Triger Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Przejdę do rzeczy odrazu. Z takich części składa się zestaw: - AMD Athlon 2800+ (Barton) - mobo - Epox nForce 2 ultra 8RDA3+ - Kingston 8E2ES822H 512MB PC3200 200mHz 64bit. Nie jest to mój komputer ale chciałbym wiedzieć ile można z niego wycisnąć, na procesorze jest wiatraczek ;-). Aktualne ustawiania to bodajże 12,5x166mHz. Pamięć ram pracuje na 166mHz. Nie znam sie na tym wiec prosze o pomoc zeby czegos nie popsuc czy spalic. Chciałbym wiedzieć co zmieniać: Czy mnożnik czy fsb ? Słyszałem, że ram musi pracować na takiej samej częstotliwości jak procesor (w tym przypadku 166mHz) ale słyszałem też o tym, że athlony mają zablokowany mnożnik czy coś. Jak go odblokować ? I jak kręcić ? : ) ps. jestem noooooooooooobem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Triger Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 pomoże ktoś ? :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Kręć w biosie po przez fsp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Przeczytaj to & to, a pozniej bierz sie za krecenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...