Jasiu22 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 witam, pare dni temu kupilem nowego laptopa LG LS 50 z celeronem M 1,4, 512 ram i dvd multi s na pokladzie. ogolnie jestem bardzo zadowolony 3 h na baerii (gg, internet czy tam word) spokojnie wytrzymuje. mam do was kilka pytan, jak sfotmatowac dobrze baterie ?? Jak czesto powinien wlaczac sie wentylatorek ?? u mnie chodzi prawie caly czas ale bardzo cicho a jak jest duzo obciazenie to glosniej ale to zadko. (moze dlatego ze w pomieszczenieu bardzo goraco ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Hmm z tego co mi wiadomo juz sie nie formatuje baterii ;) Mozesz owszem naladowac laptopa do 100% odlaczyc zasilanie i czekac do calkowitego wyczerpania i tak kilka razy, ale mysle ze nie jest to potrzebne. No ogolnie jak wentyl chodzi caly czas to nie jest dobrze. U mnie np. gdy pracuje w Wordzie, siedze na necie i wykonuje inne zadania nie obciazajace kompa to mi sie wogole wentylator nie wlacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu22 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 tj z tym wentylatorem to jest tak, jak wlacze kompa to prawie nie wlacza sie, po godzinie to juz zaczyna chodzic i chodzi juz caly czas, zreszta juz hdd zwykle tez jest cieply... nie wiemm czy to normalne, ale np. jak ogldam film na dvd to tez caly czas pracuje ale bardzo cicho, czuc ze cos tam dmucha. Nie mam doswiadczenia z laptopami i nie wiem jak to ma byc :P musze sie przysluchac komputerom znajomym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Efekt cieplarniany to zjawisko zupełnie normalne w systemach z Celeronem M. :wink: Nie przysłuchuj się tylko komputerom z Pentium M, bo zaczniesz odkładać pieniądze na nową platformę ;) Daruj sobie "formatowanie" baterii. Po prostu raz na jakiś czas (miesiąc, dwa) rozładuj baterię i naładuj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...