miodzicho Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Gigabyte GA-K8-NSNXP 754 z AMD 64 3200+ do tego 1 gb hyperx zasilacz topower 450W Gainward 2600 6800ultra i teraz tak windows xp pro + sp2 wgrany driver AMD (cpu driver) najnowsze sterowniki do karty i płyty system postawiony czysty (tylko sterowniki) po odpaleniu np. 3 dmark2005 co jakis czas zatrzymuje sie na ok 2-3 sekundy i za chwile idzie dalej. jakakolwiek gra - to samo (drgajacy dzwiek ) i na chwile wszystko zamrozone. :mur: Probowalem rozne ustawienia w BIOSie i niestety nic. Na wczesniejszym V9999GT chodziło płynnie a tu taka niemila niespodzianka. Licze na pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Gigabyte GA-K8-NSNXP 754 z AMD 64 3200+ do tego 1 gb hyperx zasilacz topower 450W Gainward 2600 6800ultra i teraz tak windows xp pro + sp2 wgrany driver AMD (cpu driver) najnowsze sterowniki do karty i płyty system postawiony czysty (tylko sterowniki) po odpaleniu np. 3 dmark2005 co jakis czas zatrzymuje sie na ok 2-3 sekundy i za chwile idzie dalej. jakakolwiek gra - to samo (drgajacy dzwiek ) i na chwile wszystko zamrozone. :mur: Probowalem rozne ustawienia w BIOSie i niestety nic. Na wczesniejszym V9999GT chodziło płynnie a tu taka niemila niespodzianka. Licze na pomoc. 1464642[/snapback] Szykuj sie na formata ;) W biosie ustaw ACPI na Disabled APIC na Enabled i MPS na 1.4 Po tym format bo inaczej nic nie da. I nie instaluj Sp2 ... tylko sp1 + windows update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 I nie instaluj Sp2 ... tylko sp1 + windows update. 1464808[/snapback] hahahahaa - i co ? Na SP1 instalujesz poprawki i DX 9.0c i masz prawie to samo, tyle, że zasyfione - bo mimo wsyztko zintegrowany sp jest dużo lepszy niż bez sp i instalowac te same poprawki. Normalnie jak słysze ludzi, którzy twierdzą, ze na sp2 coś nie chodzi to mnie trafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Moim zdaneim sp2 jest lepszy niz sp1 bo windows znacnie lepiej chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Szykuj sie na formata ;) W biosie ustaw ACPI na Disabled APIC na Enabled i MPS na 1.4 Po tym format bo inaczej nic nie da. I nie instaluj Sp2 ... tylko sp1 + windows update. 1464808[/snapback] Brak w BIOSie opcji ACPI. nie ma tez APIC ani MPS Jedyne to ACPI - S1(POS) lub S3(STR) koszmar trwa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Wyłącz sieciówkę i zobacz czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Wyłącz sieciówkę i zobacz czy pomogło. 1465596[/snapback] niestety nie przy v9999gt wlaczone bylo wszystko i chodzilo cacy. a teraz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Miałem terz kiedys taki problem, tylko niepamietam jak go rozwiazałem niestety :/. Moja rada to 1. Reset biosu 2. Reinstalacja systemu A pozatym sprawdz temperaturki na : 1.Grafice 2.NB 3.CPU Czasem problem moze byc wywołany jakims złym podpieciem naprzykład dysku, wiec rozbierz wszytko i złuz jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Na chwile obecna pomogło wyłączenie FAST WRITES w BIOSie.Nie ma zacięć,wszystko idzie płynnie.Ale co tracę na braku FW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 nic albo prawie nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) nic albo prawie nic 1465976[/snapback] czyli pozostawie tak jak jest teraz.Testy przechodza plynnie.Choc zastanawia mnie skad pojawil sie problem z FW.Pomimo ze na wczesniejszej karcie dzialalo to bez zastrzezen. 3dmark05 - ok.5300 3dmark03 - ok.11500 czy te wyniki sa mniej wiecej prawidlowe?(bez OC) Edytowane 27 Maja 2005 przez miodzicho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Tak sa prawidlowe :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 FW da ci minimalny wzrost wydajnosci albo zaden. Własnie sobie przypomnialem ze u mnie problem terz był z FW ale to jeszcze na starym GF2mx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 czyli pozostawie tak jak jest teraz.Testy przechodza plynnie.Choc zastanawia mnie skad pojawil sie problem z FW.Pomimo ze na wczesniejszej karcie dzialalo to bez zastrzezen. 3dmark05 - ok.5300 3dmark03 - ok.11500 czy te wyniki sa mniej wiecej prawidlowe?(bez OC) 1466066[/snapback] Jak na sprzęt z GF 6800Ultra to mało przynajmniej wg mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 na moj gust wynik jest jak najbardziej normalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 czyli pozostawie tak jak jest teraz.Testy przechodza plynnie.Choc zastanawia mnie skad pojawil sie problem z FW.Pomimo ze na wczesniejszej karcie dzialalo to bez zastrzezen. 3dmark05 - ok.5300 3dmark03 - ok.11500 czy te wyniki sa mniej wiecej prawidlowe?(bez OC) 1466066[/snapback] Wydajem mi sie że wyniki masz troche za niskie. Porównaj z moimi - są na wolniejszej karcie, słabszym procku i do tego gorzej podkręconym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Wydajem mi sie że wyniki masz troche za niskie. Porównaj z moimi - są na wolniejszej karcie, słabszym procku i do tego gorzej podkręconym. 1466949[/snapback] Bys podal swoje wyniki do porównania bo na podstaawie twojego podpisu i kalkulatora ich nie wylicze :) WG mnie wyniki normalne. Edytowane 27 Maja 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Bys podal swoje wyniki do porównania bo na podstaawie twojego podpisu i kalkulatora ich nie wylicze :) WG mnie wyniki normalne. 1466987[/snapback] Przecież wszystko mam w podpisie... Proc: 11*200 =2200(Barton "zwykły") Grafa 415/880 (wynik w marku przy takim ustawieniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Wydajem mi sie że wyniki masz troche za niskie. Porównaj z moimi - są na wolniejszej karcie, słabszym procku i do tego gorzej podkręconym. 1466949[/snapback] Cos mi sie wydaje ze tu wąskim gardłem jest płyta,a dokładniej pamięci gdyz pracują na magistrali 166 (nie 200) ze względu na kłopoty tej płyty z obsługą tych modułów. Potestuje dalej i zobaczę co mozna polepszyć (wciąż bez OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Ten GF ciągnie więcej prądu jak tamten, bardzo możliwe, że karta czuje się nie dovoltowana i włączają się zabezpieczenia przed uszkodzeniem karty. Niech kabel zasilający nie będzie do niczego więcej jak to tego GFa, dodatkowo możesz odpiąć parę zbednych hdd/ cdromów, odkręcić proca i sprawdzić czy nadal przycina. Edytowane 29 Maja 2005 przez IchBinLaden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...