Jabar83 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Otoz od jakis 2 miesiecy podczas grania mam restarty. Zdarzaja one sie zadko raz na jakis czas. Wzialem pierw pod lupe swoje pamiatki przejechalem memtestem ok 5 godzin i nic to samo. Prime: tu akurat zapuscilem "torture test" na 4 godzinki. Zadnych bledow :(. Podwyzszylem napiecie na rdzeniu do 1.75v .Po 3 dniach podczas grania w Colina 04 restart :? Poszedlem za ciosem i znow w gore napiecie max do 1.8v tyle ile pozwala mi na to ustawienie z poziomu Biosa.Dzisiaj podczas grania w Splintera ... Restart :cry: Nie wiem co mam robic czyzby to juz koniec procesora :angry: . A moze to co innego ma wplyw ?. Dzieje sie to jak napisalem juz od 2 miechow. Sprzet mam ten sam. Jedynie co wymienilem ta pamiec 1 kostke 256 Twinmosa na rowniez 256 Twnmosa. (Sprzedalem kumplowi i po miesiacu kupilem taka sama nowke ze sklepu). Restarty mialem zanim sprzedalem 2 kosc i dokupilem ponownie wiec to musi byc cos innego. Wczesniej nie mialem zadnych problemow. Zjecalem przedchwila z FSB o 5 mhz. Mam teraz 13.5x150 (2025 mhz). Jak narazie jest spokoj ,ale na jak dlugo. Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie.Postaram sie jeszcze miernikiem sprawdzic napiecia. Pozdrawiam. Edytowane 27 Maja 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A grafy w ogóle nie sprawdzałeś? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Pozycze od kogos i sprawdze. Ale watpie by to grafa chociaz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Otoz od jakis 2 miesiecy podczas grania mam restarty. Zdarzaja one sie zadko raz na jakis czas. Wzialem pierw pod lupe swoje pamiatki przejechalem memtestem ok 5 godzin i nic to samo. Prime: tu akurat zapuscilem "torture test" na 4 godzinki. Zadnych bledow :(. Podwyzszylem napiecie na rdzeniu do 1.75v .Po 3 dniach podczas grania w Colina 04 restart :? Poszedlem za ciosem i znow w gore napiecie max do 1.8v tyle ile pozwala mi na to ustawienie z poziomu Biosa.Dzisiaj podczas grania w Splintera ... Restart :cry: Nie wiem co mam robic czyzby to juz koniec procesora :angry: . A moze to co innego ma wplyw ?. Dzieje sie to jak napisalem juz od 2 miechow. Sprzet mam ten sam. Jedynie co wymienilem ta pamiec 1 kostke 256 Twinmosa na rowniez 256 Twnmosa. (Sprzedalem kumplowi i po miesiacu kupilem taka sama nowke ze sklepu). Restarty mialem zanim sprzedalem 2 kosc i dokupilem ponownie wiec to musi byc cos innego. Wczesniej nie mialem zadnych problemow. Zjecalem przedchwila z FSB o 5 mhz. Mam teraz 13.5x150 (2025 mhz). Jak narazie jest spokoj ,ale na jak dlugo. Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie.Postaram sie jeszcze miernikiem sprawdzic napiecia. Pozdrawiam. 1466956[/snapback] Sprawdz napięcia, temperature NB i sprawdz na innej grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 jesli restart to blu scrin wyskakuje? jest jakis komunikat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A spróbu sobie proca odkręcić i wszystko inne może zasilacz nie wyrabia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Grzybek92 trafil. Odkrecilem proc i zadnych restartow. Zaposcilem potrojna petle w 3Dmarku03 i przeszedl do konca. Pogralem w CS:S i wszytko git jak narazie. Napiecia: rdzen procka: 1.78v +3.3v: (3.26v stale) +5 V: (4.97v - 5.00 V) +12 V: (11.97v - 12.03) Wczesniej jak FSB puscilem 155 napiecia te szalaly zwlaszcza na lini +12v (od 11.83 do 12.10 v) :blink: Wiec wychodzi na to ze zailacz nie wyrabia. Tylko czemu tak nagle :? Wczesniej bylo ok. Prime95 smigal i po 5-6 godzin a teraz i czasem po paru minutach wyskoczy blad na 13.5x155 a czasem i po kilku godzniach. Teraz zapuscilem na 13.5x150. Chodzi juz 3 godzine i zadnych bledow.jak tak bedzie zostawie wlasnie na 13.5x150 ,najwyzej bardziej odkrece. Dzieki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Zasiłka nie wyrabia powiadasz? Te twoje napiecia sa dobre, zasilacz nie ma czego nie wyrabiać - chyaba, że trafiby ci sie felerny egazemplarz, ale tu z pomoca trafia firma-i mozemy te ewentualnosc pominąć. U mnie wahania sa o wiele wieksze, a nic sie nie wiesza. A jakie masz temperaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Grzybek92 trafil. Odkrecilem proc i zadnych restartow. Zaposcilem potrojna petle w 3Dmarku03 i przeszedl do konca. Pogralem w CS:S i wszytko git jak narazie. Napiecia: rdzen procka: 1.78v +3.3v: (3.26v stale) +5 V: (4.97v - 5.00 V) +12 V: (11.97v - 12.03) Wczesniej jak FSB puscilem 155 napiecia te szalaly zwlaszcza na lini +12v (od 11.83 do 12.10 v) :blink: Wiec wychodzi na to ze zailacz nie wyrabia. Tylko czemu tak nagle :? Wczesniej bylo ok. Prime95 smigal i po 5-6 godzin a teraz i czasem po paru minutach wyskoczy blad na 13.5x155 a czasem i po kilku godzniach. Teraz zapuscilem na 13.5x150. Chodzi juz 3 godzine i zadnych bledow.jak tak bedzie zostawie wlasnie na 13.5x150 ,najwyzej bardziej odkrece. Dzieki za pomoc :wink: 1467838[/snapback] Wyglada na zasilacz, Vcore jest robione z 12V... A dlaczego tak nagle.... filtr(y) padają... kondensatory elektrolityczne to jedyne czesci ktore doslownie zuzywaja sie z biegiem czasu... elektronik w serwisie RTV albo czyms takim powinien to zrobic za niewielkie pieniadze. (wymiana filtrow po stronie wtornej przetwornicy..) Chyba ze chcesz sprzedawac taki z lekka dobity zasilacz i kupowac nowy - ale to sie nie oplaca :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraigFreeman Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 I wszystko dobrze sie skonczyło.Na przyszłość kup se zasilacz CHIEFTEC'a 410W i niebedziesz mysil procka odkręcać !!!!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...