piet Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jesli jeszcze masz tekie p4 co ida na 4.0Ghz to biore w ciemno.Niestety nie jestem uzytkownikiem allegro wiec moge zaplacic za pobraniem.Mieszkam w Opolu.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 a jak wasze p4 prescott chodza na 250fsb bez problemu? czy wiecej ida czy mniej? bo jak nie pojdzie conajmniej 250fsb to sie nie przesiadam na p4 z mojej celinki:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) Witam Ja mam P4 3.0 - nie jest to jakas super serja do OC - bo startowe zasilanie to 1.36... a czytalem tu na forum ze koledzy maja 3.2 chodzace na 1.28... ale na tym zasilaniu spokojnie chodzi do fbs 255 pez zmiany napiecia... przechodzi wszystkie marki i Pi i co tam jeszcze mi sie nawinelo z testow... bez problemu i bez restartow... w te temperatury dochodze spokojnie do fbs 267 (P4 4.05) ale juz musze podniesc zasilanie do 1.49... wiec zaczyna sie grzac i w spoczynku mam 52 C a w stresie Pi lub cinebench 69-71... ale nadal pracuje stabilnie (okolo 2 godzin testu) bez restartow i bledow... wiec mysle ze ze P4 mozna spokojnie podgnic do fbs250 tylko trzeba miec dobra plytke do OC i w miare pamiatki.... juz skladam na WC i wtedy powalczymy wiecej :) Szem Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Szemhazej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 yhy ok thx za info:) Szemhazej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Wczoraj poszedłem na centralną giełdę komputerową w poszukiwaniu P4 3.2 Presscot z serii SL7PN s478. To co tam zobaczyłem załamało mnie. Większośc sprzedawców miało P4 3.2 GHz s478 za ok. 630zł no to tanio ale UWAGA: Procki te miały serię SL7KY, a jest to seria od celerona D!!!!! http://processorfinder.intel.com/scripts/d...asp?sSpec=SL7KY to jakiś niezły przekręt. Niektórzy proponowali mi "miedziany procesor" czyli ten shit co sprzedawany jest na allegro za psie pieniądze bez odpromiennika. Wszystkie te procesory były w pudełkach bez tabliczki z danymi procesora i były pozaklejane zwykłą przeźroczystą taśmą klejącą. Na całej giełdzie znalazłem jedynie 2 orginalne procki 3.2Ghz na s478, ale niestety w kosmicznej cenie :(. Mam nadzieję, że to będzie pewna przestroga dla innych forumowiczów. Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Spawacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Wczoraj poszedłem na centralną giełdę komputerową w poszukiwaniu P4 3.2 Presscot z serii SL7PN s478. To co tam zobaczyłem załamało mnie. Większośc sprzedawców miało P4 3.2 GHz s478 za ok. 630zł no to tanio ale UWAGA: Procki te miały serię SL7KY, a jest to seria od celerona D!!!!! 1481953[/snapback] zgadza sie... swego czasu te procesory sprzedawane byly na allegro po piecset pare zlotych... dlatego na gieldach/aukcjach trzeba na to nadzwyczaj uwazac. Myslalem ze ta sprawa juz ucichla jednak widze ze nadal wajhy ida... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...