Skocz do zawartości
cadavre

Gf6600gt I Dx9 W Half Life2

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Nigdzie nie dopatrzyłem się odpowiedzi na pytanie:

Jak wiadomo FXy nie są kompatybilne z HL2 w trybie DX9, a jak jest z serią 6 nVidii?

Przepraszam za prostotę pytanie, ale jakoś tak mnie to nurtuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Właśnie po testach 3D Marka jestem :P

Procek... W sumie chodzi na FSB 222MHz i chodzi z pamięciami w trybie 1:1 więc z testach Snadry i Everesta mam lepsze wyniki od A64 :) Chociaż tylko 256KB cache'u robi swoje...

Wyniki jeśli mogę (:D):

RAM odczyt - 3176MB/s

RAM zapis - 1231MB/s

Grafa bez O/C (standard 525/1050MHz [Galaxy z 1,6ns]):

3D Mark2001SE - 14860pkt (nie zależy mi :P)

3D Mark03 - 7962pkt

3D Mark05 - 3586pkt

Zaraz instaluję HLka2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj oj oj ....

ramy to nie procek a ty podajesz wyniki ramów, wiadomo odczyt i zapis też zależy od proca (ale raczej od jego FSB) ami chodzi i ogólne taktowanie proca które w twoim przypadu wynosi 1998mhz możesz przeżyć zawód bo HL2 to wybitnie procożerna gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Właśnie po testach 3D Marka jestem :P

Procek... W sumie chodzi na FSB 222MHz i chodzi z pamięciami w trybie 1:1 więc z testach Snadry i Everesta mam lepsze wyniki od A64 :) Chociaż tylko 256KB cache'u robi swoje...

Wyniki jeśli mogę (:D):

RAM odczyt - 3176MB/s

RAM zapis - 1231MB/s

Grafa bez O/C (standard 525/1050MHz [Galaxy z 1,6ns]):

3D Mark2001SE - 14860pkt (nie zależy mi :P)

3D Mark03 - 7962pkt

3D Mark05 - 3586pkt

Zaraz instaluję HLka2 :D

1466457[/snapback]

No to jak juz poszpilasz to sie pochwal wrażeniami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ogólnego taktowania procesora to nie wiem jak jest w HL2, ale raczej wszędzie jak ktoś pisze "różnica w wydajności dzięki lepszemu procesorowi" to oznacza, że procesor ma wyższe FSB, bo sam procesor raczej malutko wpływa na szybkość gry :) A jak wiesz napewno - większa szybkość magristrli FSB wpływa na zwiększenie wydajności całego PCeta.

^^^ Jak uważacie: większy wpływ na szybkość ma FSB czy ogólne taktowanie?

[To tak poza tematem :D]

Pozdrawiam!

P.S. HL2 Rulz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blee..... weź zwieksz mnożnik i napiecie a FSB zostaw na 222 i bedzie wszystko FSB wpływa też na ramy, a również na grafe, ale HL2 potrzebuje poteżnego proca żeby obliczyć fizyke gry .... wiec lepsze (przykłądowo) w hl2 bedzie sie lepiej grało na 220x10 niż 250x8 ale to taki przykład powiedzmy ze wiem co mówie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^^ Jak uważacie: większy wpływ na szybkość ma FSB czy ogólne taktowanie?

1466953[/snapback]

Na to pytanie nie da sie jednoznacznie odpowiedziec. Jesli mimo to musze odpowiedziec to mowie - ogolne taktowanie.

Bo lepiej by sie gralo (czysto teoretycznie) na 100x30(3000mhz) niz na 300x5(1500mhz).

sam procesor raczej malutko wpływa na szybkość gry :) A jak wiesz napewno - większa szybkość magristrli FSB wpływa na zwiększenie wydajności całego PCeta.

Sam procesor ma ogromny wplyw na szybkosc gry. Szczegolnie na rozleglych lokacjach procek bywa waskim gardlem podobnie jest w miejscach gdzie porusza sie duzo rzeczy szczegolnie na otwartej przestrzeni (wiekszosc etapu z jezdzeniem samochodzikiem, bitwa na placu se striderami) procek bardzo sie dlawi. I trzeba by chyba procka typu FX-55 zeby to procek nie byl waskim gardlem(przy 1024 na kartach typu 66600gt lub np. 9800pro.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Nigdzie nie dopatrzyłem się odpowiedzi na pytanie:

Jak wiadomo FXy nie są kompatybilne z HL2 w trybie DX9, a jak jest z serią 6 nVidii?

Przepraszam za prostotę pytanie, ale jakoś tak mnie to nurtuje...

1463733[/snapback]

Jak wiadomo to tylko był chwyt marketingowy i wpisujac mat_dxlevel 90 wszystko hula jak trza na fx5900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi