Skocz do zawartości
Arkady

gdzie o kartach tv-sat

Rekomendowane odpowiedzi

heja. gdzie w necie znajdę info na temat kart tv-sat, odbierania a przede wszystkim rozkodowywania programów z satelity. miałem wizję tv, przyszła cyfra, wszystko co fajne zje.....ła, olałem ich ale antena została - i co ma sama moknąć? dodam, że nie interesuje mnie by znowu płacić zawyżone abonamenty, w najgorszym wypadku podajcie info co jest dostępne w trybie freeware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liste programow nadawanych znajdziesz na stronach operatorow sateliternych. Masz najpewniej antene jednoglowicowa (na jedna satelite) wiec zobacz sobie na wlasciwa:

ASTRA: http://www.astra.lu/products/services/prod...ads/index.shtml

EUTELSAT (vel Hotbird)

http://www.eutelsat.com/cgi-com/hsrun/Prod...;start=HS_index

Pamietaj zakupujac tuner ze wiekszosc tanich urzadzen to ciagle tunery do TV SAT analogowej - teraz juz prawie wszyscy nadaja w DVB (w analogu zostalo na astrze tylko wiekszosc stacji niemieckich - jesli lubisz Pro Sieben, Sat 1, Kabel 1, Vox czy RTL to wystarczy, na Eutelsat analogowo polska chala (TVN siedem, polsat i takie tam) i France 5 Europe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma tuner philipsa, kupiłem wizję w jednym z pierwszych dni jak można było to zrobić, chyba była wtedy taka promocja, że cały komplet z tunerem i anteną stawal się własnością abonenta, w kazdym bądź razie nikt się o niego nie pytał, a zrezygnowałem dawno - wtedy jak się połączyła cyfra z wizją.

pytanie: czy można kupić jakąkolwiek kartę, by móc go jeszcze wykorzystać? czy muszę koniecznie zmienić tuner - na np. tego pionieera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi