 25. Myślałem coś o heat pipe zakładanej na ten chipset które szła by w dół i z dołu by były jakieś żeberka czy coś ale takiego czegoś to chyba nie znajde. Jest wogóle możliwość na znalezienie chłodzenia sprostującego moim wymaganią bez zmiany chłodzenia karty graficznej? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zrob moda zalmana. powyginaj blaszki tak, zeby sie wpasowalo i walnij nawiew od baku z tego wentylatorka. z czego widze, tylko troche powinno Ci nachodzic chlodzenie od grafy wiec duzo wyginania nie powinno byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pheat Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Niestety nie jest to troche wyginania, trzeba by było wygiąć go całego, wszystkie blaszki na boki tak żeby nie przekraczał wysokością półtro cm. Niestety składa się tak że plastikowa osłona wiatraczka z chłodzenia grafiki jest centralni nad chipsetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pheat Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Coś mi się niezdaje bym znalazł dobre chłodzenie o grubości 1,5 cm a więc postanowiłem zmienić chłodzenie na grafice. Co byście powiedzieli o czymś takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52262285 ?? Co innego lepszego można by kupić w podobnej cenie? Moja karta graficzna to GF6600 turbo force edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Wytnij tyle finów w zalmanie, ile ci zawadza i walnij nawiew z boku... Edytowane 25 Maja 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pheat Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Jak bym miał wyciąć tyle ile potrzeba to by zostało z 10% max. A więc to chyba niezbyt dobrze by chłodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 nie wycinaj tylko wyginaj. zacznij od boku i zegnij przy podstawie, nastepny troche wyzej, kolejny znowu troche wyzej itd. i tak ile sie da zeby dojechac do tego 1,5cm, a co zostanie w srodku to zetnij do wysokoc 1,5cm i daj nawiew od boku radiatora, tak zeby dmuchalo na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassanbey Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Moja karta graficzna to GF6600 turbo force edition 1463234[/snapback] Po co zmieniać PASYWKĘ na tej karcie !? ta co jest,jest wystarczająca ! Mam taka samą, wieje na nią z boku 92 mm PAPST i nie mam więcej niż 60-65`C podczas grania. Zresztą jak bym chciał to i tak nie zmieści mi sie naniej co innego bo zawadzałoby o NB, na który mam ZALMANA (niebieski) EDIT Zmień bios w karcie aby mieć podgląd na temp. Jak to zrobic masz opis TUTAJ Edytowane 27 Maja 2005 przez hassanbey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...