Skocz do zawartości
Phuong

Instalacja Wifi Na Hp Nx9020

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z instalacja karty wifi w hp nx9020.Karat zostala wykryta i zainstalowane sa sterowniki.jednak nie znalazlem kabli od anteny. A wbudowana antena nie daje rady -2 metry i moc sygnalu jest beznadziejna....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z instalacja karty wifi w hp nx9020.Karat zostala wykryta i zainstalowane sa sterowniki.jednak nie znalazlem kabli od anteny. A wbudowana antena nie daje rady -2 metry i moc sygnalu jest beznadziejna....

1466950[/snapback]

jeśli kupiłeś laptopa bez karty wifi, to anteny poprostu nie masz. W tych modelach hp nie montuje anteny, chyba, że firmowo montowana jest karta wifi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chce narzekac, ale wychodzi opinia o HP. Mam Della C610 z 2002r. I z antena nie bylo problemu, w srodku tasma fabrycznie byly przyklejone 2 kable do podlaczenia karty WiFi

Przecie w tym momencie antena powinna byc pewnym standartem

Edytowane przez Petes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:sad:

1467300[/snapback]

Skoro w modelach w których firmowo instalowana jest karta wifi musi być antena, to w pozostałych modelach jest na pewno miejsce na taką wewnętrzną antenę. Poszukaj na Allegro jakiejś wewnętrznej anteny i sam zamontuj ją w obudowie laptopa. Kiedyś widziałem na allegro jakieś wewnętrzne anteny wifi za kilka zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro w modelach w których firmowo instalowana jest karta wifi musi być antena, to w pozostałych modelach jest na pewno miejsce na taką wewnętrzną antenę. Poszukaj na Allegro jakiejś wewnętrznej anteny i sam zamontuj ją w obudowie laptopa. Kiedyś widziałem na allegro jakieś wewnętrzne anteny wifi za kilka zł.

1467657[/snapback]

Nie musi i nie ma...

Kumple jechal z lapkiem do Katowic do kolesia, zeby zalozyc antene do WiFi...

Szukajcie na allegro, koles wystawia swoje uslugi na aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kupilem laptopa Nec Versa M 500e. Posiada wolne zlacze minipci oraz 2

kabelki wiec dokupilem karte Wi-Fi INTEL WM3B2100 miniPCI. Teraz mam problem

ktory kabelek do jakiego zlacza podlaczyc na karcie. Kabelki sa koloru

czarnego oraz jasno szarego. Pozdrawiam

Edytowane przez Kill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi