Skocz do zawartości
kocurek

Uszkodzenie Procesora-opinie

Rekomendowane odpowiedzi

no i stało się - proc sprzedany(10 dni temu- czekał na chlodzenie i takie tam) a klient twierdzi że u niego nie działa

przysłał mi zdjęcie z zewnątrz wygląda ok, twierdzi że sprawdzal na trzech płytach i na żadnej nie wstał (clearmos był) a kupił semprona i chodzi

dziwne to dla mnie, bo procek u mnie pracował parę miesięcy bez problemu na dwóch płytach i dał bym sobie za niego rękę obciąć

procesor to thorton2600+/1,65V/166fsb , podobno sprawdzał na asusie a7v8x-vm i na jakimś innym z kt600,modecom350W i 512 PC3200,radek 9600pro

w jaki sposób można by uszkodzić procesor bez widocznych śladów?OC raczej wykluczam (chociaż kto wie)

acha przy starcie głośnik nie daje żadnego sygnału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Głośnik nie daje żadnego sygnału - spalony procesor.:)

Można uszkodzić procesor bez o/c gdy się go uruchomi "na próbę" bez chłodzenia. Może klient nie mógł się doczekać.:)

Pozdrawiam serdecznie i życzę pomyślnego rozwiązania sprawy.

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i stało się - proc sprzedany(10 dni temu- czekał na chlodzenie i takie tam) a klient twierdzi że u niego nie działa

przysłał mi zdjęcie z zewnątrz wygląda ok, twierdzi że sprawdzal na trzech płytach i na żadnej nie wstał (clearmos był) a kupił semprona i chodzi

dziwne to dla mnie, bo procek u mnie pracował parę miesięcy bez problemu na dwóch płytach i dał bym sobie za niego rękę obciąć

procesor to thorton2600+/1,65V/166fsb , podobno sprawdzał na asusie a7v8x-vm i na jakimś innym z kt600,modecom350W i 512 PC3200,radek 9600pro

w jaki sposób można by uszkodzić procesor bez widocznych śladów?OC raczej wykluczam (chociaż kto wie)

acha przy starcie głośnik nie daje żadnego sygnału

1462465[/snapback]

Ja przed wysłaniem proca robie zawsze zdjęcie i widać na nim numery seryjne. Mialem podobny przypadek.Kolo sobie wykombinował , że kupi na aukcji ode mnie proca a mi odesle swój spalony po pewnym czasie. Nie miał farta bo numery proca były inne.Sprawa trafiła na policję jako próba wyłudzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow ciekawa sprawa. ja nie zgadzałbym się na zwrot, ten koleś coś kombinuje. Może specjalnie spalił proca lub urwał nozke bo być może testował jego mozliwosci o/c i byly niezadawalajace!! Ja tylko o tak strzelam, nigdy nie miałem takiego przypadku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesm mozliwość żę albo przy wyjmowaniu albo przy zakładaniu poszły na proca ładunki elektrostatyczne z ręki i po procu...

A z tymi nr seryjnymi to bym sobie doładnie sprawe wyjaśnij bo może rzeczywiście kolo coś miesza. Jak nie spisałeś z proca to na gwarancji numery powinny byc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam parę zdjęć z numerami i całego proca, bez chłodzenia to by wyparował w sekunde a gość mówi że rdzeń jest różowiutki jak nówka. chyba rzeczywiście te ładunki...w każdym razie wysyła mi go na sprawdzenie więc go dokładnie obejrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi