_nc_ Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 mam pytanie. Mam starszą kolumnę pioneera. Ale nie podoba mi sie dzwięk jaki z niej sie wydobywa poniewaz jest w niej zastosowany bass reflex, więc go zatkałem. Czy to zaszkodzi głośnikowi ?? czy moze to czy bedzie bs czy nie zależy tylko od naszego ucha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Raczej nie powinno to zaszkodzić głośnikom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 mam pytanie. Mam starszą kolumnę pioneera. Ale nie podoba mi sie dzwięk jaki z niej sie wydobywa poniewaz jest w niej zastosowany bass reflex, więc go zatkałem. Czy to zaszkodzi głośnikowi ?? czy moze to czy bedzie bs czy nie zależy tylko od naszego ucha ? 1462871[/snapback] na pewno nie zaszkodzi głośnikowi. To znany sposób na skrócenie basu. Po prostu zatykając bass reflex zmienia sie dobroć układu głośnik - obudowa. Nie jest to szkodliwe dla żadnego elementu. natomiast wpływ na dźwięk musisz ocenić sam. Wg. mnie ma to przeważnie dobry wpływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ja tam wole z bass reflexem. Mam czysty i głęboki bas :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...