Darks Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Mam taki problem z moja wieza że nie chce odtwarzać płyt CD. Wg mnie chyba bedzie cos zakurzone. Jak sie do tego zabrać czym to wyczyścić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Spirytusem i wacikiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Spirytusem i wacikiem :-) 1466352[/snapback] Nie spirytusem, jak to jakies made in 'go...' to moze byc soczewka plastikowa etc. .. do tego nadaje sie woda destylowana a z samego poczatku najlepiej sprubowac samym wacikiem, szkoda soczewke meczyc... bo pozniej wymiana troche droga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[R] Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Po pierwsze co to za wieża?? Po drugie są 4 metody naprawy w zależności od stopnia zaawansowania usterki: 1. Laser padł całkowicie - wymiana lasera lub diody laserowej (jeżeli się da) 2. Laser się zakurzył - przeczyszczenie lasera w zależności od wykoniania technologicznego diody laserowej najlepiej sam wacik i mała ilość spirytusu lub wody destylowanej. 3. Kąt lasera się przestawił - należy ustawić odpowiedni kąt 4. Napęd obracający płytke nie działa - płytką nie obraca albo obraca za wolno - wymiana pasków klinowych lub wymiana całego napędu wprowadzającego płytke na obroty. Sprecyzuj co się dzieje jak wkładasz Cd-ka do wieży i podaj model wieży może coś poradzimy :) Pozdro for All Electronic Majster's :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ino co masz na myśli rozróżniając w punkcie pierwszym laser lub diodę laserową.. z tego co mi wiadomo to w każdym sprzęcie audio jest dioda laserowa... jako element optoelektroniczny.. a określenie laser jest bardziej rozległe... i oznacza grupę elementów o specyficznym działaniu... Jakim to chyba wiesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...