j4n3k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Posiadam płyte główną Giga-byte GA-8IPE1000 i mam problem z mikrofonem. Gdy na Skype mówie do drugiej osoby to ona po tamtej stronie prawie mnie nie słyszy. Myśle ze to wina sterowników. Co z ty zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 a ustawienie poziomu dzwieku na wejsciu mikrofonowym masz na jakim poziomie? moze w tym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j4n3k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Wszystko jest na poziomie maksymalnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Wszystko jest na poziomie maksymalnym 1463272[/snapback] Może tamta osoba ma za cicho głośniki <lol>? +20dB mic boost? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j4n3k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 tak wszystko jest nawet +20 dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 mikrofon masz zapewne w sluchwkach... i te sluchawki maja potencjmetr. Potencjometr ten dziala rowniez na mikrofon. odkrec na 'maxa' - minimalny opor, a glosnosc reguluj pod winda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j4n3k Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ale wcześniej miałem płyte MSI z chipsetem SIS 651 i mikrofon działał normalnie. A ten potencjometr to on jest tylko na głośniki w słuchawkach a mikrofon idzie normalnie kablem i nie jest zależny od potencjometru. Wiem bo rozkręcałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolCichy Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Też mam tę płytę i jej mikrofon ma najwyraźniej słabiutkie wzmocnienie. Jak wsadziłem starego Live'a i podłączyłem m-f-on do niego, od razu było lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Podobno inne steroniki pomagają. Wiele osób skarżyło sie na dzwięk z tej płyty. oto komentarze z witryny sklepu internetowego : Jedyny problem to sterowniki karty dźwiękowej dostarczone wraz z płytą, ale wystarczy zainstalować starsze i wszystko jest okej. POLECAM!!! Jest mały problem z karta muzyczną, b.trudno dostać do niej wtyczke z wyjściami SUROUND-KIT, a po zatym sa złe strewoniki zamieszczone na płycie i dzwięk jest troche zchrzaniony przy grach i przy słuchaniu. Po sciagnieciu nowych, wszystko działa poprawnie. Ja osobiście używam innej karty dzwiekowej Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...