WlodaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Obojetnie co podczepie pod IDE 2 (dysk lub cd-rom) niewidzi mi tego w biosie!! Lecz gdy podczepie to pod IDE 1 to jest wszystko dobrze. Posiadam 2 dyski i nagrywarke wiec niechce mi sie odczepiac jednego dysku by modz cos wgrac z plyty :/ Zworki sa dobrze podczepione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 a w biosie wlaczyles IDE-2 na enable/auto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WlodaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Tak wszystko jest wlaczone:/ Najdziwniejsze jest to ze wszystko dzialalo. Przenioslem plyte z prockiem do innego kompa i od tamtej pory niewykrywa mi urzadzen podczepionych pod IDE-2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WlodaR Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Moze by ktos wkoncu odpisal??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 kup nowa tasme do cd-romu - moze pomoze... jesli nie to płyte pod pache i biegiem do serwisu (oile masz jeszcze gwarancje... a wydaje mi sie ze masz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Lub bios i opcje na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 jak tasma i bios nie pomoze to masz padniety kontroler na płycie, tez tak miałem i dostałem nową płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WlodaR Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Wymieniłem wszystkie tasmy i nic :/ A gwarancja skonczyla sie w lutym tego roku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 to jedyne co ci pozostaje (bez kupna nowej plyty oczywiscie) to dokupienie kontrolera ATA 66/100/133 - troche to kosztuje (2 lata temu chyba 150zeta) - ale mozna sobie podlaczyc kolejne 4 dyski (nawet w raid) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 odkrec plyte od obudowy i odpal na "pajaka" zobacz czy dziala ;) ja mialem taki przypadek w obudowie codegena i pomoglo lekkie odkrecenie srubki obok IDE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...