Mist Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 WItam.Mam pewien dylemat dotyczacy kupna kontrolera sata.Jestem posiadaczem plyty głównej soltek SL-75DRV5 i dysku maxtor 80gb 8mb cache ata133.Skonczylo mi sie wybitnie miejsce na dysku i che kupic nowy,ale za jakis rok chcialem zmienic caly komputer ,z ktorego jestem ogolnie zadowolony.Wlasnie dlatego mysle o dysku ktory bede mogl przelozyc do nowego komputera bez ciagniecia za soba starych technologii.Nie mam saty na plycie wiec chcialbym kupic jakis tani kontroler jako rozwiazanie przejsciowe,i w prztyszlosci przelozyc dosk do plyty z kontrolerem sataii z kolejkowaniem. Stad moje pytania: - Jaki kupic kontroler ,i czy to ma duze znaczenie czy moze byc to powiedzmy Mint?- Jaki dysk, Sata czy sata II? (200Gb) o rozsadnej wydajnosci? -Czy bobry bedzie SP2004 SATA II Samsunga CLick (malo mialem stycznosci z dyskami tej firmy) ,bo nie widzialem dyskow 200Gb SATA II np maxtora. Dysk che kupic wydajny,ale kontroler uwazam za rozwiazanie przejsciowe i nie che wydawac na niego za duzo pieniedzy,skoro i tak niedlugo poleci do kosza. Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ja proponuje ci kupić jakąś 80-tke bo narazie nie ma dysków na sata II o poj. 200gb oprócz samsunga. a za rok będzie miała je każda firma i będziesz wiedział w której kupić zeby był najlepszy. każdy będzie kupywał i testował. ja też mam zamiar kupic dysk 200gb ale czekam aż jakieś inne firmy wyprodukuja ja na SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mist Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 No coz ,czekanie rok to nir jest dla mnie rozwiazanie :/.Moze ktos ma jednak jakas rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 No jasne ze samsunga na SATA II ! Nad czym sie tu zastanawiac, jeszcze Hitachi ma dyski na SATA 2 ale nie wiem czy ma 200 gb, ale na pewno 160!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...