teraw Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 witam czy oplaca sie zmienic gf4 mx440 na gf2 gts? grafa do gierek troszke starszych i ogladania filmow pozdro teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Nie. GF 4 MX 440 (128 bit) jest wydajniejszy od GF2 GTS, pozatym ma lepsze wyjście TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Tak ;-) GF2 GTS: 4 potoki, 2 TMU w każdym, GF 440: 2 potoki, 2 TMU w każdym, tylko pamięć trochę wowlniesza w GF2... Więc w sumie to na jedno wyjdzie, gdzieniegdzie będzie lepiej a gdzie indziej gorzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noorek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 brać nie zastanawiać się nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 moim zdaniem się nie opłaca zmieniać gf4 mx440 na gf2 gts, gdyż gts jest w większości przypadków wolniejszy, miałem kiedyś GTS PRO i kumpel miał 4MX i jego był lepsiejszy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Ja stawiam na gts 2. Koleś wyraził się przecież jasno: do starszych gier i filmów. Powiem krótko: lepsze starsze ciasto niż Swieższe gó wno Czyż nie mam racji? Edytowane 30 Maja 2005 przez wwojtek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Oto testy, gdzie można porównać te dwie karty: http://www.digit-life.com/articles2/over2003/index.html . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ja bym nie wymieniał :blink: jak masz 128 bit z dobrymi pamieciami DDR i wogóle to odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Pomyśl: http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...wydajnosci.html Dodam że w kartach z taktowaniem pamięci poniżej 500Mhz (realne 1000) to właśnie zwiększanie częstotliwości pamięci daje największy przyrost mocy bo ona jest na karcie wąskim gardłem... Najlepiej kup GF 3 lub 4... różnica w cenie to kilkadziesiąt złotych a różnica w wydajności BARDZO zauważalna... Dodam że sam przsiadłem się z GF 440 MX na GF4 4200 swego czasu i byłem ZACHWYCONY. (zmiany z 4200 na GF 6800 GT nie odczułem tak wyraźnie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Tak ;-) GF2 GTS: 4 potoki, 2 TMU w każdym, GF 440: 2 potoki, 2 TMU w każdym, tylko pamięć trochę wowlniesza w GF2... Więc w sumie to na jedno wyjdzie, gdzieniegdzie będzie lepiej a gdzie indziej gorzej... 1468125[/snapback] Slabo, ja caly czas myslalem, ze w mx440 jest 4x2... to to jakby mx400 po tuningu. Kolega zmienil sobie wlasnie z gts pro na mx440 i mowi, ze jest szybszy. Wazaaa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Slabo, ja caly czas myslalem, ze w mx440 jest 4x2... to to jakby mx400 po tuningu. Kolega zmienil sobie wlasnie z gts pro na mx440 i mowi, ze jest szybszy. Wazaaa ? 1480633[/snapback] Ja zmieniłem mx440 na gf4 ti 4200 i odczułem ogromną różnicę. Osobiście na gf2 GTS czy PRO bym nie zamieniał - ale są plusy i minusy takiej zamiany. I tak zamiana da mu tak niewiele że nie odczuje różnicy. No chyba że będzie chciał ją odczuć ;-) (tak jak kolega który zrobił na odwrót ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...