Skocz do zawartości
teraw

Czy Oplaca Sie Zamienic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wwojtek26

Ja stawiam na gts 2. Koleś wyraził się przecież jasno: do starszych gier i filmów.

Powiem krótko: lepsze starsze ciasto niż Swieższe gó wno

Czyż nie mam racji?

Edytowane przez wwojtek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl:

http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...wydajnosci.html

Dodam że w kartach z taktowaniem pamięci poniżej 500Mhz (realne 1000) to właśnie zwiększanie częstotliwości pamięci daje największy przyrost mocy bo ona jest na karcie wąskim gardłem...

Najlepiej kup GF 3 lub 4... różnica w cenie to kilkadziesiąt złotych a różnica w wydajności BARDZO zauważalna...

Dodam że sam przsiadłem się z GF 440 MX na GF4 4200 swego czasu i byłem ZACHWYCONY. (zmiany z 4200 na GF 6800 GT nie odczułem tak wyraźnie...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ;-)

GF2 GTS: 4 potoki, 2 TMU w każdym,

GF 440: 2 potoki, 2 TMU w każdym,

tylko pamięć trochę wowlniesza w GF2...

Więc w sumie to na jedno wyjdzie, gdzieniegdzie będzie lepiej a gdzie indziej gorzej...

1468125[/snapback]

Slabo, ja caly czas myslalem, ze w mx440 jest 4x2... to to jakby mx400 po tuningu.

Kolega zmienil sobie wlasnie z gts pro na mx440 i mowi, ze jest szybszy.

Wazaaa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slabo, ja caly czas myslalem, ze w mx440 jest 4x2... to to jakby mx400 po tuningu.

Kolega zmienil sobie wlasnie z gts pro na mx440 i mowi, ze jest szybszy.

Wazaaa ?

1480633[/snapback]

Ja zmieniłem mx440 na gf4 ti 4200 i odczułem ogromną różnicę. Osobiście na gf2 GTS czy PRO bym nie zamieniał - ale są plusy i minusy takiej zamiany.

I tak zamiana da mu tak niewiele że nie odczuje różnicy. No chyba że będzie chciał ją odczuć ;-) (tak jak kolega który zrobił na odwrót ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi