P@weł m Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Mam problem z ta płytą. W programie EVEREST Home Edition nie ma nazwy mojej płyty. Pisze tylko; ID płyty głównej 10/12/2001-P4X266-8233-6A6LWE19C-00. Z tym związane jest pytanie. Jak mocną mogę włożyć kartę graficzną(najlepiej pod AGPx8)? Jaki jest chipset na tej płycie? Konfiguracja peceta: Procesor 1,5 Ghz 256 DDR SDRAM GeForce MX440 SE 64M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 a moze po zdjeciu obudiwy/scianki bocznej zobaczysz nazwe płyty....tak to trudno powiedziec..no chyb ze masz gwarancje...ale jesli tak to musisz miec faktury za zakup i tam powinno byc napisane co to za płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 jest to płyta na chipie via P4X266, czyli z agp4x. Z tego natomiast wynika, iż możesz zamontować każdą dostepną grafe na agp u siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Na fakturach pisze że moja płyta to: TYP: ECS PIVVXD. A czy moge włozyć na ta płytę karty z AGPx8? A czy nie wiecie jak szybki moge procek włożyć(bez aktualizacji BIOS-u)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 tak, możesz zainstalować karte z agp8x co do procesora, trudno powiedzieć, obecnie masz p4 1,5 z 256kb cache l2 ( ??? ), a więc max może być koło 2ghz bez aktualizaji biosu ( po aktualizacji, może nawet do 2,8 ghz, miałem kiedyś mobo na p4x266 i własnie 2,8 ghz było górną granicą dla tej płyty ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 To jest już tak przestarzały sprzęt, że najlepszym rozwiązaniem będzie sprzedanie tego co masz i kupno czegoś nowego. Co do karty to powiedz ile możesz na nią wydać, a dowiesz się co najlepiej kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mógł bym wydać na kart około 450-600 zł. Jak nie mniej. A tak przy okazji to jaqki najwię kszy dysk włożę na ta płytę? Mam na niej problem z podkręcaniem procka. POMÓŻCIE!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Mógł bym wydać na kart około 450-600 zł. Jak nie mniej. A tak przy okazji to jaqki najwię kszy dysk włożę na ta płytę? Mam na niej problem z podkręcaniem procka. POMÓŻCIE!!! 1469624[/snapback] A nie lepiej sprzedać ten sprzęt i wziąć platforme Athlon 64 ?? Nie musisz brać drogiego s. 939 , wystarczy s. 754. Można złożyć całkiem fajny i nie drogi sprzęt , do tego weźmiesz karte graficzną Radeona 9800 Pro i będzie git. Chyba że pojedziesz po kosztach, to zmienisz platforme do tego Radka 9500 Pro, i będzie LOOZ !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 A nie lepiej sprzedać ten sprzęt i wziąć platforme Athlon 64 ?? Nie musisz brać drogiego s. 939 , wystarczy s. 754. Można złożyć całkiem fajny i nie drogi sprzęt , do tego weźmiesz karte graficzną Radeona 9800 Pro i będzie git. Chyba że pojedziesz po kosztach, to zmienisz platforme do tego Radka 9500 Pro, i będzie LOOZ !! 1469742[/snapback] Tylko jest mały problem. Nie mam duzo kasy. Lepiej nie pytaj ile mam lat( mam 14 lat).Sam na to nie nazbieram.chodzi mi tylko o karte. Nie zmieniam całego kompa! :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...