wróbel Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 miec 2 dni karte i juz ja uszkodzic , zamiast na spokojnie podejsc do wymiany pasty/chlodzenia to wszyscy sie podniecaja i robia na szybkiego i takie efekty....zmienialem juz paste na gpu kilkanascie razy na roznych kartach i nigdy sie nic nie stalo ... naprawde trzeba sie starac 1483258[/snapback] Święta racja.Jestem poprostu pechowiec i mam talent do psucia.Mogłem sobie odpuscić ale jak tu dać sobie spokój jak masz 5k w 2005 a możesz mieć 6 :D Mam nadzieję że z tą gwarą mi jeszcze wypali bo to moja ostatnia deska ratunku... Ps.Karte wysyłam wtorek/środa będe dalej pisał jak sprawą wygląda..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 ee nie ma co sie bac :) .. ja dalem doopy z tym tuningiem grafiki :) zle podpialem zasilanie .. ale sytuacja jest pod kontrola ..w poniedzialek wysylam grafe na naprawe..siadl na niej procek :) .. nie ma co sie bac ..zycze wszystkim udanego moddingu grafy :) 1469291[/snapback] :lol: Jednej rzeczy nie rozumiem, masz tego asusa na gwarancji 6800le i uszkodziles rdzen, wiec dlaczego nie probowales wyslac na gwarancje? Stary zrobiles najwiekszy blad jaki mogles zrobic. Straciles 370zl :D Po pierwsze: -cholernie duzo zaplaciles -naprawa tych graf na gwarancji jest w Polsce w Koszalinie -wiem jak sa naprawiane i mial bys to zrobione za darmo, skoro masz gwarancje -osobiscie to wymianiam i jest to rzecz prosta jak sie opanuje proces wymiany - :lol: pozdrawiam i polecam przy nastepnej usterce wyslac ja do serwisu. Bym zapomnial, te grafy osobiscie podobaja mi sie i staram sie wymianac rdzenie na bierzaco, wiec naprawa nie trwa 2 tygodnie. Ale jak masz tyle kasy to Twoj wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgadzam się 370zł za naprawe to przesda.To prawie 50% ceny nowej modowalnej grafy od jakiejś zaufanej firmy z allegro..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ludzie potrzebuję tych kołeczków jak ręki !!!!HELP!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Chyba niestety nikt nie ma :? patrzyłes po sklepach? na necie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Pytałem juz w kilku sklepach pytam po znajomych i nikt nie może mi pomóc.Liczę na was tweakowicze bo przez glupie kołkie warte może 2zł mogę stracić grafę wartą 1500zł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Powiedz mi w jaki sposob ty te kolki zniszczyles ? :blink: Te dwa plastikowe z radiatora to schodza tak latwo , ze nie wiem w jaki sposob mozna je uszkodzic . Albo inaczej skoro uszkodziles te , to ja chce widziec jakby wygladaly np. takie kolki z R9800Pro po twojej terapii , bo ja przy nich sie troche nameczylem... No chyba , ze mowimy o srubach to w tym przypadku n/c . Poza tym nikt nie da ci takich kolkow bo to sie wiaze z utrata gwarancji przez taka osobe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 zniszczyłem i już,poprostu źle się zabrałem do ich ściagania.Nie zabieraj mi ostatnich nadzieji niemożliwe żeby nikt nie miał na zbyciu takich kołków no to się zaczyna robić śmieszne.....(jakiś serwisant może jest na forum obecny,ktoś kto ma dostęp do takowych??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 a no mozna :) ;P ..ja uszkodzilem "nie chwale sie ..pozdro dla lukka" gf6800le oddalem do serwisu 1483461[/snapback] twoje slownictwo jest normalnie piekne :unsure: ale do rzeczy, cos za bardzo wychwalasz sobie ten zaklad, bo jakis mily pan mnie zbywa 2 tydzien ze moj radek raz w naprawie, raz ze nie do naprawy i tak w kolko :/ co do tematu to mi karta raz padla z niewiadomych przeczyn (lezala w kartonie i na mobo czekala) po podlaczeniu nie dzialala, odeslalem do sklepu, (widoczne byly zmiany pasty na ocz+ i ruszane byly kolki) gwarancje przyjeli bez problemy natychmiast i nie wiem raczej czego sie obawiacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 twoje slownictwo jest normalnie piekne :unsure: ale do rzeczy, cos za bardzo wychwalasz sobie ten zaklad, bo jakis mily pan mnie zbywa 2 tydzien ze moj radek raz w naprawie, raz ze nie do naprawy i tak w kolko :/ co do tematu to mi karta raz padla z niewiadomych przeczyn (lezala w kartonie i na mobo czekala) po