inFernoX Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Procesor: AMD Athlon 64 4000+ ... link Płyta główna: Abit AN8 Fatal1ty ... link Karta graficzna: Radeon X850XT HIS 256 MB PCI-E IceQ II Turbo ... link Karta muzyczna: Hercules DIGIFIRE 7.1 ... link RAM: GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-400 CL2 ... link Nagrywarka: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-5160D ... link DVD-ROM: DVD LG GDR-8163BRE x16 / x52 BOX ... link Obudowa: Thermaltake Armor Black VA8000BWS ... link Zasilacz: Thermaltake 560W ... link Proszę o ocene tego zestawu. Pozdrawiam. Edytowane 26 Maja 2005 przez inFernoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Co tu duzo mowic: WYPAS!! :D gdybym mial tyle kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 O.O człowieku, jak tyś taki dziany, to podrzuć mi troche siana, choćby na nowy zasilacz xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inFernoX Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Żarty żartami ale ja prosze o ocene ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ej ale co tu oceniać? Wybrałeś najlepszy sprzęcior zapewne jaki jest prawie możliwy i nie wiem... Chcesz się nim pochwalić? Chyba oczywiste, że karta za 2 tysiaki będzie zaczypista... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inFernoX Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Nie chodzi o chwalenie oraz o oceny typu: "woow, cool". Chodzi mi o to czy może cos wymienić, wstrzymać się z kupnem etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Hmm moze plytke na DFI wymienic ponoc na nich ladie sie kreci :] proca jak masz tyle hajsu to moze od razu FX'a albo dwurdzeniowego A64 :> no i jak szalec to szalec i ramu do 2GB zapodac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Dokładnie, poszukaj tematów o aktualnych najlepszych sprzęciorach podatnych na podkręcanie i popatrz na ceny. A ram naprawdę przyda ci się od razu 2GB, po co potem dokupować ;) Tylko z ramami to jest tak, że musisz trawić na dogodny moment, bo raz są droższe, raz tańsze. Ja przykładowo ostatnio kupowałem 512ddr za bodajże 210zł, a 10 dni później kosztowały już 250 :| Może nie duża różnica, ale zawsze można wydać np. na browarek i rozkoszować się przy nim nowym kompem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) WOW !! wiem ze do radeona :) ale jakie zwykle ctalyste czy omegi i jak omegi to jakie najleprze ?? :) bo ja teraz aktualnie uzywam omegi 2.6.1.2 a to tego radka jak byly by najleprze do krecenia i wogule ...?? :) 1464913[/snapback] Tia..to rzescie mu powiedzieli.... :-| Coraz więcej takich wątków na forum, zarzucacie mu, że ma za dużo kasy? Nie Wasz interes, macie pomóc to pomagajcie, a nie postfuckerstwo ... <_< (pomijam keiename) Jak keie juz wspomniałe, dfi łykaj. Z prockiem to bym się wstrzymał, o/c pewnie niewielkie ~3ghz, a tyle to sie da uzyskać z ponad 1200zł tańszego Venice'a 3000+. Jak już chcesz zaszaleć, to wlasnie FX, albo dwurdzeniowce ;] Pamięci, to raczej coś OCZ etc. wiele mocniejsze o/c niż takie geile, a jesli je trafisz, to miej nadzieje na tccd... Nagrywara...tylko nie LG :-| Łykaj palareczke Nec 3520A, dobre noty. Buda wg. uznania, fajna ;] Zasilacz to juz jakiś kosmos, nie spotkałem się z nim, jednak wolałbym zainwestować w cichutkiego Taganka 480W, ale to tylko imo ;] Aaaa i grafa... X850XT? Po prostu wykręcony X800XT, czy jest sens przeplacać? osobiscie albo bym łykaj juz coś pod SLi (jeżeli takie perspektywy pieniężne dalej bedziesz mieć ;]), tudzież X800XL i dołożył gdzie indziej. Uuu widzę, ze juz sprzęt zakupiony? czy tylko mi sie wydaje ;>? Wywnioskowałem to z komputronika, i tabelki "częsci zakupione razem z..." :lol: Edytowane 26 Maja 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Chcesz oceny?? PRZEPŁACIŁEŚ!!! Procesor to najgorzej wydane pieniądze, bo dwa razy taniej masz podobną wydajność. Nie wiem, czy masz już monitor, ale można było kupic taniej i zostaloby na porządny LCD 19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Taaak i jeszcze ksero-druko-kopiarke z funkcją podowania herbaty.... Bosz, ludzie, chce kompa, składajcie kompa... A tak pozatym to nie wiele wniosłeś do dyskusji, nic nowego, może nie czytałeś mojego postu, jak coś Ci sie w moim nie zgadza, to skomentuj... Sry, dzisiaj