Skocz do zawartości
KazMax

Wymiana Sprzetu...doradzcie ;))

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje wymiane części sprzetu jak z podpisu (płyta,proc i grafika). Co do plyty to myslę nad DFI Lanparty Ultra-D (jednak ze wzgledu na słabą dostepność coraz mniej o niej myślę...chyba ze ktoś z forumowiczów sprzedjae to cudo w przystępnej cenie i na gwarancji ;) lub MSI K8N Neo 4 Platinium (za 520 zł).

Proc to A64 Venice 3000+ OEM (z loterii...za 540 zł pojawiły się w ABC Data jednak po południu juz ich nie było...dostawa niebawem) i największy dylemat czyli grafika. Rozważam GF 6600GT Extreme od Leadteka (~780 zł) lub coś na ATI X800 (~1000zł)...jak z ich podkręcalnością??.

Proszę o rady czy wogóle warto się przesiadać (mam troche wolnych pesos)?? Czy wybór co do sprzętu trafny?

Czy warto dopłacic to 200 parę pesos i brać X800 zamiast GF??

I ile realnie w tej chwili wart jest sprzęt który chcę wymienić (bo nie wiem ile pesos na dokładkę szykować).

Za wszelkie sugestie już jestem wdzieczny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w skrócie - venice, dfi, x800

twoj obecny sprzet w przyblizeniu :wink:

cpu 300 zł

mb 200 zł

gpu 500 zł

wiec musialbys ponad kafla pesos dolozyc :wink:

Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gpu 500 zł

1464187[/snapback]

hmmm...liczyłem iżz jakies 600 pesos za graficzkę z tym chłodzonkiem dostanę.

A czy naprawdę warta jest dopłata do X800??

Co do powodów wymiany to proc cienko sie kręci (tylko 2,4 Ghz beeee) a graficzka juz lekko leciwa jest :wink:

Edytowane przez KazMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm...liczyłem iżz jakies 600 pesos za graficzkę z tym chłodzonkiem dostanę.

A czy naprawdę warta jest dopłata do X800??

Co do powodów wymiany to proc cienko sie kręci (tylko 2,4 Ghz beeee) a graficzka juz lekko leciwa jest  :wink:

1464282[/snapback]

fakt, chlodzonka nie wzialem pod uwage... z tym ze za 560 zł masz nówke 9800pro szafira wiec... :wink:

a dolozyc do x800 jak najbardziej warto

mobo, jak zalezy ci na nf4 ultra i dobrym oc to asus a8n-e sie nada, ale oczywiscie mozliwosci ma sporo mniejsze niz dfi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten Abit jest na KT890 wieć do OC pewnie cienko bedzie sie nadawał...

1464763[/snapback]

no fakt

w tescie poszedl tylko na fsb300 z pamieciami 1:1 Adata ddr600 bez zadnych problemow :]

a wiecej to nie pisza ,wiec pewnie nie probowali :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją odpowiedź potraktuj jako głos rozsądku.

Nie zmieniaj sprzętu ! Masz bardzo dobry. Jeszcze przez rok się wstrzymaj.

Wymień jak koniecznie chcesz najwyżej grafike na mocniejszą ale to wszystko. No chyba że nie masz co z kasą robić.

Między twoim sprzętem +Ati x800xl(proponuje XT bo na agp) a takim Dfi + A64 3000+ Atix800xl będzie ze 1000 pkt róznicy(max) w 3dmark03. CZy to istotne ze zamiast 12 tys będziesz miał 13 tys? Czy te 1000pkt jest tego warte?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją odpowiedź potraktuj jako głos rozsądku.

Nie zmieniaj sprzętu ! Masz bardzo dobry. Jeszcze przez rok się wstrzymaj.

Wymień jak koniecznie chcesz najwyżej grafike na mocniejszą ale to wszystko. No chyba że nie masz co z kasą robić.

Między twoim sprzętem +Ati x800xl(proponuje XT bo na agp) a takim Dfi + A64 3000+ Atix800xl będzie ze 1000 pkt róznicy(max) w 3dmark03. CZy to istotne ze zamiast 12 tys będziesz miał 13 tys? Czy te 1000pkt jest tego warte?

Pozdro.

1464995[/snapback]

Oczywiście masz rację ale tak sobie myślę że z A64 wycisnę sporo więcej MHz (przy odbrobinie szczęścia of course) w stosunku do tego co mam teraz, MoBo z PCI-E więc bedzie na przyszłość, wykorzystam potencjał mojego RAM'u (chodzi o MHz), zainstaluje XP 64-bit edition (jak będę miał komplet sprawnych sterów ;) )...no tak tylko saobie myślę...a może lepiej wydać kasę na wakacje? B)

A tak nawiasem mówiąc to punkty w 3D smarkach niewiele mnie obchodzą. Ważne jest jak dana gierka śmiga a nie niewiele mówiace punkty. Poza tym ostatnio coraz mnie sobie pogrywam :?

Edytowane przez KazMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi