tommek Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam jestem posiadaczem starej (a konkretniej mój brat:) płyty Epox 8KHAL+, jestem na etapie wymiany na jakiś nowszy model. Czego oczekuje od płyty: najważniejsza jest stabilność, nie potrzebuje płyty pod mocne OC, FSB góra 200MHz, SATA też mile widziana, dźwięk 5.1 z dobrym wyjściem optycznym. Narazie chodzi mi po głowie ABIT NF7-SL i tu właśnie mam pytanko, bo ta płytka ma soundstorma, a ja w epoxie mam SB LIVE 5.1 i chcialem zapytac czy zostawic czy sprzedac soundblastera?? W sklepie koleś doradzil mi również Epoxa 8RDA+ PRO. A co wy polecicie Szanowni Forumowicze?? Za wszelką pomoc z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam jestem posiadaczem starej (a konkretniej mój brat:) płyty Epox 8KHAL+, jestem na etapie wymiany na jakiś nowszy model. Czego oczekuje od płyty: najważniejsza jest stabilność, nie potrzebuje płyty pod mocne OC, FSB góra 200MHz, SATA też mile widziana, dźwięk 5.1 z dobrym wyjściem optycznym. Narazie chodzi mi po głowie ABIT NF7-SL i tu właśnie mam pytanko, bo ta płytka ma soundstorma, a ja w epoxie mam SB LIVE 5.1 i chcialem zapytac czy zostawic czy sprzedac soundblastera?? W sklepie koleś doradzil mi również Epoxa 8RDA+ PRO. A co wy polecicie Szanowni Forumowicze?? Za wszelką pomoc z góry dziękuje. 1466740[/snapback] ABIT NF7-SL to dobry wybor. A jak masz zamiar uzywac Sound Storma to Soundlabstera mozesz sie pozbyc ze spokojnym sumieniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o Sound Storma to posiadam zestaw głośników Creative'a 4.1 i jest on podlaczony do SB LIVE przez mini jack'i czyli analogowo, gdzieś słyszałem, że SS bije Live'a wtedy gdy głośniki są podłączone cyfrowo, a analogowo jest "tylko" dobry. Czy sa jeszcze inne płyty godne polecenia, cenowo takie jak NF7-SL?, Co z tym Epoxem który wymieniłem wyżej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...