Skocz do zawartości
mmardok

Problem Z Superpi Mod1.4 Na A64 3000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z superpi mod1.4, mianowicie cały czas chodziło bez problemu tzn. 16 MB nie stanowiło żadnego problemu, jednakże gdy dzis chcialem policzyc 16 MB wyskakuje błąd (screen w załączniku). Co może być tego przyczyna ? Dodam, ze procesor nie jest podkręcony, chłodzony arctic frezerem. (athlon64 3000+ MSI K8N-FSR) Dla ciekawości uruchomiłem zwykłe superpi bez moda i to się nie wiesza tylko liczy bez problemu. Dziwne, że superpi mod1.4 tak nagle samo z siebie sie zepsuło ... Pozdrawiam

Nie wiem czy trafiłem z działem ... :)

post-2664-1117136649_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem z superpi mod1.4, mianowicie cały czas chodziło bez problemu tzn. 16 MB nie stanowiło żadnego problemu, jednakże gdy dzis chcialem policzyc 16 MB wyskakuje błąd (screen w załączniku). Co może być tego przyczyna ? Dodam, ze procesor nie jest podkręcony, chłodzony arctic frezerem. (athlon64 3000+ MSI K8N-FSR) Dla ciekawości uruchomiłem zwykłe superpi bez moda i to się nie wiesza tylko liczy bez problemu. Dziwne, że superpi mod1.4 tak nagle samo z siebie sie zepsuło ... Pozdrawiam

Nie wiem czy trafiłem z działem ... :)

1465452[/snapback]

tu znajdziesz odpowiedź

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=98224

wygląda raczej na problem z software nie z hardware :D więc nie pękaj :lol:

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu znajdziesz odpowiedź

1465494[/snapback]

hmm ... miałem pamięci podkręcone na cl2.5 i na 1T cały czas chodziły bez problemu ... może to od temperatury, dziś upalny dzień ... albo zbieg okoliczności, sam nie wiem ... potestuje jeszcze i napisze potem czy wszystko ok, chociaż dziwi mnie to że zwykłe superpi działało bez problemu ... sprawa dla archiwum X :) Pozdro, dzięki za odpowiedź

update

odkręciłem je - chodzi OK

podkręciłem spowrotem - też chodzi OK

sam już nie wiem o co tu chodzi ...

Edytowane przez mmardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi