Skocz do zawartości
Highlander

Wyrownywanie powierzchni bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz blok wygladal nieciekawie, postanowilem go wygladzic, przygotowalem w tym celu papier 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000. I wszystko bylo super fajnie, 400, 600, po 800 wygladalo super ale jeszcze byly rysy jednak blok mial powierzchnie prawie jak lusterko. Jednak po przejechaniu 1000 a potem 1500 zrobil sie matowy (fotki), jest jak lusterko ale pod ostrym katem.

Na sieci widzialem guide'y w ktorym po 1000 i wyzej powierzchnia dalej byla bardzo odblaskowa.

Po 1000 i 1500 powierzchnia jest bardzo gladka prawie nie ma rys, wiec pytanko - czy przejmowac sie tym "wizualnym" szczegolem :?:

Oryginalnie wygladal tak:

Dołączona grafika

Po przejechaniu 400:

Dołączona grafika

Po przejechaniu 600:

Dołączona grafika

Po przejechaniu 800:

Dołączona grafika

Tu juz sam cold plate po 1000 i 1500 i sie zrobil matowy:

Dołączona grafika

Jednak po katem jest ok:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja szlifowałem to szczególną uwage przyłóż przy papierze 400.

Osobiście tak stopniuje 200 , 400 (albo 500 zależy jaki mam), 1000 i 2000. Te dwa istatnie to tak że papier często maczasz w wodzie bo musisz spłukać ten proszek miedziany i pozostałości papieru bo ci będzie blok rysował. No i bez pasty polerskiej to tak nie wypolerujesz. Ja kupiłem paste w sklepie z farbami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos jest nie tak :P

jak ejchalem papierem 2500 to tesh tak bylo :/ ale pasta polerska zalatwila sprawe (taka zielona :P)

na koniec pojechalem diamentowa, ale to jush moje zboczenie :D

Po prostu za żadko zmienia papier i za żadko płucze go w wodzie.

Więcej wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...