Radek99 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Witam chce złożyć ekonomiczny sprzęt lecz mam problem z płytą główną czytałem wypowiedzi na różnych forach i troche sie dowiedziałem Na samym początku myślałem o socket A ale gdy usłyszałem że sempron to ostatni proces na ten socket to zwątpiłem myśle nad 754 ale nie jestem pewny do tego jakiś przystepny procek jak sempron komputer ma mi służyć do słuchania muzy i jej tworzenia internetu programowania noi i wszystkiego z czym bede miał do czynienia na informatyce bo sie wybieram na te studia i bardzo sporadycznie do grania. Powiedzcie mi czy warto jescze inwestowac w socket A i złóżcie jakąś propozycję sprzętu niech sie zmiesci w granicach 1300 - 1600 THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek99 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Chyba nie do końca się sprecyzowałem to co już jest ustalone to 512Mb hynix 43d dysk 120Gb/160Gb SATA (firmy niewiem jakiej jeszcze) GRAFA jakiś używany GeForce (może 4Ti 4200) Karta dźwiękową mam już SB 4.1 LIVE ale niewiem czy te ziintegrowane nie są lepsze jeśli to nie jest dobry pomysł to piszcie noi miło by było gdyby ten sprzęt nadawał się do O/C :D i jakie płyty abita posiadają SoundStorm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Polecam sempron 2800+ do tego płytka epox lub msi na nf3 250 (obie nawet niezłe do oc) i do tego pamiątki twinmosa na winbondach-w dziale pamici jest o nich temat- generalnie jeśli na końcu nr serii jest aa4t lub 1a4t to są winbondy :D Jeśli masz kupować 4200 to zastanów sie nad radeonem 9550- w nowszych grach wydajniejsze a do tego za ok 140zl masz nową karte na gwarancji. Jesli masz live to sobie go zostaw integry bęą słabsze a nv sie wbudowuje już soundstorma w nowsze konstrukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...