Skocz do zawartości
bobekk

Kupiłem 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż dziś kupiłem Gigabyte GV-N66T128D(AGP)

no i stało się problemy....

opisze wszysyko od początku..:

włożyłem karte do kompa podłączylem zasilanie startuje winde i zmieniam stery na te najnowsze z nvidii 71.89 restart i nagle artefakty na ikonach na pulpicie...mysle konflikt sterów wiec pojeachalem cleanerem reinstalka sterow..i znowu...myśle reinstalka windy...Przystąpiłem do dzieła po reinstalce (winxp +sp2) zaczynam instalować stery więc:

VIAHyperion4in1456v

do tego stery od karty dzwiękowej(zintegrowana)

directx 9.0c nie instalowałem bo jest juz z sp2

i znowu stery 71.89 restart i znowu artefakty na pulpicie..dziwne bo gry chodza..

wiec znowu cleaner i 71.84 to samo..:( wiec mysle co tam walne stery z płytki od karty (71.25) restart...i wsio ok...no myśle wreszcie...odpalam 3dsmarka03 1 test(samoloty ok ) 2 test (ten z żołnierzami) i BSOD (page fault in nonpaged area nv4_disp.dll ) gry chodza tylko smark nie...mysle kurcze stery wiec zmieniam (76.44/76.50 i znowu artefakty na pulpicie...)...nie wiem co to może być moze karta wadliwa...ale jak...giery działaja nawet na artefaktach na pulpicie...

mój config:

Athlon 1Ghz

2x256ddr400(dual)

mobo Gigabyte GA-7vt880(via)

chieftec 420-302-df...

ktoś ma jakies pomysły?będe wdzięczny za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki....ale problem leży po stronie sterów jednak nvidia sknociła stery do 6xxx i na płytach z sis'em ale via sa problemy z grafa 2d...bardzo duzo użytkowników narzeka na to...rozwiązanie było dośyć proste aczkolwiek..dziwi mnie postawa nvidia w tej sprawie :) pozdro i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi