Skocz do zawartości
Allch

Czy Dobrze Wybieram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Jak myślicie ten konfig będzie dobry:

-Procesor: AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice lub AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) NewCastle lub AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Winchester, ja myśle żeby wziąć ten z jądrem Venice

-Płyta główna: DFI LanParty UT NF4 Ultra-D

-Pamięć: Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C3A/512) CL3 lub Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C25/512) CL2.5 ja myśle żeby te CL3 wziąć bo chyba niema aż tak dużej różnicy w wydajności ,a w cenie jest spora

-Karta grafiki: i teraz najważniejsze pytanie: czy na razie do tej płyty głównej mogę wsadzić jedną karte graficzną PCI-E 16x np. Geforce 6600 czy Radek X600 czy 700 bo na razie brak mi funduszy na dwa Geforcy 6600GT.

W sumie to wszystko będzie kosztować z jedną grafą: około 1800 zł.

Może proponujecie coś lepszego lepszego podobnej cenie???????

Zależy mi też na tym aby procek się nieżle kręcił.

I jeszcze jedno czy opyla mi się opchnąć mojego Freezone QC-80 Cu i kupić Freezone QVC-120 Cu+????

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo o podobnych zestawach setki razy, no ale coz... po kolei

procek only venice 3000+, juz w niektorych sklepach pojawiaja sie wersje OEM

mobo - ok

pamieci - twinmos speedpremium, ok 220zł/512MB na pcprojekt.pl

grafa - po pierwsze dfi ultra-d nie ma sli, wiec nie wiem po co w ogole piszesz o dwoch kartach. w sli dzialaja tylko 6600GT w gore, zadne inne. jesli szukasz grafy w okolicach 500 zł to 6600 (np. wersja turbo force gigabyte'a) lub x700

co do wentylka, zostaw go, lub sprzedaj i kup arctic freezera 64, ale imho ten 80cu powinien sobie poradzic, jeszcze jak go ladnie wyszlifujesz to bedzie git

edit: literowka w adresie ;]

Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.

Co do tej płyty to raczej ma 2 x pci-e 16x albo w opisie jest pomyłka. Wątpie w to.

Jeszcze jedno czy opyla mi się sprzedać procka AMD Athlon XP 2000+Via KT266A+256RAM+Gf MX440SE za 550 zł????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi