Skocz do zawartości
wAxi18

Kingmax - Warto ? Czy Qpić Inny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wielki problem chce zakupić ram firmy KingMax 512MB MPXC22D-38KT3R FHA (KingMax KDL388P4LA-50) i nie wiem czy to dobry wybur a nie mam zbytnio kasy by qpić takiego GEIL`a albo Kingstona Razorx czy jakoś tak prosze doradzcie mi jakie pamięci pc400 do 180 zł na Allegro byście mi polecali dzięki za rozwiązanie problemu

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52215904

Edytowane przez wAxi18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje chodza na max 428 cl2 3.3.5 2.8v :) na 500mhz chodza na cl2,5 3.3.5 na 2.8v :) jesli by cie interesowalo to bym sie zastanowil nad sprzedaza swoich za 180zł :) na tych ustawieniach co podalem nie robia bledow sprawdzalem je programem memtest super pi na 16m przechodzi itd..... sa stabilne :) pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kilka kostek kingmaxa 512mb (zielonych jesli to cos pomoze) i zkazda z nich chodzila na cl 2 3 3 5 i fsb przynajmniej na poziomie 220mhz (440) przy normalnym lub troszke podniesionym napieciu (nie wiecej niz 2,8V)

ps. w proline jest taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje chodza na max 428 cl2 3.3.5 2.8v :) na 500mhz chodza na cl2,5 3.3.5 na 2.8v :)  jesli by cie interesowalo to bym sie zastanowil nad sprzedaza swoich za 180zł :) na tych ustawieniach co podalem nie robia bledow sprawdzalem je programem memtest super pi na 16m przechodzi itd..... sa stabilne :) pozdro!

1467129[/snapback]

Z chęcią bym zobaczył jakiś screen z tym wynikiem. Ja mam takie czerwone kingmaxy i 225 na 2,5 3 3 6 to raczej max na standardowym napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czego oczekujesz od pamięci ??

1465805[/snapback]

przedewszystkim wydajność pamioęci będą do gier :D poczebne mi 512 mb bo mam niestety kartę gf 3 ti gainward trochę już z użytku wychodzi, ale jak pożyczyłem od qmpla kingmax-y to mi chodził half-live w rozdzielczości 1024/768 na full detal 80 klatek na sekunde frapsema sprawdzałem :> i chce się dowiedzieć czy te kości mi starczą czy np qpić geila albo coś innego ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę się mylić, ale te 250 to częstotliwość FSB, a jak tak to skąd wytrzasnąłeś te 500MHz skoro masz ustawiony mnożnik 4:5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedewszystkim wydajność pamioęci będą do gier :D poczebne mi 512 mb bo mam niestety kartę gf 3 ti gainward trochę już z użytku wychodzi, ale jak pożyczyłem od qmpla kingmax-y to mi chodził half-live w rozdzielczości 1024/768 na full detal 80 klatek na sekunde frapsema sprawdzałem :> i chce się dowiedzieć czy te kości mi starczą czy np qpić geila albo coś innego ???

1469139[/snapback]

Napisz co juz masz w kompie. Jak ma być tanio 512 to co nie weźmiesz działającego z CL2,5-3-3 wystarczy, a z takimi czasami jako pc3200 latają każde ze std cl3.. ;) jak nie chcesz kręcić to kingmaxy się nadadzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz co juz masz w kompie.  Jak ma być tanio 512 to co nie weźmiesz działającego z CL2,5-3-3 wystarczy, a z takimi czasami jako pc3200 latają każde ze std cl3.. ;) jak nie chcesz kręcić to kingmaxy się nadadzą

1469399[/snapback]

Pole Wartość

Właściwości modułu pamięci

Nazwa modułu Hyundai HYMD232 646B8R-J

Numer seryjny Brak

Rozmiar modułu 256 MB (1 rows, 4 banks)

Typ modułu Unbuffered

Typ pamięci DDR SDRAM

Szybkość pamięci PC2700 (166 MHz)

Szerokość modułu 64 bit

Napięcie modułu SSTL 2.5

Metoda detekcji błędów Brak

Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh

Taktowanie pamięci

@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)

@ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

Własności modułu pamięci

Early RAS# Precharge Nie obsługiwane

Auto-Precharge Nie obsługiwane

Precharge All Nie obsługiwane

Write1/Read Burst Nie obsługiwane

Buffered Address/Control Inputs Nie obsługiwane

Registered Address/Control Inputs Nie obsługiwane

On-Card PLL (Clock) Nie obsługiwane

Buffered DQMB Inputs Nie obsługiwane

Registered DQMB Inputs Nie obsługiwane

Differential Clock Input Obsługiwane

Redundant Row Address Nie obsługiwane

Producent modułu pamięci

Nazwa firmy Hynix Semiconductor Inc.

Płyta główna Mikroukład płyty głównej Pamięć Szybkość odczytu

Gigabyte GA-7VAX KT400 PC2800 DDR SDRAM 2133

Płyta główna Mikroukład płyty głównej Pamięć Szybkość zapisu

Gigabyte GA-7VAX KT400 PC2800 DDR SDRAM 694

Płyta główna Mikroukład płyty głównej Pamięć CL-RCD-RP-RAS

Gigabyte GA-7VAX KT400 PC2800 DDR SDRAM 2.5-3-3-7 111.8 ns

Jak myśłisz jak dam kingmaxa to będzie ok ???

bo z tego co pisze na aukcji na końcu jest A więc jest pewnie to słabsza wersja zgadza się ???

Edytowane przez wAxi18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze nie mam pojęcia cotamrobi to "A" ;)

jeśli masz możliwość kup na miejscu np. goodaramy i sprawdz,, odsyłanie komuś "z końca świata" jak np. się pogryzą będzie problematyczne,, prawdopodobieństwo nie duże ale... no chyba że zamierzasz wywalić 256 i zostać na samej 512...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 sprzedaje na miejce ich mam zamiar wstawić nowe :D nie mam zamiaru trzymać hynixa bo to pc 333 a ja chce pc 400 tylko i najlepiej w 1 kości 512 mb i nie wiem czy są dobre , nie mam zamiaru dokupywać do swoich pamięci 256 mb jeszcze 512 :/ tylo poprostu mam już kupca na 256 i coś trzeba włożyć do pc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi