Paweł_Gdańsk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 jak w temacie, czy w moim procku(box) idzie walnac jakis wolnoobrotowy wiatrak 1800-2500 z zasilacza/obudowy, za 25-30zl ? w jaki sposob to zrobic? zalezy mi na niskich kosztach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Chyba lepiej kupić całe chłodzenie odrazu. http://www.proline.pl/shop.php?kat=Ch%B3odzenie+procesor%F3w Edytowane 25 Maja 2005 przez Masaccio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) kupujesz se taki wiatraczek, stary demontujesz i przykrecasz nowy do tego wtyczke na plycie glownej (mobo) wczepiszasz i dziala :P Edytowane 25 Maja 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no niby proste, ale chodzi mi, o jakas przejsciowke, albo co, poprostu, ten boxowy wiater ma powiedzmy 5x5 , a ja bym kupil taki wielgi 10x10 i jak go upchnac :/ a co do zestawow, to idzie wychaczyc cosik za 30zl, ale do tego pasta i takie duperele, a ja raczej sie boje, ze bym zle nalozyl, na nowy procek mnie nie stac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 sa przejsciowki (poszukaj na allegro) a jak chcesz ciac koszty to sam mozesz zrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 o to mi chodzilo, tylko nie bylem pewien, czy to mozliwe, dzieki, to jeszcze sie zapytam jak z zasilaniem, taki zasilak od prockowego wiatraka styknie, czy gdzie indziej prunda szukac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassanbey Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Hmmm.... :unsure: Tak nie bardzo rozumiem co chcesz zrobić ? Wiatraczek z zasilacza chcesz walnąć o obudowę?? :blink: A tak na serio to zajrzyj TUTAJ chyba najtańszy wybór w NECIE - jeśli z $$$ krucho bierz YS TECh a jeżeli masz$$$ troszke więcej to PAPST, AKASA też nieczego sobie ale te wiatraczki szukaj na ANGELI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no niby proste, ale chodzi mi, o jakas przejsciowke, albo co, poprostu, ten boxowy wiater ma powiedzmy 5x5 , a ja bym kupil taki wielgi 10x10 i jak go upchnac :/ a co do zestawow, to idzie wychaczyc cosik za 30zl, ale do tego pasta i takie duperele, a ja raczej sie boje, ze bym zle nalozyl, na nowy procek mnie nie stac 1463783[/snapback] na przykład to: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4143...c454e545f325443 Zamontować wcale nie jest tak trudno, pasta silikonowa w zestawie. Ciche i skuteczne, jak nie podkręcasz to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Gdybyś jednak chciał zrobić tą przejściówkę samemu to Tutaj są moje wypociny na ten temat. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) no to ost. pytanie, czy moge wziac jakis najtanszy wiatrak, czy lepiej cos firmowego? nie podkrecalem procka, a na boxowym moj ma 37-39 stopni wydaje mi sie, ze jakikolwiek by nie byl i tak bedzie mocniej wial, niz ten maly gwizdek, zalezy mi tylko na halasie i pieniadzach :D i jeszcze jedna wazna rzecz, jaka jest temp pracy mojego procka, jaka max dopuszczalna temp ? Edytowane 26 Maja 2005 przez Paweł_Gdańsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 no to ost. pytanie, czy moge wziac jakis najtanszy wiatrak, czy lepiej cos firmowego? nie podkrecalem procka, a na boxowym moj ma 37-39 stopni wydaje mi sie, ze jakikolwiek by nie byl i tak bedzie mocniej wial, niz ten maly gwizdek, zalezy mi tylko na halasie i pieniadzach :D i jeszcze jedna wazna rzecz, jaka jest temp pracy mojego procka, jaka max dopuszczalna temp ? 1464042[/snapback] Temperatury masz niskie. Najlepiej żeby procek nie przekraczał temperatury 60 stopni. Ale ciebie to chyba nie dotyczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 mala poprawka 47 stopni aktualnie mam, speedfanem sprawdzane, ale chyba i tak dobrze :) tamto, albo stare jakies, albo z otwarta buda robilem, albo cos mi sie pomylilo, albo zapomnialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 zrobione, wiatrak zamocowalem na prowizorke niestety, ale sie trzyma, temp. znosna a komp cichszy :) chociaz i tak przydaloby sie poprawic kilka rzeczy :/ nie wiem, z czego taka przejsciowke zrobic, na radiator o wymiarach 8x6 z wentylka 8x8 bo do obrobienia blachy, jak kolega powyzej, to sprzet trza miec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Jeżeli to z tą blachą było o mnie to ja nie mam żadnego sprzętu. Ot poprostu, kombinerki, młotek i do dzieła :wink: . No i jeszcze gwoździe żeby zrobić dziurki na wkręty. edit Zapomniałem o imadełku. Edytowane 30 Maja 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 a ile czasu ci to zajelo p.s. no wlasnie jeden problem, imadla ni mom :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nie pamiętam dokładnie ale chyba około 3,5 godziny z pomalowaniem - nie lubię się spieszyć a lubię popijać przy robocie :rolleyes: . Zapomniałem jeszcze o nożycach do blachy. Bez imadła też można. Tylko trochę więcej pracy, ale bez przesady. Poszukaj może gdzieś znajdziesz takie małe imadełko biurkowe. A jak nie to może z kilku warstw kartonu łączonych wikolem (klej do drewna) dla większej sztywności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 no wlasnie ja kombinowalem z taka kontrukcja z kartonu po butach, dosyc sztywny, ale tak srednio wypalilo, zla koncepcja moze bym jeszcze raz sprobowal, tylkojak ty masz ten wiatrak do procka zamontowany, przyklejony/przykrecony/zawieszony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Te profile z blachy przyklejone są do radiatora na zwykły silikon a wiatraczek jest do tych profili przykręcony (tak jak widać na zdjęciu). Ten karton z pudełka po butach to pomyłka. Zwykły karton+wikol+odrobina umiejętności manualnych = nice job. Wyjmij stary radiator, odkręć od niego wszystkie mocowania starego wentyla, przyłóż tą 80-kę i zastanów się jak mogłoby wyglądać to mocowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...