KazMax Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Witam. Planuje wymiane części sprzetu jak z podpisu (płyta,proc i grafika). Co do plyty to myslę nad DFI Lanparty Ultra-D (jednak ze wzgledu na słabą dostepność coraz mniej o niej myślę...chyba ze ktoś z forumowiczów sprzedjae to cudo w przystępnej cenie i na gwarancji ;) lub MSI K8N Neo 4 Platinium (za 520 zł). Proc to A64 Venice 3000+ OEM (z loterii...za 540 zł pojawiły się w ABC Data jednak po południu juz ich nie było...dostawa niebawem) i największy dylemat czyli grafika. Rozważam GF 6600GT Extreme od Leadteka (~780 zł) lub coś na ATI X800 (~1000zł)...jak z ich podkręcalnością??. Proszę o rady czy wogóle warto się przesiadać (mam troche wolnych pesos)?? Czy wybór co do sprzętu trafny? Czy warto dopłacic to 200 parę pesos i brać X800 zamiast GF?? I ile realnie w tej chwili wart jest sprzęt który chcę wymienić (bo nie wiem ile pesos na dokładkę szykować). Za wszelkie sugestie już jestem wdzieczny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Płyta to jak najbardziej DFI. procek venice będzie najlepszym wyborem, grafa to łykaj radzia będzie wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 6600GT jest bee ,albo 6800 ,albo x800 plyta jak plyta - troche pesos pochlonie zdecydowanie lepiej DFI niz MSI a tak wogole to nie wiem po co zmieniasz sprzet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) w skrócie - venice, dfi, x800 twoj obecny sprzet w przyblizeniu :wink: cpu 300 zł mb 200 zł gpu 500 zł wiec musialbys ponad kafla pesos dolozyc :wink: Edytowane 25 Maja 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) gpu 500 zł 1464187[/snapback] hmmm...liczyłem iżz jakies 600 pesos za graficzkę z tym chłodzonkiem dostanę. A czy naprawdę warta jest dopłata do X800?? Co do powodów wymiany to proc cienko sie kręci (tylko 2,4 Ghz beeee) a graficzka juz lekko leciwa jest :wink: Edytowane 26 Maja 2005 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 jak juz oszczedzac musisz to biez Abita AX8 - 420pln ,zawsze to ponad 100pln mniej co do twojej "leciwej" grafiki to mam zamiar kupic taka we wrzesniu (jezeli kase uzbieram) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ale ten Abit jest na KT890 wieć do OC pewnie cienko bedzie sie nadawał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 hmmm...liczyłem iżz jakies 600 pesos za graficzkę z tym chłodzonkiem dostanę. A czy naprawdę warta jest dopłata do X800?? Co do powodów wymiany to proc cienko sie kręci (tylko 2,4 Ghz beeee) a graficzka juz lekko leciwa jest :wink: 1464282[/snapback] fakt, chlodzonka nie wzialem pod uwage... z tym ze za 560 zł masz nówke 9800pro szafira wiec... :wink: a dolozyc do x800 jak najbardziej warto mobo, jak zalezy ci na nf4 ultra i dobrym oc to asus a8n-e sie nada, ale oczywiscie mozliwosci ma sporo mniejsze niz dfi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ale ten Abit jest na KT890 wieć do OC pewnie cienko bedzie sie nadawał... 1464763[/snapback] no fakt w tescie poszedl tylko na fsb300 z pamieciami 1:1 Adata ddr600 bez zadnych problemow :] a wiecej to nie pisza ,wiec pewnie nie probowali :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Moją odpowiedź potraktuj jako głos rozsądku. Nie zmieniaj sprzętu ! Masz bardzo dobry. Jeszcze przez rok się wstrzymaj. Wymień jak koniecznie chcesz najwyżej grafike na mocniejszą ale to wszystko. No chyba że nie masz co z kasą robić. Między twoim sprzętem +Ati x800xl(proponuje XT bo na agp) a takim Dfi + A64 3000+ Atix800xl będzie ze 1000 pkt róznicy(max) w 3dmark03. CZy to istotne ze zamiast 12 tys będziesz miał 13 tys? Czy te 1000pkt jest tego warte? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Moją odpowiedź potraktuj jako głos rozsądku. Nie zmieniaj sprzętu ! Masz bardzo dobry. Jeszcze przez rok się wstrzymaj. Wymień jak koniecznie chcesz najwyżej grafike na mocniejszą ale to wszystko. No chyba że nie masz co z kasą robić. Między twoim sprzętem +Ati x800xl(proponuje XT bo na agp) a takim Dfi + A64 3000+ Atix800xl będzie ze 1000 pkt róznicy(max) w 3dmark03. CZy to istotne ze zamiast 12 tys będziesz miał 13 tys? Czy te 1000pkt jest tego warte? Pozdro. 1464995[/snapback] Oczywiście masz rację ale tak sobie myślę że z A64 wycisnę sporo więcej MHz (przy odbrobinie szczęścia of course) w stosunku do tego co mam teraz, MoBo z PCI-E więc bedzie na przyszłość, wykorzystam potencjał mojego RAM'u (chodzi o MHz), zainstaluje XP 64-bit edition (jak będę miał komplet sprawnych sterów ;) )...no tak tylko saobie myślę...a może lepiej wydać kasę na wakacje? B) A tak nawiasem mówiąc to punkty w 3D smarkach niewiele mnie obchodzą. Ważne jest jak dana gierka śmiga a nie niewiele mówiace punkty. Poza tym ostatnio coraz mnie sobie pogrywam :? Edytowane 27 Maja 2005 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodówa2 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Powiem to co inni kup tę karte, jeżeli ta za słaba dla ciebie a za jakiś rok wymienisz na jakiegoś 2 rdzeniowca + DFI (sporo potanieje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...