Skocz do zawartości
ravenclaw

Test notebook-a!

Rekomendowane odpowiedzi

osobiscie nie spotkalem sie jeszcze by gdzies w polsce byl dostepny notebook na platformie AMD nawet nie jestem pewien czy wogole takowe istnieja ale chyba cos kiedys gdzies mi sie obilo o uszy ale to bylo dawno i nieprawda ;) ;) ;)

pozdrav

LAgier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Compaq składa, niektóre notki z linii Presario i EVO na procach AMD:

COMPAQ Presario 900/Athlon 1400 cena ok.7929 brutto

COMPAQ EVO N115/Athlon 1600 cena ok. 8051 brutto

sa dostępne w większosci sklepów z notebookami ew. na zamówienie bo dystrybutorzy je mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc gdzie można znaleść testy notebook-ów opartych na procesorach AMD bo szukam i szukam i znajduję tylko na prockach intela. I czy wie ktoś o ofercie  w polsce na tych prockach jakiś dobry notebook do 6000 zł?

Za 5850 mogę Ci załatwic nówkę z FV Presario 700 z Duronem 1000/HDD 20GB/256 Ramu/DVD.

Jak Chcesz to Wal na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc chodzi bardziej mi o atka:P W środku. A pozatym co masz że lubię firme AMD i jej produkty poprostu są bardz dobra:) Czyli będe musiał dać około 9000 zł za dobrego notebook-a. MUsze sie zastanowic. A nie masz czasem testow tego opartego na duronie? I czy DVD zawiera nagrywarke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysl nad aristo... za 1.7 P4 , 256 ddr , sis 650 z 32 ram (z pokladu ddrow idzie) dvd, iee, sieciowa, modem, irda, 4x usb (2 tym 2.0) wyswietlaczem 15,1 xga+ , floopem na usb podpinanym torba i duperelami dalem 6400... moze niektore modele nie maja najlepszego designu i lekko sie grzeja, ale cena czasem wynagradza mankamenty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc chodzi bardziej mi o atka:P W środku. A pozatym co masz że lubię firme AMD i jej produkty poprostu są bardz dobra:) Czyli będe musiał dać około 9000 zł za dobrego notebook-a. MUsze sie zastanowic. A nie masz czasem testow tego opartego na duronie? I czy DVD zawiera nagrywarke?

Zależy, jak masz DVD-CDRW COMBO to Masz nagrywarkę też.

Ale Powiem Ci tak od siebie, że mimo iż jestem fanem procków AMD to nie polecam notków na tej platformie bo to jeszcze niezbyt sprawdzona technologia i mają one duzą awaryjność spowodowaną min. temp. proca.

Full Compaqów z AMD klienci reklamowali przez ciagłe zwisy systemu bo...Compaq zapomniał podobno o paście termoprzewodzącej na procku i nakleili tam jakąś "gume do żucia" no i dalej to juz wiadomo co sie działo...

Także na dzień dzisiejszy Pomyśl nad czymś z PIII/256 DDR i będzie oki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIII i DDR'y to coś nie tak (ale gdzieś słyszałem, że zdarzają się takie "wybryki natury" :) ). A nawet jak ma PIII współpracować z DDR to i tak nic mu to nie da. Ten procek nie potrafi wykorzystać DDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIII i DDR'y to coś nie tak (ale gdzieś słyszałem, że zdarzają się takie "wybryki natury" :) ). A nawet jak ma PIII współpracować z DDR to i tak nic mu to nie da. Ten procek nie potrafi wykorzystać DDR.

Łeee sory to ja się rypnąłem miało być P4 na 100% :oops: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...