Skocz do zawartości
Radek99

Ekonomiczny Sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce złożyć ekonomiczny sprzęt lecz mam problem z płytą główną czytałem wypowiedzi na różnych forach i troche sie dowiedziałem

Na samym początku myślałem o socket A ale gdy usłyszałem że sempron to ostatni proces na ten socket to zwątpiłem myśle nad 754 ale nie jestem pewny do tego jakiś przystepny procek jak sempron

komputer ma mi służyć do słuchania muzy i jej tworzenia internetu programowania noi i wszystkiego z czym bede miał do czynienia na informatyce bo sie wybieram na te studia i bardzo sporadycznie do grania. Powiedzcie mi czy warto jescze inwestowac w socket A i złóżcie jakąś propozycję sprzętu niech sie zmiesci w granicach 1300 - 1600

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie do końca się sprecyzowałem to co już jest ustalone to

512Mb hynix 43d

dysk 120Gb/160Gb SATA (firmy niewiem jakiej jeszcze)

GRAFA jakiś używany GeForce (może 4Ti 4200)

Karta dźwiękową mam już SB 4.1 LIVE ale niewiem czy te ziintegrowane nie są lepsze

jeśli to nie jest dobry pomysł to piszcie

noi miło by było gdyby ten sprzęt nadawał się do O/C :D

i jakie płyty abita posiadają SoundStorm??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam sempron 2800+ do tego płytka epox lub msi na nf3 250 (obie nawet niezłe do oc) i

do tego pamiątki twinmosa na winbondach-w dziale pamici jest o nich temat- generalnie jeśli na końcu nr serii jest aa4t lub 1a4t to są winbondy :D

Jeśli masz kupować 4200 to zastanów sie nad radeonem 9550- w nowszych grach wydajniejsze a do tego za ok 140zl masz nową karte na gwarancji.

Jesli masz live to sobie go zostaw integry bęą słabsze a nv sie wbudowuje już soundstorma w nowsze konstrukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi