Skocz do zawartości
Powerslave

Iron Maiden - Eddie Rips Up Mystic Festival

Rekomendowane odpowiedzi

Rozklad jazdy:

IRON MAIDEN 21.30.......

NIGHTWISH 19.10-20.40

KREATOR 17:40-18.40

BEHEMOTH 16:30-17.15

PRIMAL FEAR 15.30-16.10

FRONTSIDE 14:45-15.15

DRAGONFORCE 14.00-14.30

Otwarcie bram 12:00

I pytanie kto sie wybiera na koncert, a potem moze na zlot fanow w Lesniczowce (http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=3832&start=0) :) ja juz nie moge sie doczekac :D

ps. mam nadzieje ze nie zjedziecie mnie za nowy topic, ale nie pasowalo mi to do ogolnego o metalu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel mnie chciał zabrać ale się rozmyśliłem ostatecznie:|...Ironi to nie moje klimaty...z drugiej strony chętnie bym obejrzał te 90 minut Nightwisha...ale cóż - już za późno...

Życzę dobrej zabawy wszystkim którzy się wybierają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem byc :( ale siły wyższe mi na to niepozwoliły

cóż kiedyś znów wrócą do polski i wtedy sie wybiore.

żałuje tym bardziej ze gra jeszcze najtwisz =]

mam nadzieje ze na jakiejs vivie bedą pokazane fragmenty chociaż....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

viva polska poniedzialek godz 22 i......

"W poniedziałek 30 maja w radiu RQ eXtreme (www.extreme.rq.pl) o 20:00 "Nightwish & Iron Maiden After Party"! Jeżeli nie jedziesz na koncert w niedziele, to w poniedziałek poczujesz ten klimat siedząc wygodnie przed komputerem! A jeżeli jedziesz, to ponownie zaznasz te emocje! Dwugodzinna audycja o Nightwishu i Iron Maiden, prawdziwy fan (i nie tylko!) nie może tego przegapić!" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wlasnie sie obudzilem :P o 12 mialem kolokwium zaliczeniowe, wiec chyba nie zaliczylem :mur: :lol: glosu nie mam :D

fakt Nightwish i IM wypadly zajedwabiscie, reszty nie ogladalem bo sie opalalem :)

SCREAM FOR ME POLAND !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Ides Of March

2. Murders in the Rue Morgue

3. Another Life

4. Prowler

5. The Trooper

6. Remember Tomorrow

7. Run to the Hills

8. Charlotte the Harlot

9. Revelations

10. Where Eagles Dare

11. Die With Your Boots On

12. Phantom of the Opera

13. The Number of the Beast

14. Hallowed Be Thy Name

15. Iron Maiden

16. Running Free

17. Drifter

18. Sanctuary

a caly stadion krzyczal na bisy "Fear of the dark" ale nie posluchali :(

ale Bruce powiedzial ze za rok worca z nowa plyta :D i wogole powiedzial "... because without you we don't exist, We salut You Poland!" i wszyscy sie nam poklonili !! wyobrazcie sobie co sie dzialo wtedy.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to są fachowcy :D Szkoda że mnie nie było :( Szkoda też, że nie zagrali wspomnianego przez Ciebie "Fear of the Dark". Pamiętam cały czas koncert w Dortmundzie i tam zagrali Feara, normalnie szczyt szczęścia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nemo

Wish I had an Angel

Dark chest of wonders

Wishmaster

Kinslayer

Slaying the dreamer

Ghost Love score

Planet Hell

Chyba wszystko napisałem.

Kurde, ale było zajedwabiscie :)

Edytowane przez marsjaninm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightwish zagral tez cover Pink Floyd'a - High Hopes :) mi osobicie sie podobalo bo naprawde duzo osob to spiewalo, aczkolwiek na innych forach czytam ze nie wszystkim przypadlo to do gustu... ale o tym sie nie dyskutuje :)

jedynie co mi sie nie podobalo to troche naglosnienie... wokalu :( wokal szedl chyba z tych samych glosnikow (powieszonych po bokach scany) dla wszystkich zespolow, a Maideni przywiezli za mocny sprzet :lol: , ktory niestety troche zagluszal genialny wokal Bruce'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightwish zagral tez cover Pink Floyd'a - High Hopes :) mi osobicie sie podobalo bo naprawde duzo osob to spiewalo, aczkolwiek na innych forach czytam ze nie wszystkim przypadlo to do gustu... ale o tym sie nie dyskutuje :)

jedynie co mi sie nie podobalo to troche naglosnienie... wokalu :( wokal szedl chyba z tych samych glosnikow (powieszonych po bokach scany) dla wszystkich zespolow, a Maideni przywiezli za mocny sprzet :lol: , ktory niestety troche zagluszal genialny wokal Bruce'a

1472612[/snapback]

3 pierwsze zespoły są świetne...choc Iron Maiden jest jakieś takie...za spokojne można powiedzieć.

