MadMat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 mam plik asrflash.exe i wesje biosa. urochamiam asrflash i nic . Jest potrzebna jakas komenda dodatkowa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 asrflash nazwa_biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 robilem tak i nic :/ ale ja to robilem pod trybem awaryjnym - wiersz polecen a moze jakos inaczej trzeba (do dyskietki ms-dos nie mam miejsca zeby dopisac ten bios itp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Zdaje się że w FAQ jest to dość dokładnie opisane. Po krótce: Metoda 1, z dyskietki (niee wiem co za program masz do updatu ale one są pomyślane po to by się zmieścić na dyskietkę, więc sprawdź czy masz właściwą wersję). Z dyskietki pod dosem dajesz asrflash.exe /jeśli są jakieś potrzebne parametry to wpisujesz je po ukośniku (w przypadku Biosu Awarda konieczne jest wpisanie kilku parametrów!, każdy po kolejnym ukośniku!!), parametry znajdziesz na stronie producenta płyty (tam zapewne znalazłeś sam program i pewnie był do niego help/readme) i na końcu po parametrach dajesz nazwę pliku z biosem. Oczywiście, żeby to zadziałało musisz mieć wszystko w jednym katalogu. Metoda 2: Nie wiem czy Asrock też daje, ale inni producenci udostępniają programy do updatu Biosu z Windy. Jeśli takowy posiadasz to ma on zapewne Help i tam jest opisane jak go użyć:) Pozdrawiam! Edytowane 26 Maja 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...