wróbel Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 To jest bardzo ważny dla mnie temat więc zakładam nowy wątek.Chyba uszkodziłem mechanicznie kartę (niewiem jak nie widze tej usterki)jednak po zalożeniu spowrotem radiatora (zmieniałem paste) mam na ekraniu juz podczas staru systemu jakies paski itp.W winowsie natomiast mam cały ekran w zielonych bądz różowych kwadracikach-wie ktoś co mogło się stać czy jest to wynik mechanicznego uszkodzenia??Bardzo proszę o pomoc bo chyba mój winfast pójdzie do kosza :mur: :mur: :mur: a mam go dwa dni.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 A czy przypadkiem nie chlapnąłes gdzies srebrną pastą ?? Bo od samego zakładania radiatora ciężko by było uszkodzić tak grafe. Heh grafa na gwarancji więc reklamuj jeżeli nie widać mechanicznego uszkodzenia to pewnie wymienią. Najlepiej jakbyś mówił sprzedawcy że otrzymałeś tak uszkodzony produkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 hym może pasta termo przewodząca robi zwarcie :> (za dużo może jej nałożyłeś) zmyj ją załóż jeszcze raz i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) hmm ja tez zrabalem gf 6800 ale le i asusa .. - przez rabanego molexa to wszystko. procesor graficzny do wymiany .. dzisiaj bede jeszcze dzwonil .. jak dobrze pojdzie to (naprawa 400zł) moze zrobia go jeszcze dzis .. ale by bylo superb ... ,a powracajac do twojego problemu .. ... nie jestem pewien (staram sie pomoc) .. grafe daj na gwarancje ..tez tak mialem zrobic ale szkoda mi czasu .. wole wyda 400 i bedzie cool .. jezli chodzi o kwadraciki ( cos jak obraz na pegasus :) po złym wlozeniu kardridża) to moze byc uszkodzony procesor graficzny ja tak mialem jak zle pokierowalem napiecie do grafy .. :mur: Edytowane 28 Maja 2005 przez OC_CZAP3LO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ajak ci nie wymieniom to www.mtec.com.pl w miare tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 widać że przy karcie było troche grzebane tzn.kołeczki są trochę porypane-próbować ją reklamować czy odrazu korzystac z tej firmy??Jeśli z firmy to ile to moze kosztować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 moja rada: 1. Wyjmij kartę z kompa. 2. Umyj dokładnie ale DELIKATNIE miękką szczoteczką do zębów pod bierzącą wodą (o normalnej temperaturze) 3. Poczekaj 3 dni - jęśli będzie sucha przejdź do kolejnego punktu - jeśli nie powtórz ten punkt aż do skutku. Możesz się wspomóc suszarką - ale uważaj żeby niczego za bardzo nie rozgrzać !! 4. Załóż chłodzenie uważnie nakładając pastę. 5. Włóż kartę do kompa nie zapomnij o molexie ;-) 6. ENJOY ;-) U mnie to pomogło... Jeśli karta jeszcze nie umarła to będzie działać. Czasem nawet pasta nie przewodząca prądu zmieszana z zanieczyszczeniami z karty może spowodować gdzieś delikatne zwarcie - odległości pomiędzy ścieżkami są niesamowicie małe. Spróbuj nic nie tracisz ;-) A jak się nie uda to: 1. Wyczyść kartę i radiator. 2. Upozoruj że nigdy nic z tą kartą nie zrobiłeś - u mnie trzba by było dać białą pastę na pamięci i przykleić termoprzewodzącą naklejkę na radiator przy GPU (szrą) 3. Oddaj na gwarancję. 4. Jeśli nie ma gwarancji - RMA do producenta. 5. Czekaj. 6. ENJOY ;-) Czyli co byś nie zrobił - to się nie może nie udać ;-) POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 widać że przy karcie było troche grzebane tzn.kołeczki są trochę porypane-próbować ją reklamować czy odrazu korzystac z tej firmy?? 1467960[/snapback] Wymienić kołeczki na "niegrzebane", a potem oddać na gwarancję, ale najpierw spróbuj mycia - potrafi czynić cuda (później mnie ozłocisz ;-) ) ps. Z doświadczenia wiem że: 1. W serwisie odrazu powiedzą, że to Twoja wina i że musiałeś coś popsuć jak zmieniałeś pastę. 2. Z RMA - nigdy nic nie wiaodomo - mają tyle zwrotów, że często po prostu zwracają nie przyglądając się karcie ;-) Tak czy inaczej - ja bym pozorował, że przy niej nie grzebałem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Piterix karte umyć pod bieżącą wodą!?Rdzeń pamięci itp??Jesteś pewien?? Jaką paste byś polecił(nie drogą) oraz gdzie dostane identyczne kołeczki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Piterix daj kontakt na gg ma kilka ważnych pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 pod normalną wodą lub alkohol;) kołeczki można kupić nowe jak piszą przedmówcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 pod normalną wodą lub alkohol;) kołeczki można kupić nowe jak piszą przedmówcy. 