podlaczeniu nie dzialala, odeslalem do sklepu, (widoczne byly zmiany pasty na ocz+ i ruszane byly kolki) gwarancje przyjeli bez problemy natychmiast i nie wiem raczej czego sie obawiacie 1486417[/snapback] A moze to pracownik z tej firmy? Czyzby reklama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 no raczej, bo jaki inny normalny user chwali sie w kazdym temacie ze udupil karte za > 1k :P i jeszcze te 370 zl za wymienienie paru rzeczy na karcie, poprostu smieszne, jutro bede wiedziec co ze swoja karta to zobaczymy jak bardzo fachowy jest ten zaklad ;) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Kurde wszystkie są albo za krótkie albo nie pasują itp.Potrzebują kołków identyko bo głupio było by stracić gwarancję przez takie coś.Mam WIELKĄ prośbę-znajdzie się ktoś kto pożyczył by mi kołki-przy radiatorze nie są potrzebne.Po rozpatrzeniu gwarancji zwróciłbym napewno.HELP TWEAKOWICZE POMÓRZCIE bo już nie wiem co mam robić obeszłem tyle sklepów,komisów bez skutku :? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 nie ma to tamto, za mocny jestes :/ wyslij karte jaka masz, przeciez ona jest twoja wlasnascia i mozesz zmienic w niej chlodzenie na jakie sie tobie tylko podoba, przeciez nie masz tam nigdzie zadnej plomby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 To jest bardzo ważny dla mnie temat więc zakładam nowy wątek.Chyba uszkodziłem mechanicznie kartę (niewiem jak nie widze tej usterki)jednak po zalożeniu spowrotem radiatora (zmieniałem paste) mam na ekraniu juz podczas staru systemu jakies paski itp.W winowsie natomiast mam cały ekran w zielonych bądz różowych kwadracikach-wie ktoś co mogło się stać czy jest to wynik mechanicznego uszkodzenia??Bardzo proszę o pomoc bo chyba mój winfast pójdzie do kosza :mur: :mur: :mur: a mam go dwa dni.............. 1467776[/snapback] daj zdjecie kolkow jakie potrzebujesz,tych uszkodzonych, moze cos znajde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Andi mam fotkę ale kiepskiej jakości (z komy)bo cyfrówki nie mam chwilowo na chacie.Myśle że tyle się skapniesz o jakie kołki chodzi,jeśli udała ci się takowe załatwić będe niezmiernie wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Bardzo podobne kołki miałem przy r9500 (jak nie te same) Pochodź po znajomych o pooglądaj ich "kołki" :D A nóż się trafią takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Andi mam fotkę ale kiepskiej jakości (z komy)bo cyfrówki nie mam chwilowo na chacie.Myśle że tyle się skapniesz o jakie kołki chodzi,jeśli udała ci się takowe załatwić będe niezmiernie wdzięczny. 1490363[/snapback] witam, mam 3 koleczki koloru bialego razem ze sprezynkami jak na fotce powyzej dlugosci 2,1cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) :lol: Jednej rzeczy nie rozumiem, masz tego asusa na gwarancji 6800le i uszkodziles rdzen, wiec dlaczego nie probowales wyslac na gwarancje? Stary zrobiles najwiekszy blad jaki mogles zrobic. Straciles 370zl :D Po pierwsze: -cholernie duzo zaplaciles -naprawa tych graf na gwarancji jest w Polsce w Koszalinie -wiem jak sa naprawiane i mial bys to zrobione za darmo, skoro masz gwarancje -osobiscie to wymianiam i jest to rzecz prosta jak sie opanuje proces wymiany - :lol: pozdrawiam i polecam przy nastepnej usterce wyslac ja do serwisu. Bym zapomnial, te grafy osobiscie podobaja mi sie i staram sie wymianac rdzenie na bierzaco, wiec naprawa nie trwa 2 tygodnie. Ale jak masz tyle kasy to Twoj wybor :) 1484144[/snapback] to moze mi naprawisz GF4 4600Ti, wczoraj wlasnie mi padl, objawy podobne, maxymalna pixeloza :mur: DOPISANE: Karta naprawiona, namoczylem ja w wodzie destylowanej przez kilka godzin, po czym przeplukalem, wsadzilem do piekarnika na 50 st.C na godzinke i dziala :] prawdopodobnie zly sposob czyszczenia zastosowalem przed padem, a mianowicie przecieralem ja zmoczona gabka i zamiast syf usunac pewnie go powciskalem pod scalaki i to jeszcze w postaci blota wodno-kurzowego. NIGDY NIE CZYSCIE W TEN SPOSOB KART/PLYT GLOWNYCH, JUZ LEPIEJ WLOZYC PLYTE DO WODY I PORZADNIE WYPLUKAC A NASTEPNIE PORZADNIE WYSUSZYC !!! Edytowane 12 Czerwca 2005 przez zibi322 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...