Skocz do zawartości
kerimek

Czyzby Codegen Padal?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od jakiegos czasu komp ma niezle zwisy - ekranik sie zamraza i ani drgnie. Czasami mu sie zdarzy odwiesic samemu, a czasami blu scrinik (trap_cause_unknow). Raz nawet jak wcisnalem reset nie chcial zastartowac... Co prawda mam juz fortona 350 w drodze ale chce sie dowiedziec na ile bezpiecznie moge dotrwac do poniedzialku kiedy on przyjdzie czy ryzykuje uszkodzeniem sprzeta? specyfikacja jak w sygnaturce, nie krecony aktualnie wyciagnalem 1 modul ram i dvd-rw zeby zbytnio nie obciazac ;) codeshit (300W) pamieta jeszcze durona 600 192 ramu i GF2mx400.

Zapodam jeszcze napiecia (everest)

2.5 / 2.62

3.3 / 2.9 (!!!)

12 / 11.9

5v skacze od 2-5 V (!!!)

VBAT 3.28

Glownie smierdzi mi tu druga i 4ta pozycja... Co prawda nie moge zmierzyc miernikiem ale everest moze az tak sie nie myli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem możliwe. Dla pewności zamiast włączać kompa przeszedłbym się na spacer - ciekawe kiedy to się spełni w moim przypadku :rolleyes: . Ew. puść Sempa na FSB133 zawsze zaoszczędzisz trochę prądu :wink: .

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym to everesta mozesz sobie w wiadome miejsce wsadzić. Ja proponuje kazdemu kto wyskoczy z napięciami zmierzonymi programem od razu dawac +10%

1468123[/snapback]

Ciekawa propozycja.

A co do napięć to tak jak wsyzscy mówią. Kompa wyłącz, wyjmij codeszita z obudowy. Jak się sąsiedzi pluć nie będą to możesz nim nawet przez okno rzucić. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do programowych odczytów, to na moim starym sprzęcie (PIII 500@620, 192MB SDRAM, G4Ti no i CodeSHEET 300W PMPO- jak ktoś na tym forum ładnie wymyślił ;-)) miałem (podaję tylko to, co pamiętam) takie wyniki:

-na 12V: 8,1V- stale

-na 3,3V: 3,1V- stale

-temp CPU 56/57 lub 121 st.C (nie było żadnych innych wartości, a te podane były stałe- np. włączam kompa- 57; wyłączam, przerwa, odpalam i 121; obciążenie nie mialo żadnego wpływu na temp., stabilność zawsze ta sama; dawałem też nowe chłodzenie- sporo lepsze od wcześniejszego i to samo)

Jak widać- odczyty bezkonkurencyjne ;-))))), sprzęt sprawny, dzialał stabilnie- jak to w Win 98 ;-)). Co ciekawe, w różnych programach miałem inne dane- np. temp. CPU w jednym była pokazywana jako zasilacza (4 lata temu były tam termometry?) itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi