_Ran'dall_ Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Chodzi mi o różnice pomiędzy 512 a 1024 ramu w grach ( dlatego ten temat jest tutaj). napiszcie czy po dodaniu dodatkowych 512 odczuwaliście różnicę . ile FPS wam przybylo , w jakich grach itp.... :wink: . Mam właśnie na zbyciu 140zł i chce sobie sprawić dodatkową kość ( niepatrzcie na sygnaturkę bo tam ma już 1GB - napisalem na zapas B) ) Więc opiszcie ..... Edytowane 26 Maja 2005 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Z tego co się orientuję to większa ilość ramu, nie zwiększa FPS tylko poprostu eliminuje doczytywanie np. tekstur z HDD, bo te mieszczą się w pamięci operacyjnej. Co za tym idzie granie w wymagające gry jest bardziej płynne. Tak czy owak warto kupić dodatkowe 512 mb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 jak przedmowca. wiecej ramu eliminuje doczyt z dysku. przyklad podam na sobie mialem wczesniej 2x256MB (133MHz i 166MHz) wspolnie puszczone na 160 :twisted: i niestety doczytywalo ostro, najbardziej w d3. po wymianie wolniejszej kosci 266 na 512@200MHz i puszczeniu na fsb200 doczyt stal sie minimalny, badz na tyle maly ze nie powodowal zamrozania gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 @Ran'dall W twoim wypadku tylko zmiana grafy na lepsza da ci porzadany efekt w ilosci wyswietlanych klatek na sekunde. Moze lepiej to 140 zetow dolozyc do nowej grafy (w twoim sigu widze, ze zmieniasz niedlugo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Grafe zmieniam dokladnie po wakacjach ( moge wcześniej , ale cale wakacje mnie niebedzie , a jak wróce to może ceny lekko spadną :wink: ) . No a ramu nigdy niezadużo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...