System of a down rządzi;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 pierwsze zespoły są świetne...choc Iron Maiden jest jakieś takie...za spokojne można powiedzieć.

System of a down rządzi;):)

1472641[/snapback]

:blink:

weź mi nawet tu takich herezji nie pisz, też lubie system, ale nawet nie jestem w stanie porównać tego gufnianego niumetaluz klasyką heavy....

@raven, nightwish to inna klasa [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

weź mi nawet tu takich herezji nie pisz, też lubie system, ale nawet nie jestem w stanie porównać tego gufnianego niumetaluz klasyką heavy....

@raven, nightwish to inna klasa [;

1472832[/snapback]

Nie porównuje tylko mówie co mi się podoba :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam, sie podniecacie pioseneczkami dla dzieci... IM szanuje, ale Frontside i Behemoth powinni byc gwaizdami wieczoru! Choć słyszałem ze Behemotha wysmiali... no cóż... nie każdy rodzi sie z miloscia do death/black'u :(

1472914[/snapback]

eh na status gwiazdy trzeba dluuuugo pracowac, wiec jeszcze potrwa zanim Behemoth bedzie kiedykolwiek gwiazda takiego festivalu, zycze im tego, ale ja na taka gwiazde sie nie wybiore, bo lubie rozumiec o czym spiewaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nemo

Wish I had an Angel

Dark chest of wonders

Wishmaster

Kinslayer

Slaying the dreamer

Ghost Love score

Planet Hell

Chyba wszystko napisałem.

Kurde, ale było zajedwabiscie :)

1472458[/snapback]

To nie wszystko... pelny zestaw w kolejnosci chronologicznej wyglada tak:

1. Dark Chest of Wonders

2. The Siren

3. Ever Dream

4. Deep Silent Complete

5. The Kinslayer

6. High Hopes (cover Floydów)

7. Planet Hell

8. Wishmaster

9. Slaying the Dreamer

10. Nemo

11. Ghost Love Score

12. Wish I had an Angel

Byl wypasik, szkoda ze tak krotko grali.. szkoda tez, ze naglosnienie bylo takie lipne.. praktycznie na kazdym koncercie za slabo bylo slychac wokal :( i bas byl IMHO za bardzo podbity.

Szkoda tez, ze za NW bylo jeszcze jasno, wiec brakowalo troche tego klimatu co byl na IM, no ale miejmy nadzieje, ze jeszcze kiedys wpadna jako glowna atrakcja ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja FiDO, wiedziałem że oczymś zapomniałem. Może jeszcze jestem zahipnotyzowany koncertem :) Ale wokal rzeczywiście było słabo słychać.

BTW, w zeszłym roku (listopad chyba) koncertowali po Niemczech, ale niestety nie mogłem pojechać:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem jesdno....

SET maidenow....kijowy.....

co oni nie nauczyli sie jeszcze grac kawalkow z dance of death??

naprawde....dla mnie set lista kijowa,.....niektore z tych kawalkow umiem na wet xagrac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja tam sie ciesze, ze wokal był kijowy (nagłośnienie), bo gdyby wszystko było super to nie wybaczyłbym sobie nieobecności ;) A tak przynajmniej mam jakies pociesznie :lol:

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem jesdno....

SET maidenow....kijowy.....

co oni nie nauczyli sie jeszcze grac kawalkow z dance of death??

naprawde....dla mnie set lista kijowa,.....niektore z tych kawalkow umiem na wet xagrac :lol:

1473194[/snapback]

Zdaje sie ze taki byl pierwotny zamysl koncertu - powrot do korzeni, czyli cztery pierwsze plyty. Ale gdzie o tym czytalem, to za diabla nie pamietam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi