99tomcat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52679569 Wie ktoś może co to i co to jest warte? Bloczki wyglądają jak cpc ale jest w tym i pompka 12v i jakaś mini chłodniczka. Cena nawet nie powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Chłodnica wyglada jak nagrzewnica z jakiegoś japończyka (Suzuki?) Reszta jak samoróbki. Nawet nie widziałem odpowietrznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A tą pompką to sobie mozesz chyba tylko kwiatki spryskać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Chłodnica wyglada jak nagrzewnica z jakiegoś japończyka (Suzuki?) Reszta jak samoróbki. Nawet nie widziałem odpowietrznika. 1464850[/snapback] zgodze sie, zbiorniczek bardzo podobny do wszystkich japonców, dziwi mnie tylko to, że strasznie na wymiar jest ;) fota japońca, tu akurat Toyota :] 1464852[/snapback] może jakis argument ?? Edytowane 26 Maja 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Mnie najbardziej właśnie pompka zaciekawiła... Z czego to jest? Bo na pewno nie jest to specjalnie do wc przeznaczone.. Ogólnie bez jakiś rewelacji ale raczej na peno będzie lepsze od cpc za podobne pieniądze.. Szkoda że dokładniej nie są opisane bloki i pompa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 może jakis argument ?? 1464870[/snapback] Nie jest to ATMAN... :wink: ;] Miazga82 powiedz nam jak doszedłes to wyglądzie pomki do tego ze jest słaba.. ? Jeden już po wyglądzie oceniał wydajność bloku homemade vs. X2P - :lol: Z pompka bedzies pierwszy.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawny26 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Bloczki to na pewno z CoolRiver reszta pewnie też. Na 4max'ie jest zestawik z takimi blokami. http://www.4max.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=563 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) No wiec cos takiego uzytkowalem przez czas jakis. Chlodniczka jest miedziana i calkiem przyzwoita - chyba robioan specjalnie do tego. Pompka (u mnie inna) nie jest rewelacyjna - wszystkie tego producenta gonia realnie od 50-150l/h - slowem bez rewelacji. Bloki miedziane z wylotami bodajze 8mm. Jak ktos chce to te bloki mam do spylenia za pare pln (PW). Chłodnica wyglada jak nagrzewnica z jakiegoś japończyka (Suzuki?) Reszta jak samoróbki. Nawet nie widziałem odpowietrznika. 1464850[/snapback] Uklad jest wypelniony fabrycznie i przynajmniej zestaw ktory ja testowalem byl wypelniony plynem w 99% wiec nie bylo potrzeby posiadania odpowietrznika... (nie wiem jak jest w tych) Edytowane 26 Maja 2005 przez fireblade3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Wiele argumentów nie wymienie, ale rozmiar samej pompki dużo mówi o jej wydajności. Fireblade3 tez mówi, że miał coś podobnego; a 50-150l/h - to sie nadaje do podlewania kwiatków. Zazwyczaj kieruje sie intuicją, i dlatego od razu podsumowałem tą pompke! :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Wiele argumentów nie wymienie, ale rozmiar samej pompki dużo mówi o jej wydajności. Fireblade3 tez mówi, że miał coś podobnego; a 50-150l/h - to sie nadaje do podlewania kwiatków. Zazwyczaj kieruje sie intuicją, i dlatego od razu podsumowałem tą pompke! :D Pozdro 1465083[/snapback] No tak, jak cos male to malo wydajne; a jak nie ma napisane 100 000 l/h to do ****. Tylko w tym wypadku masz realny przeplyw a nie wesolo tworczosc producenta pompki (pomijac ze taki przeplyw to w wiekszosci blokow by wystarczyl ...) Swoja droga podaje te "wiele argumentow". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Dobra dobra, nie bede sie sprzeczał. Ale jak ktos to g.....wno kupi, to może nam powie jak to jest z wydajnością pompki, A tak na marginesie, to forum jest po to by wyrażać swoje opinie, i mam do tego w pełni prawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A tak na marginesie, to forum jest po to by wyrażać swoje opinie, i mam do tego w pełni prawo. 1466800[/snapback] A kto Ci to zabrania? Chcemy tylko usłyszec argumenty... - Ale ta pompka to gófno - Dlaczego? Podaj jakies argumenty.. - Bo tak... "A tak na marginesie, to forum jest po to by wyrażać swoje opinie, i mam do tego w pełni prawo." Tak raczej dysuksja nie powinna wygladac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 te bloki to wygladaja na jakies firmowki. gdzies czytalem recenzje pobobnych bloczkow - mialy podobne 'wypustki' (jak klocki lego) i sluzyly one do mocowania - przez stosowne zapinki. byly tam tez druciki do mocowania bloczkow na chipset intela niestety nie pamietam kto był producentem tego wylazaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 a ja coś podobnego widziałem w jakimś sklepie :) tylko ... gdzie ? hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 te bloki to wygladaja na jakies firmowki. gdzies czytalem recenzje pobobnych bloczkow (...) 1466833[/snapback] Może chodzi Ci o to: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A jednak, pompka poprostu miażdży jej wydajnością! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) kto pisal ten artykul?? bo chcialbym zeby mi wytlumaczyl jak zlutowac taka chlodnice z aluminium i jeszcze mosiezne finy w to wlutowac :lol: update: juz widze kto to :D sorka Luks ,ale jestes pewnyze to aluminium ?? - sprawdziles ,bo twardo wyglada na stopy miedzi co innego ta druga chlodnica - malo fotek ,ale bardziej przypomina wytwor aluminiowy niz ta pierwsza Edytowane 27 Maja 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 kto pisal ten artykul?? bo chcialbym zeby mi wytlumaczyl jak zlutowac taka chlodnice z aluminium i jeszcze mosiezne finy w to wlutowac :lol: update: juz widze kto to :D sorka Luks ,ale jestes pewnyze to aluminium ?? - sprawdziles ,bo twardo wyglada na stopy miedzi co innego ta druga chlodnica - malo fotek ,ale bardziej przypomina wytwor aluminiowy niz ta pierwsza 1467368[/snapback] Ale żeś luksowi pojechał..przecież sie podpisał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Ale żeś luksowi pojechał..przecież sie podpisał :lol: 1467390[/snapback] no ale na ostatniej stronie dopiero 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 @luks__pl BINGO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 E tam aluminiowe kanaly... toz to wyglada jak uciety fiat :D A w fiacie tez na pierwszy rzut oka widac jak by byl aluminiowy, a to po prostu nalot z cyny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) (...) sorka Luks ,ale jestes pewnyze to aluminium ?? - sprawdziles ,bo twardo wyglada na stopy miedzi co innego ta druga chlodnica - malo fotek ,ale bardziej przypomina wytwor aluminiowy niz ta pierwsza 1467368[/snapback] E tam, każdy może się machnąć :-P Ta, druga tzn. w CoolerMaster Aquagate jest na pewno aluminiowa. Edytowane 28 Maja 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...id=30&Itemid=65 - ja tez mialem okazje sie czyms takim pobawic w poczatkach Watercooling.com.pl. Pompka nie powalala wydajnoscia i w tym modelu ktory wysepuje w tej recce byla ona "napedzana" pradem 12v ale zmiennym WOW - oczywiscie byl falownik (na kabelku) ale w wypadku pozniejszego uzytkownika tegoz sprzetu po prostu sie ow falownik zajaral... Pompka wyciagala bodajze 60l/h o ile sie nie myle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...