Skocz do zawartości
Jasiu22

Nietypowy Problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam maly problem z polskimi znakami, (komp z polskiego skepu, wiec wszystko powinno bc ok) ustawielm ust. jezykowe na polski porgramisty, wszystko jest ok, oprocz tego ze nie chce pisac malej literki "Ł" wsszystkie pozostale ą i ę itd sa noralnie a Ł malego sie nie da.... o co tu moze chodzic ??!! bo juz mnie topowoli denerwuje (aha, no i system XP H sp2 - org )

z gory thx za jakas pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. sprzet nie ma tu nic do gadania

2. a czy zamiast ł nie pojawia sie euro/krzaczek/spacja?

Sprobuj tak: Shift+tylda("~", obok "1") a potem L. Jesli pojawi sie "ł", to cos z klawiatura. Jesli nie, to cos z czcionka lub ustawieniami regionalnymi itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TERAZ JESZCZE SIE TYM TROCHE POBAWILEM I WYGLADA TO TAK... JAKI MAM WLACZANY CAPS LOCK I WCISNE SHIFT TO NAPISZE MALE "ł" ALE Z KOLEI NIE DA SIE NAPISAC DUZEGO "Ł", duze tlko przy wylaczonym capsloku i shifcie... wiec takie posrane to... moze sprobowac dzwonic na infolinie LG ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wylacz kompa.

2. Wyciagnij i wloz jeszcze raz wtyczke od klawiatury i myszy.

3. Wlacz kompa.

Ctrl+Alt+L powinno dac "ł"

Ctrl+Alt+Shift+L powinno dac "Ł"

Z wlaczonym CAPS LOCk powinno byc NA ODWROT!

Czy juz jest ok??

Edit:

Test przeprowadz w NOTATNIKU, bo w np Wordzie mozna cuda przestawiac samemu ale i robaki moga. W notatniku jest tylko zawijanie wierszy, wiec jest spokoj...

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TERAZ JESZCZE SIE TYM TROCHE POBAWILEM I WYGLADA TO TAK... JAKI MAM WLACZANY CAPS LOCK I WCISNE SHIFT TO NAPISZE MALE "ł" ALE Z KOLEI NIE DA SIE NAPISAC DUZEGO "Ł", duze tlko przy wylaczonym capsloku i shifcie... wiec takie posrane to... moze sprobowac dzwonic na infolinie LG ?

1466636[/snapback]

Czyli wychodzi na to, że jakiś program przechwytuje kombinację Alt+l.

Co masz poinstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dałbym odp. rano ale nie pamiętałem hasła logowania do forum i nazwy konta :D To jest znany problem, widać na forum królują wydajne graficzki :) Brat miał taki problem, w necie na google poszukałem w stylu: "nie działa ł w laptopie" i tak stałem się mądrzejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze jeszcze w jedenej sprawie mi pomozecie... otoz nie mam wyjsca tv out (chociaz przed zakupem sprzedawca zarzekal sie ze jest takie wejscie...) w swoim laptopie, slyszalem ze mozna kupic jakis adapterek z wyjsca na monitor do TV (czyli np. na eurozlacze) gdzie takie bajery mozna dostac, czy dobra bedzie jakosc obeazu na TV (100 hz)

Edytowane przez Jasiu22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi