mmardok Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Witam, mam problem z superpi mod1.4, mianowicie cały czas chodziło bez problemu tzn. 16 MB nie stanowiło żadnego problemu, jednakże gdy dzis chcialem policzyc 16 MB wyskakuje błąd (screen w załączniku). Co może być tego przyczyna ? Dodam, ze procesor nie jest podkręcony, chłodzony arctic frezerem. (athlon64 3000+ MSI K8N-FSR) Dla ciekawości uruchomiłem zwykłe superpi bez moda i to się nie wiesza tylko liczy bez problemu. Dziwne, że superpi mod1.4 tak nagle samo z siebie sie zepsuło ... Pozdrawiam Nie wiem czy trafiłem z działem ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Witam, mam problem z superpi mod1.4, mianowicie cały czas chodziło bez problemu tzn. 16 MB nie stanowiło żadnego problemu, jednakże gdy dzis chcialem policzyc 16 MB wyskakuje błąd (screen w załączniku). Co może być tego przyczyna ? Dodam, ze procesor nie jest podkręcony, chłodzony arctic frezerem. (athlon64 3000+ MSI K8N-FSR) Dla ciekawości uruchomiłem zwykłe superpi bez moda i to się nie wiesza tylko liczy bez problemu. Dziwne, że superpi mod1.4 tak nagle samo z siebie sie zepsuło ... Pozdrawiam Nie wiem czy trafiłem z działem ... :) 1465452[/snapback] tu znajdziesz odpowiedź http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=98224 wygląda raczej na problem z software nie z hardware :D więc nie pękaj :lol: Edytowane 26 Maja 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) tu znajdziesz odpowiedź 1465494[/snapback] hmm ... miałem pamięci podkręcone na cl2.5 i na 1T cały czas chodziły bez problemu ... może to od temperatury, dziś upalny dzień ... albo zbieg okoliczności, sam nie wiem ... potestuje jeszcze i napisze potem czy wszystko ok, chociaż dziwi mnie to że zwykłe superpi działało bez problemu ... sprawa dla archiwum X :) Pozdro, dzięki za odpowiedź update odkręciłem je - chodzi OK podkręciłem spowrotem - też chodzi OK sam już nie wiem o co tu chodzi ... Edytowane 26 Maja 2005 przez mmardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 U mnie to zmodowane PI lubi sie tak wylozyc, gdy brakuje mu ramu (jak mam 256 w kompie i licz probke > 16M), lub przy zbyt wysokim OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...