bobekk Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam otóż dziś kupiłem Gigabyte GV-N66T128D(AGP) no i stało się problemy.... opisze wszysyko od początku..: włożyłem karte do kompa podłączylem zasilanie startuje winde i zmieniam stery na te najnowsze z nvidii 71.89 restart i nagle artefakty na ikonach na pulpicie...mysle konflikt sterów wiec pojeachalem cleanerem reinstalka sterow..i znowu...myśle reinstalka windy...Przystąpiłem do dzieła po reinstalce (winxp +sp2) zaczynam instalować stery więc: VIAHyperion4in1456v do tego stery od karty dzwiękowej(zintegrowana) directx 9.0c nie instalowałem bo jest juz z sp2 i znowu stery 71.89 restart i znowu artefakty na pulpicie..dziwne bo gry chodza.. wiec znowu cleaner i 71.84 to samo..:( wiec mysle co tam walne stery z płytki od karty (71.25) restart...i wsio ok...no myśle wreszcie...odpalam 3dsmarka03 1 test(samoloty ok ) 2 test (ten z żołnierzami) i BSOD (page fault in nonpaged area nv4_disp.dll ) gry chodza tylko smark nie...mysle kurcze stery wiec zmieniam (76.44/76.50 i znowu artefakty na pulpicie...)...nie wiem co to może być moze karta wadliwa...ale jak...giery działaja nawet na artefaktach na pulpicie... mój config: Athlon 1Ghz 2x256ddr400(dual) mobo Gigabyte GA-7vt880(via) chieftec 420-302-df... ktoś ma jakies pomysły?będe wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 bios i nie renistaluj systemu ale wrzuć od nowa cały. Ustawienia w bios defalut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Poczytaj tu i spróbuj tego "nv4loopfix`a" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Domik o jakim biosie mowisz od płyty czy od grafy...oba mam aktualne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Od nowa system. Bios na ustawienia fabryczne. (chodziło mi o bios płyty gł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 dzieki....ale problem leży po stronie sterów jednak nvidia sknociła stery do 6xxx i na płytach z sis'em ale via sa problemy z grafa 2d...bardzo duzo użytkowników narzeka na to...rozwiązanie było dośyć proste aczkolwiek..dziwi mnie postawa nvidia w tej sprawie :) pozdro i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...