1468091[/snapback] DOKŁADNIE ;-) O kołeczki pytaj w sklepach komputerowych albo w serwisach - napewno mają. Bierzącą wodą - możesz dodać trochę mydła na początku (tylko go nie wetrzyj w kartę ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Kurde ostatnio dużo osób po zmianie chłodzenia na GF6800 ma podobne problemy :( Jak już przyjdzie mój GF to chyba nie skuszę się na zamontowanie na nim Cooler MAstera od Athlona :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Kurde ostatnio dużo osób po zmianie chłodzenia na GF6800 ma podobne problemy :( Jak już przyjdzie mój GF to chyba nie skuszę się na zamontowanie na nim Cooler MAstera od Athlona :? 1469237[/snapback] ee nie ma co sie bac :) .. ja dalem doopy z tym tuningiem grafiki :) zle podpialem zasilanie .. ale sytuacja jest pod kontrola ..w poniedzialek wysylam grafe na naprawe..siadl na niej procek :) .. nie ma co sie bac ..zycze wszystkim udanego moddingu grafy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 pytam sie wszytskich tu piszacych (oraz w innych topicach o 6800)...czy wy tez macie wrazenie ze OC_CZAP3LO CHWALI sie ze zjaral grafe?? no bo mnie to juz trzesie jak slysze po raz setny "ja dalem doopy z tym tuningiem grafiki zle podpialem zasilanie .. ale sytuacja jest pod kontrola ..w poniedzialek wysylam grafe na naprawe..siadl na niej procek" TUNING grafy..buehehehe..wielki mi tuning..podlaczenie innego wentyla..hehehe..gdybys zalozyl FC jak berkut to rozumiem slowo Tuning..(jak juz to moze lepiej byloby modding uzywac w komputerach) siadl na niej procek - JUZ WSZYSCY wiedza!!! nie musisz sie chwalic ze zepsules GPU przez wlasna glupote!!! czy Tobie sie dziecko nudzi w domu?? -------------------------- a co do strachu przed zdejmowaniem chlodzenia z Leadtekow 6800..to ja nie wiem co wy ze swoimi grafami robicie ze wam sie nie odpalaja :D :D :D ja na swojej zmienilem paste na AS 5 i zero problemow..a kapnelo mi na sciezke przyznaje podczas "TUNINGU" mojej grafy (hehehe)..ale starłem spirutusem i grafa spoko ruszyla...i jak zaczela sie krecic!! nigdy bym "jej o to nie podejrzewał" <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 lukk dobra rada : Zmień te sterowniki do karty graficznej bo aż mi po oczach bije jak je widze. Nie żal ci tak tracić na wydajności ? Omegi bierz i sie nawet głupio nie pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 lukk dobra rada : Zmień te sterowniki do karty graficznej bo aż mi po oczach bije jak je widze. Nie żal ci tak tracić na wydajności ? Omegi bierz i sie nawet głupio nie pytaj. 1469361[/snapback] to jak juz to moze bys chociaz napisale jakies omegi, co i dlaczego...ja ZAWSZE mialem oryginaly z nvidii..a jakies tam DNA, BETY i inne syfy ktore powoduja zolta wode w HL2 mnie nie bawia.. no ale przekonaj mnie do OMEG a przede wszytskim ktorych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 lukk dobra rada : Zmień te sterowniki do karty graficznej bo aż mi po oczach bije jak je widze. Nie żal ci tak tracić na wydajności ? Omegi bierz i sie nawet głupio nie pytaj. 1469361[/snapback] o bosze, czyżby nowe 7x.xx w ktorych mamy az 200pkt w smarku więcej, a w grach itp tracimy wydajnosc ? :mur: Takie rady to o d. potrząśc <_< Jego sprawa, ja tez jade na oficialach, nie kręci mnie jakoś szukanie który driver ma o x pkt w marku więcej... Do tematu...Piterix wsystko powiedział, nie da rady to doprowadzają ją do jak najlepszego stanu i na serwis. pozdrawiam, sry za lekki ot ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 A co do mojej grafy to postanowiłem sam nic nie grzebać-wysyłam ją do człowieka który zna się na tym lepiej.Mam nadzieje że coś wskura,bo jak okarzę się że mój dwudniowy leadtek jest padnięty to :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 no i [gluteus maximus] z grafą nic nie da się zrobić :mur: :mur: :mur: Jedyna moja nadzieja to rękojma :-| Mam nadzieję że się uda jednak bez waszej pomocy nici-mianowicie mam strasznie zmasakrowane kołki a nigdzie nie mogę dostać nowych,Jeżeli ktoś ma dostęp do takowych (Winfast geforce 6800gt)to chętnie kupię.HELP :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth_Reaven Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 czym ty wykrecales te korki ? ;) ja na moim 6600gt takim od mamy ucinaczem skorki kolo paznokci :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mniejsza o to czym wykręcałem.Są poprostu zmasakrowane i potrzebuję nówek najlepiej, bo odsyłam grafe na gware i nie mogą się skapnąc że było coś przy niej majsterkowane.Nie mam dostępu do takich kołeczków wieć bardzo proszę o pomoc (Piterix ty mi radziłes ich wymianę mogł bys załatwić mi takowe??) bo siedzenie na przegrzanym Geforce 256 mnie się nie podoba..............i jeszcze te pasy na ekranie :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 wspomoże mnie ktoś takowymi kołeczkami :?: :-( :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 2 sztuki kołeczków są w zestawie z Zalmanem NB32 i NB47. Radiator możesz zamontować na chipset używając tych, cyt. "zmasakrowanych kołków", a nówki dajesz n karte. Koszt 23 zł (wg. Allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie wiem czy przypadkiem nie uszkodziles grafy mechanicznie . Ja dostalem wczoraj 6800Gt , ktory siedzial w kompie od ibizpl no i ma on takie same objawy jak twoj :/ Ibiz przed wysylka mial podobno wszystko sprawdzone , wiec jedyna logiczna opcja jest taka , ze z karta cos sie stalo w transporcie :/ Swoja droga to tez na niej byla pasta OCZ , ale to raczej przypadek tylko... W kazdym razie ibiz nie dal ciala i ma mia zalatwic wymiane u pepikow... Mam nadzieje , ze sie uda... Masz cos takiego na swojej grafie : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no umnie wyglądało to trochę inaczej.Jak pisałem wyżej wysłałem karte do pewnego serwisanta zgodziłem się na pewien zabieg i cóż nie udało się.Teraz moja grafa nie wykazuje wogule oznak życia.Pozostało mi skołować kołeczki (NO WŁASNIE SKĄD JE WYTRZASNĄC!?!!?)i ubiegać się o rękojme........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 miec 2 dni karte i juz ja uszkodzic , zamiast na spokojnie podejsc do wymiany pasty/chlodzenia to wszyscy sie podniecaja i robia na szybkiego i takie efekty....zmienialem juz paste na gpu kilkanascie razy na roznych kartach i nigdy sie nic nie stalo ... naprawde trzeba sie starac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 miec 2 dni karte i juz ja uszkodzic , zamiast na spokojnie podejsc do wymiany pasty/chlodzenia to wszyscy sie podniecaja i robia na szybkiego i takie efekty....zmienialem juz paste na gpu kilkanascie razy na roznych kartach i nigdy sie nic nie stalo ... naprawde trzeba sie starac 1483258[/snapback] a no mozna :) ;P ..ja uszkodzilem "nie chwale sie ..pozdro dla lukka" gf6800le oddalem do serwisu http://mtec.com.pl/ bylo ok ... karta wyslana poczta polska piorytetem(dotarła na następny dżeń do siedziby mtec) moj geforce w serwisie byl 1 dzien ..po czym wpłata na konto w banku BPH i karta bedzie dzisiaj .. uszkodzilem ja zle podlaczajac zasilanie .. i spalilem procesor "jeszcze raz pozdro dla lukka - lubie gościa" oraz przepustnice napiecia ... :) koszt naprawy wszystkiego z przesylka wyniosł mnie 370 zeta (zaznaczylem w formulazu RMA naprawe express oraz zmiane molexa zasilania "tuning" ..asus ma pionowo a ja chce miec tak jak w gainwardzie :) ..czyli poziomo) .. dzisiaj zobacze jak bedzie geforce 6800le smigac z nowym prockiem "kolejne pozdrowienia dla lukka" ..he he moze bedzie sie mniej grzal :D albo beda jeszcze dodatkowe punkty w 3dmarku.. zobaczymy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 a no mozna :) ;P ..ja uszkodzilem "nie chwale sie ..pozdro dla lukka" gf6800le oddalem do serwisu 1483461[/snapback] :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Moze za powtarzanie cały czas tego samego tekstu przez OC_CZAP3LO należy się jakaś kara. W regulaminie jest troszke na ten temat: Regulamin forum Tweak.pl(...)II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy:(...)4. Powstrzymywać się przed umieszczaniem podobnych tematów/postów w kilku miejscach jednocześnie. Takie postępowanie jest postrzegane jako zaśmiecanie forum. Jeżeli wracasz do jakiegoś zagadnienia, dopisz się w swoim poprzednim topiku (w którym była o tym mowa) zamiast zakładać nowy. TEGO POSTA MOZNA POZNIEJ SKASOWAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...