vergil Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 witam mam problem z moja grafika a mianowicie jak gram w gry to poprostu po pewnym czasie komp mi sie zawiesza albo restartuje... Grafike kupilem uzywana i zastanawiam sie czy czasem ona nie jest podkrecona i moze to dlatego. Asus SmartDoctor wskazuje ze rdzen ma 324Mhz a pamieci 550Mhz. Program ten wskazuje temp 55 stopni C rdzen i 40 stopni C pamieci gdy komp pochodzi tak z 15 min. Co jakis czas zauwazylem ze nastepnuje skop temp: dla rdzenia na 63 stopnie a dla pamieci albo 80 stopni C a czasem nawet na 120 stopni C - prawdopodobnie podczas tych skokow temp gra mi sie poprostu zwiesza :( Chlodzenie mam standardowe - czy nowe cos pomoze?? A moze to wina zasilacza ?? bo mam jakis L&C 300W. Osobiscie nie bawie sie w o/c bo poprostu nie potrzebuje - bardzo rzadko gram w gry... Moj sprzet: athlon xp 2800+ , soltek frn2-rl , asus v9650/td 128mb, 2x 512 Kingston (dual ddr) , wd caviar 80gb Dodam tylko jeszcze ze problemem jest w 100% grafika bo jak podpiolem kumpla radka 9600 bylo OK. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 to do graj do plyty glownej stery jak nie masz zeby obslugiwala AGP lub zmien zasilacz .......a jaki masz zasilacz ...??Ja tez mialem tak bo jakis czas temu kupilem sobie radka 9600 PRO i podczas gry mi sie zawieszal komp lub sie restartowal :) i nie wiedzialem co zrobic wiec dogralem stery najnowsze do plyty glownej i teraz chodzi elegancko bez zwisow i takich tam :) POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 witam mam problem z moja grafika a mianowicie jak gram w gry to poprostu po pewnym czasie komp mi sie zawiesza albo restartuje... Grafike kupilem uzywana i zastanawiam sie czy czasem ona nie jest podkrecona i moze to dlatego. Asus SmartDoctor wskazuje ze rdzen ma 324Mhz a pamieci 550Mhz. Program ten wskazuje temp 55 stopni C rdzen i 40 stopni C pamieci gdy komp pochodzi tak z 15 min. Co jakis czas zauwazylem ze nastepnuje skop temp: dla rdzenia na 63 stopnie a dla pamieci albo 80 stopni C a czasem nawet na 120 stopni C - prawdopodobnie podczas tych skokow temp gra mi sie poprostu zwiesza :( Chlodzenie mam standardowe - czy nowe cos pomoze?? A moze to wina zasilacza ?? bo mam jakis L&C 300W. Osobiscie nie bawie sie w o/c bo poprostu nie potrzebuje - bardzo rzadko gram w gry... Moj sprzet: athlon xp 2800+ , soltek frn2-rl , asus v9650/td 128mb, 2x 512 Kingston (dual ddr) , wd caviar 80gb Dodam tylko jeszcze ze problemem jest w 100% grafika bo jak podpiolem kumpla radka 9600 bylo OK. Z gory dzieki za pomoc. 1464892[/snapback] Po pierwsze sprawdzic mocowanie radiatora na karcie, sprawdzic czy jest pasta , a jak jest to jaka ew. dokladniej rozsmarowac. Przeczyscic radiator i wentylator jak jest. Nastepnie odinstalowac sterowniki od karty, zainstalowac najnowszy sterownik do MoBo pozniej zainstalowac najnowszy sterownik do karty graficznej. Zasilacz "L&C 300W" kiedys posle calego twojego kompa do krainy wiecznego odpoczynku i rownie dobrze to moze byc jego wina - tak czy siak do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vergil Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 problem w tym ze juz wszystkie te czynnosci wykonalem tzn dokladnie wyczyscilem radiator i wentyl i nawet nalozylem zupelnie nowa paste... a problem nadal aktualny w zwiazku z czym zaczynam sie zastanawiac na kupnem nowej karty graficznej. Z powodu bardzo ograniczonego budzetu moj wybor to: 1. Radeon 9600 Pro Gigabyte GV-R96P128DE 128 MB DDR DVI + TV BOX - 359zl 2. Radeon 9600 Pro Sapphire Adantage 128 MB DDR DVI + TV (AGP x8) BOX - 355zl 3. Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 2.1 128MB + DVI / tv-out 128-bit - 369zl Ktora z tych kart albo moze jakies inne propozycje(max 400zl) bedzie najlepsza?? Oczywiscie nadal mile bylyby widziane pomysly co zrobic z tym asusem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...