Skocz do zawartości
Spawacz

Procek Pod S478 Z Największym Potencjałem Do Oc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja mam P4 3.0 - nie jest to jakas super serja do OC - bo startowe zasilanie to 1.36... a czytalem tu na forum ze koledzy maja 3.2 chodzace na 1.28... ale na tym zasilaniu spokojnie chodzi do fbs 255 pez zmiany napiecia... przechodzi wszystkie marki i Pi i co tam jeszcze mi sie nawinelo z testow... bez problemu i bez restartow... w te temperatury dochodze spokojnie do fbs 267 (P4 4.05) ale juz musze podniesc zasilanie do 1.49... wiec zaczyna sie grzac i w spoczynku mam 52 C a w stresie Pi lub cinebench 69-71... ale nadal pracuje stabilnie (okolo 2 godzin testu) bez restartow i bledow... wiec mysle ze ze P4 mozna spokojnie podgnic do fbs250 tylko trzeba miec dobra plytke do OC i w miare pamiatki.... juz skladam na WC i wtedy powalczymy wiecej :)

Szem

Edytowane przez Szemhazej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj poszedłem na centralną giełdę komputerową w poszukiwaniu P4 3.2 Presscot z serii SL7PN s478. To co tam zobaczyłem załamało mnie.

Większośc sprzedawców miało P4 3.2 GHz s478 za ok. 630zł no to tanio ale

UWAGA:

Procki te miały serię SL7KY, a jest to seria od celerona D!!!!!

http://processorfinder.intel.com/scripts/d...asp?sSpec=SL7KY

to jakiś niezły przekręt. Niektórzy proponowali mi "miedziany procesor" czyli ten shit co sprzedawany jest na allegro za psie pieniądze bez odpromiennika.

Wszystkie te procesory były w pudełkach bez tabliczki z danymi procesora i były pozaklejane zwykłą przeźroczystą taśmą klejącą.

Na całej giełdzie znalazłem jedynie 2 orginalne procki 3.2Ghz na s478, ale niestety w kosmicznej cenie :(.

Mam nadzieję, że to będzie pewna przestroga dla innych forumowiczów.

Edytowane przez Spawacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj poszedłem na centralną giełdę komputerową w poszukiwaniu P4 3.2 Presscot z serii SL7PN  s478. To co tam zobaczyłem załamało mnie.

Większośc sprzedawców miało P4 3.2 GHz s478 za ok. 630zł no to tanio ale

UWAGA:

Procki te miały serię SL7KY, a jest to seria od celerona D!!!!!

1481953[/snapback]

zgadza sie... swego czasu te procesory sprzedawane byly na allegro po piecset pare zlotych... dlatego na gieldach/aukcjach trzeba na to nadzwyczaj uwazac. Myslalem ze ta sprawa juz ucichla jednak widze ze nadal wajhy ida... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi