stranded Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam. Posiadam tę 'niezniszczalną' kartę i chciałbym się dowiedzieć na jakich sterach osiągnę największą liczbę FPS (lub jakiś inny skok wydajności) pod WinXP. Obecnie używam jakichś nowyszych sterów beta (78.xx z kawałkiem, nie pamiętam). Ogólnie jestem zadowolony, wszystko działa itp. Ale chciałem poprawić wydajność. I jeszcze jedno pytanie. Otóż planuję wymianę karty w najbliższej przyszłości i nie wiem jaka karta u mnie 'pójdzie'. Mój sprzęt widoczny w sygnaturce. Za wszelką pomoc dziękuję! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam. Posiadam tę 'niezniszczalną' kartę i chciałbym się dowiedzieć na jakich sterach osiągnę największą liczbę FPS (lub jakiś inny skok wydajności) pod WinXP. Obecnie używam jakichś nowyszych sterów beta (78.xx z kawałkiem, nie pamiętam). Ogólnie jestem zadowolony, wszystko działa itp. Ale chciałem poprawić wydajność. I jeszcze jedno pytanie. Otóż planuję wymianę karty w najbliższej przyszłości i nie wiem jaka karta u mnie 'pójdzie'. Mój sprzęt widoczny w sygnaturce. Za wszelką pomoc dziękuję! :) 1466136[/snapback] Co do sterów to polecam 40.72 :idea: A jaka karta pójdzie?. Pójdzie każda z obsługą AGP 8x. Podejrzewam jednak, że np. Radeon 9700Pro już będzie blokowany przez procesor, który raczej do wydajnych nie należy pomimo swojego GHz. Poza tym cienki kontroler pamięci w chipsecie też będzie wąskim gardłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 ok dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.B.U. Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam :) mam pytanko odnosnie tej poczciwej karty ;) MIanowicie ile mozna zniej wycisnąc przy podkrecaniu? i na jakich sterownikach?? i przedfewszystkim jak krecic takiego "dziadka"? pytam bo chcialem sobie jeszcze troszke prgarc na moim "złomku" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 To ile się podkręci to zależy od samej karty. Tu masz temat o Geforce 2 i tam pisze kto i le wycisnął http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=58380&hl= . Podkręcać możesz np. RivaTuner lub PowerStrip, a stery to chyba wszystkie mogą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 stery rzeczywiście mogą być wszystkie, ale najnowsze forceware są tworzone z mylśą o niwyg GF np 6800, 7800 itp... do starszych kart najlepszę będą stery z serii detonatorów (osobiście dla mojej karty najlepsze są 43.45). poprostu trzeba samemu szukac najwydajniejszych sterów, ja po zainstalowaniu ok. 15 różnych wersji sterownika, doszedłem że te, które wymieniłem wyżej są najwydajniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...