Piterix Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Problem jak w temacie. Temperatury nie kręconej karty po 8 godzinach testu 3DMark2005 miał temperatury: GPU 42 C otoczenie 34 C CPU 36 C otoczenie 34 C Mam założony na karcie blokwodny Abadon GPU. Karta nie chce się kręcić - tzn. odpala spokojnie na GPU 425 Mhz (pamięci nie kręcone) 3DMarki spoko, wszytsko pięknie i stabilnie. Temperatura - TAKA SAMA, a w MOHPA ARTAMI WALI... Przy GPU 410 Mhz - identycznie i tak samo przy 400 Mhz, 365 Mhz... :mur: Czy ktoś wie o co tu chodzi ?? Jak temu zaradzić ?? A tak to wszystko wygląda w środku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=134707&st=30 Edytowane 26 Maja 2005 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 moze trafiłes na [ciach!]iana karte która nie chce by wyciskano z niej nawet pierwsze poty już o siódmych nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 moze trafiłes na [ciach!]iana karte która nie chce by wyciskano z niej nawet pierwsze poty już o siódmych nie wspomne 1465675[/snapback] Może... ale liczę na bardziej konstruktywne rady :lol: Zaznaczam że karta działa w 3DMarkach bez zarzutu do 425Mhz tylko w MOHPA wali artami. Jestem wściekły, najpierw kupę siana wpakowałem w kartę potem w chłodzenie a mohpa skacze i na dodatek karta się nie chce kręcić :mur: H E L P !! Czy to może być wina zasilacza ? Czy jeśli kupię mocniejszy to będzie OK ? (kasy w sumie nie mam ale do grudnia bym uzbierał...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Jeżeli problem występuje tylko w MoHPA, to spróbuj na innych sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 taa poprubuj z roznymi sterami. czasem pomaga a poza tym 3d marki nie sa wiarygodne. U mnie nawet przy taktowaniu 500core i 500mem nie wysypuje ZADNYCH artow a np w aquamarku jak puszecze pamieci wyzej niz 440 to juz niektore tekstury robia sie biale, migaja oi wogole kupa.... widac te smarki to wielka lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Jankes> Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 a karta nie jest tak czasem z firmy POV? bo one maja niskie napiecie dla gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 a karta nie jest tak czasem z firmy POV? bo one maja niskie napiecie dla gpu 1466360[/snapback] Karta jak w opisie - Winfast Leadtek 6800 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Przeczytaj co sobie ten topic http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=105213&st=690 pisalem w nim o moich problemach w tej grze. Wnioskuje ze w twoim przypadku masz artefakty normlanie podczas gry ?, w moim natomiast wystepuja one tylko w jednym miejscu. Edytowane 28 Maja 2005 przez KruK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Zwiększ napięcie dla GPU to powinieneś uzyskać wiecej MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...