jakiś okres mam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 hmm moze nie potrzebnie mowicie ze przeplacic za procesor, ze mogl kupic slabszy i krecic, ze grafe tez mogl krecic itd... moze chce kupic mega wypas kompa, nie bawic sie w O/C (nie kazdego to kreci ;) ) i moc spokojnie popykac w nowe gry czy tam robic co zamierza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) według mnie bierz płyte dfi proca 3000venice ramy do to 2*512mb hynixy d43, zasilacz to tagana 450w, z kwoty cie zejdzie i napewno komp niestraci na wydajnosci :) btw. ale sie rozmazyłem :) edit. nieduplikuj tematów :) modzie przybąć... Edytowane 26 Maja 2005 przez quarantino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Nie okres tylko dobrze mówisz emiloos , tylko mentalnośc polaków nie ta ... Odnośnie zestawu , zdecydowanie lepiej zainwestować w SLI już jeśli w o karty w tych cenach chodzi , a co do tego idzie , to zasiłka jakaś kosmiczna , zwłaszcza jeśli chodzi o linie 12V . LG zdecydowanie nie , a brakuje mi jeszcze tutaj zestawu nagłaśniającego skoro już kartę dźwiękową kupujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 pamięci to albo A-Data albo OCZ na Samsungach BH5 (a Hynixy się ponoć słabo na DFi kręcą :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Ta na bank :? Może nie wiesz jeszcze o seriach Hynixów? dt troszku gorsze, ale i tak godne polecania, dla mnie numero uno to speedpremiumu z odpowiednimi koncówkami. To tak BTW... Ramki tak jak napisalem i tak jak dopisano.... @keiename - a co to za forum :lol: ? Edytowane 26 Maja 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) hmm moze nie potrzebnie mowicie ze przeplacic za procesor, ze mogl kupic slabszy i krecic, ze grafe tez mogl krecic itd... moze chce kupic mega wypas kompa, nie bawic sie w O/C (nie kazdego to kreci ;) ) i moc spokojnie popykac w nowe gry czy tam robic co zamierza. 1465264[/snapback] Myślisz, że płacąc ponad dwa tysiaki za 4000+ masz dwa razy większą wydajność od 3500+ za 1200?? Bez OC nie odczułbyś różnicy, że masz tańszego proca!! Poza tym EMILOOOS, nic nie wnisłem do dyskusji, tylko oceniłem zestaw o co prosił, dwa razy zresztą, INFERNOX! A skoro ktoś prosi o ocenę, to chyba zależy mu na jak największej ilości opinii, żeby wypracować swoje zdanie na dany temat, więc jeśli twierdzisz, że powtórzyłem twoje słowa, to: a) chyba ok; b - INFERNOX ma większy bodziec, żeby sie zastanowić nad sensem zakupu procesora; No i teraz to już można nazwać dyskusją, ale nie o to chyba chodzi:) Kurna a dla rozładowania dodam, że chyba udzielił mi się okres :) Więcej nic nie piszę w tym temacie! POZDRO Edytowane 26 Maja 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 no si Mastiff, wyluzowuje bo nie Ciebie powinen bluzgać tylko te "skąd masz tyle kasy?" "podziel się" "super" .... ;] chociaż bez argumentowne "przepłaciłeś" nie wiele od nich odbiega ;]] sorki za ot, okres jest [; ide pokopać w piłkę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ktos tu sie chce "pochwalic" albo sie pobawic w skaldanie super zestawow, komppletna bzudra ten konfig, 1 slwoem przeplacanie i doplacanie setek albo i wiecej zlotych za +5% wydajnosc albo i mniej biorac pod uwage O/C dal mnei lol ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 widzisz lukasrz... niektorych stac... niektorzy bujaja sie zajedwabistymi furami... niektorzy maja tez swietne komputery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 a kto powiedzial ze forum jest TYLKO o podkrecaniu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) widzisz lukasrz... niektorych stac... niektorzy bujaja sie zajedwabistymi furami... niektorzy maja tez swietne komputery. 1465388[/snapback] ale to nie chodzi o to ;] tylko np procek 4000+ 0.13um za 2200zł jest bezsensem bo za 650zł można mieć nowszego 3000+ Venice 0,09um ktory bedzie znacznie szybszy po O/C a jak kolega nie chce podkrecac to po co mu najdrozsza plyta do O/C ?? itp.... taki glupot w tym konfigu jest pare, nei rozumiem pocoplacic sporo wiecej za "gorszy" sprzet P.S a za cene radzia mozna meic lepsza grafike ;) P.S2 i lepsze pamiatki ;) ocena zestawu: wydajnosc 9/10 logika i myslenie przy skladaniu i oplacalnosci 1/10 Edytowane 26 Maja 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...