Luk@s Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Rozważam zakup jednego z tych aparatów i mam pewne wątpliwości, który wybrać. Canon ma większe możliwości manualne z tego co wiem, ale to mi nie jest aż tak potrzebne. Czy ktoś może doradzić, co byłoby lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Canon ma większe możliwości manualne z tego co wiem, ale to mi nie jest aż tak potrzebne. Tak ci sie tylko wydaje :) pozniej bedzie ci ich bardzo brakowac, jezeli ich nie bedziesz miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Może i masz rację, ale główna decyzja nie należy do mnie, tylko do mojego taty... A po drugie głównie interesuje mnie jakość zdjęć (który aparat ma wyższą...) a co do ustawień to wystarczą mi półautomatyczne (regulacja ISO, korekcja ekspozycji itp) - wiem, bo mam Canona A40 w tej chwili i z jego manuala praktycznie nie korzystam. Chyba, że jest więcej argumentów przeciwko Nikonowi. Oglądałem gdzieś zdjęcia z niego i są bardzo ładne, no ale mało się na tym znam. Chyba, że jest w podobnej cenie jeszcze coś ciekawego, ale raczej z małym zoomem. Edytowane 25 Maja 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Wiem ze A95 jest debesciak :) Canon to Canon, polukaj moze w recenzjach ktore sa przyklejone w tym dziale, moze cos ciekawego znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Ja chcialem kupic canona a95 :) Ale w Warszawie w zadnym fotojokerze nie bylo tego aparaciku (jesli byl to z wystawy). Dzwonilem do wszystkich, sam osobiscie bylem na Wilenskim, Markach i kolo Blue City. Dodatkowo dzwonilem tez do agito i tez nie mieli na magazynie - trzeba czekac. Albo te aparaty sie koncza (podobnie jak a75 i a85 ktorych prawie wogole nie ma) albo jest taki popyt :) No i kupilem a510. Zaoszczedzilem troche kaski, z akcesoriami wyszlo taniej niz goly a95 ;) Co lepsze a95 czy nikon 7900 ? Nie mam pojecia ! :mrgreen: Edytowane 25 Maja 2005 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 No i wybór padł jednak na Nikona. Wcale nie żałuję :). Dwa przykładowe zdjęcia robione na makro: (proszę nie jechać po mnie że są nieładnie skadrowane itp. to było tylko tak sobie robione) www.lukisite.neostrada.pl/DSCN0049.JPG www.lukisite.neostrada.pl/DSCN0058.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...