Skocz do zawartości
Luk@s

Canon A95 Czy Nikon 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup jednego z tych aparatów i mam pewne wątpliwości, który wybrać. Canon ma większe możliwości manualne z tego co wiem, ale to mi nie jest aż tak potrzebne. Czy ktoś może doradzić, co byłoby lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i masz rację, ale główna decyzja nie należy do mnie, tylko do mojego taty... A po drugie głównie interesuje mnie jakość zdjęć (który aparat ma wyższą...) a co do ustawień to wystarczą mi półautomatyczne (regulacja ISO, korekcja ekspozycji itp) - wiem, bo mam Canona A40 w tej chwili i z jego manuala praktycznie nie korzystam. Chyba, że jest więcej argumentów przeciwko Nikonowi. Oglądałem gdzieś zdjęcia z niego i są bardzo ładne, no ale mało się na tym znam. Chyba, że jest w podobnej cenie jeszcze coś ciekawego, ale raczej z małym zoomem.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcialem kupic canona a95 :) Ale w Warszawie w zadnym fotojokerze nie bylo tego aparaciku (jesli byl to z wystawy). Dzwonilem do wszystkich, sam osobiscie bylem na Wilenskim, Markach i kolo Blue City. Dodatkowo dzwonilem tez do agito i tez nie mieli na magazynie - trzeba czekac. Albo te aparaty sie koncza (podobnie jak a75 i a85 ktorych prawie wogole nie ma) albo jest taki popyt :)

No i kupilem a510. Zaoszczedzilem troche kaski, z akcesoriami wyszlo taniej niz goly a95 ;)

Co lepsze a95 czy nikon 7900 ? Nie mam pojecia ! :mrgreen:

Edytowane przez rcube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wybór padł jednak na Nikona. Wcale nie żałuję :). Dwa przykładowe zdjęcia robione na makro: (proszę nie jechać po mnie że są nieładnie skadrowane itp. to było tylko tak sobie robione)

www.lukisite.neostrada.pl/DSCN0049.JPG

www.lukisite.neostrada.pl/DSCN0058.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi