kerimek Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Witam! Od jakiegos czasu komp ma niezle zwisy - ekranik sie zamraza i ani drgnie. Czasami mu sie zdarzy odwiesic samemu, a czasami blu scrinik (trap_cause_unknow). Raz nawet jak wcisnalem reset nie chcial zastartowac... Co prawda mam juz fortona 350 w drodze ale chce sie dowiedziec na ile bezpiecznie moge dotrwac do poniedzialku kiedy on przyjdzie czy ryzykuje uszkodzeniem sprzeta? specyfikacja jak w sygnaturce, nie krecony aktualnie wyciagnalem 1 modul ram i dvd-rw zeby zbytnio nie obciazac ;) codeshit (300W) pamieta jeszcze durona 600 192 ramu i GF2mx400. Zapodam jeszcze napiecia (everest) 2.5 / 2.62 3.3 / 2.9 (!!!) 12 / 11.9 5v skacze od 2-5 V (!!!) VBAT 3.28 Glownie smierdzi mi tu druga i 4ta pozycja... Co prawda nie moge zmierzyc miernikiem ale everest moze az tak sie nie myli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Całkiem możliwe. Dla pewności zamiast włączać kompa przeszedłbym się na spacer - ciekawe kiedy to się spełni w moim przypadku :rolleyes: . Ew. puść Sempa na FSB133 zawsze zaoszczędzisz trochę prądu :wink: . Edytowane 27 Maja 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Szukajka nie gryzie. Zanim zaczniesz zadawać oklepane pytania radzęsiętrochę wysilić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Taki sprzęt a taki zasilacz :| wyłącz go na weekend taka ładna pogoda ;). Pozatym odczyty programowe to y tak mniej więcej ;). Ja bym kompa nie włączył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 A poza tym to everesta mozesz sobie w wiadome miejsce wsadzić. Ja proponuje kazdemu kto wyskoczy z napięciami zmierzonymi programem od razu dawac +10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 A poza tym to everesta mozesz sobie w wiadome miejsce wsadzić. Ja proponuje kazdemu kto wyskoczy z napięciami zmierzonymi programem od razu dawac +10% 1468123[/snapback] Ciekawa propozycja. A co do napięć to tak jak wsyzscy mówią. Kompa wyłącz, wyjmij codeszita z obudowy. Jak się sąsiedzi pluć nie będą to możesz nim nawet przez okno rzucić. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Co do programowych odczytów, to na moim starym sprzęcie (PIII 500@620, 192MB SDRAM, G4Ti no i CodeSHEET 300W PMPO- jak ktoś na tym forum ładnie wymyślił ;-)) miałem (podaję tylko to, co pamiętam) takie wyniki: -na 12V: 8,1V- stale -na 3,3V: 3,1V- stale -temp CPU 56/57 lub 121 st.C (nie było żadnych innych wartości, a te podane były stałe- np. włączam kompa- 57; wyłączam, przerwa, odpalam i 121; obciążenie nie mialo żadnego wpływu na temp., stabilność zawsze ta sama; dawałem też nowe chłodzenie- sporo lepsze od wcześniejszego i to samo) Jak widać- odczyty bezkonkurencyjne ;-))))), sprzęt sprawny, dzialał stabilnie- jak to w Win 98 ;-)). Co ciekawe, w różnych programach miałem inne dane- np. temp. CPU w jednym była pokazywana jako zasilacza (4 lata temu były tam termometry?) itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...