hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Tej pasty się smaruję tak cienką warstwe że raczej nie ma co wypłynąć... tą pastą się w zasadzie nie 'smaruje', ja bym powiedział że tą pastą się 'maluje' proca :wink: Hmmmm... pomyśl troche, jak metal może być dielektrykiem? Edit: @matii997 Do durona 1000 to każda będzie dobra, nawet można zwykłą silikonówke zapodać i bedzie git :wink: Edytowane 25 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matii997 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 widze ze sie na tym znacie, dopomóżcie troche czy pasta manhattan bedzie dobra dla durona 1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Tej pasty się smaruję tak cienką warstwe że raczej nie ma co wypłynąć... tą pastą się w zasadzie nie 'smaruje', ja bym powiedział że tą pastą się 'maluje' proca :wink: Hmmmm... pomyśl troche, jak metal może być dielektrykiem? Edit: @matii997 Do durona 1000 to każda będzie dobra, nawet można zwykłą silikonówke zapodać i bedzie git :wink: już wszystko wiem ;) http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1219 no i tu przykład na to że jednak nie jest to taki cymes na d cymesy ........ http://reviews.pimprig.com/cooling/coollab...etal.php?page=2 Edytowane 25 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) no i tu przykład na to że jednak nie jest to taki cymes na d cymesy ........ http://reviews.pimprig.com/cooling/coollab...etal.php?page=2 Jak się jest lamuchem i sie umie posmarować to tak wychodzi jak w tym tescie.... http://reviews.pimprig.com/cooling/image.p...qmet-spread.jpg :lol: :lol: :mur: Edytowane 25 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 to jak to jest ? na miedzi wychodzi całkiem rozsądnie to smarowanie ale na IHS-sie ??,no chyba ze proca trzymali w łapach usmarowanych po obfitym FastFoodzie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Ja tam na IHS'ie nigdy nie smarowałem :D Ale po wszystkim da się to ładnie rozprowadzić, a tak jak ten kolo w tym twoim teście zapodał to paranoja, fakt że żeby to ładnie rozprowadzić po gołym jajku sempa to mi 15 mint zajęło to pi IHS'ie pewno z pół godziny albo wiecej potrzeba :wink: Edytowane 25 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) akt że żeby to ładnie rozprowadzić po gołym jajku sempa to mi 15 minut zajęłoSerio? A dlaczego tak długo to trwa? Na czym polega trudność? Edytowane 25 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Trudność polega na tym że dość ciężko zmusić tą kropelke pasty do przylegania (tak początkowo się turla nie pozostawiając po sobie śladu na powierzchni), ale jak już chwyci to dalej lajcik jest i ładnie można pendzelkiem rozmalować. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Z tego co widze to zachowuje sie jak cyna na lutownicy, albo rtęć? Czyli jakie jest rozwiązanie? Cierpliwość poprostu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Serio? A dlaczego tak długo to trwa? Na czym polega trudność? || || || V Zaczne od tego - TRZEBA do niej miec OGROMNA CIERPLIWOSC tak jak Zenfist napisal... jedyny sensowny przyzad do nakladania tego to... Pedzelek (najlepiej robilo mi sie takim z obcietym wlosiem)... Na poczatku "kropla" zamiast rozprowadzac sie po procesorze poprostu nam Ucieka... ale po 4-5 minutach intensywnego ugniatania naraz jak grom z nieba zaczyna sie pieknie rozsmarowywac... i maluje sie nia jak farbkami... Powiem tak... MI cierpliwosci nie starczylo... dalem procesor siostrze i ona sie bawila :)... a ja w tym czasie demontowalem starego procka :). Dla mnie jest to bezapelacyjny mistrz :)... NIgdy czegos takiego nie mialem :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Z tego co widze to zachowuje sie jak cyna na lutownicy, albo rtęć?Dokładnie jak cyna, wygląda jak cyna i zachowuje się jak cyna :wink: Cierpliwość i pendzelek, bez tego ani rusz (tzn. ja tera sprubuje jeszcze pałeczką z watą bo tym pendzelkiem to troche rozbryzgałem po procu tą paste - troche za duży ten pendzelek używałem ale tylko to było pod ręką) :wink: Edytowane 25 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Dokładnie jak cyna, wygląda jak cyna i zachowuje się jak cyna :wink: Cierpliwość i pendzelek, bez tego ani rusz (tzn. ja tera sprubuje jeszcze pałeczką z watą bo tym pendzelkiem to troche rozbryzgałem po procu tą paste - troche za duży ten pendzelek używałem ale tylko to było pod ręką) :wink: Ja mam specialnie przyciety pendzelek do dlugosci 3-4 mm :) i pieknie sie nim rozprowadza. Probowalem paleczka z wata, ale bylo gorzej... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Ale mój pendzelek ma 8mm średnicy :lol: Edit: Ale go chyba zmoduje :P Edytowane 25 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matii997 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 dzieki Racuch za odpowiedz pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...