sham4n Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Pierwsza(Audigy 2 NX) to oczywiście karta zewnętrzna i tu mam pytania!Czy są jakieś różnice co do jakości dźwięku w obu kartach? Czy połączenie poprzez USB2.0 nie powoduje żadnych strat w jakości sygnału? Czytałem opinie jednego z użytkowników tejże karty, który stwierdził, że Audigy 2 NX nie ma hardware'owego EAX i obciąża CPU komputera, czy to prawda? Zastanawiam się nad kartą zewnętrzną, by w przyszłości podłączyć ją również pod laptopa! B) Pozdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Pierwsza(Audigy 2 NX) to oczywiście karta zewnętrzna i tu mam pytania!Czy są jakieś różnice co do jakości dźwięku w obu kartach? Czy połączenie poprzez USB2.0 nie powoduje żadnych strat w jakości sygnału? Czytałem opinie jednego z użytkowników tejże karty, który stwierdził, że Audigy 2 NX nie ma hardware'owego EAX i obciąża CPU komputera, czy to prawda? Zastanawiam się nad kartą zewnętrzną, by w przyszłości podłączyć ją również pod laptopa! B) Pozdro!! 1462776[/snapback] Karty zewnetrzne zazwyczaj maja lepsza jakosc dzwieku od kart wewnetrznych. USB samo w sobie nie powoduje zadnych strat, a wspomniana lepsza jakosc bierze sie z tad ze na karte nie wplywaja tak mocno zaklocenia wytwarzane przez samego kompa (a sporo tego jest). Co do EAX to sie nie wypowiem bo nie wiem, ale brak hardwarowego EAXu w takiej karcie to jakos mi sie kupy nie trzyma ;) ale "nie wiem, polemizuje" A jednak.... "Sposób działania Audigy 2 NX jest jednak zupełnie inny niż w przypadku pozostałych, wewnętrznych, produkowanych przez Creative kart. Chodzi o to, że mimo iż urządzenie faktycznie wykorzystuje EAX HD, robi to głównie poprzez emulację przeprowadzaną przez główny procesor. Nie, jak w przypadku innych kart, poprzez układ umieszczony na karcie." Nie wszystko zloto co sie swieci :) Wiecej tutaj http://www.tomshardware.pl/video/20031114/index.html karta chyba robiona z mysla o laptopach, a na tym raczej sie "nie gra" :/ Edytowane 25 Maja 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...