dtx Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Siemka. Mam pytanie, jak przelaczyc sie do trybu (wymusic) DX8 na karcie z DX9? Bo akurat Call of Duty nie wymaga efektow DX9, a chce miec wiecej fpsow. Dzieki z gory. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtx Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 aaa mam radeona 9550 128-bit od Gigabyte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 jeśli jakaś gra jest w dx8 ( jak np CoD ), to będzie zawsze działąć w dx8, niezależnie czy na karcie masz dx9, czy za 10 lat dx 14 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 W Ati Tray Tools można ustawić wersję pixel shaderów. A tak w ogóle to czytaj co Noah napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Jeśli chodzi o dodatek to chyba ma DX9... spr wpisać w lini poleceń -dxlevel 81 Jeśli nie zadziała... to weź w AtiTrayTools jak ktos już pisał ;] Chcesz mieć wiecej FPS? Podkręć może grafike, lub obniż detale, ale na DX81 lepiej było by, ale efektów by takich fajnych nie było :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Przecież call of duty ma małe wymagania; na swojej karcie i anty-aliasin x4 i filtr anizotropowy x2 w 800x600 chodzi miodzio, to samo się tyczy dodatku united offensive. Bardzo dobrze napisał Noah. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtx Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) 1. Mam podkrecana grafe (cooler titan jakis + radiatory - 400/260 mhz zegary) 2. minimum detale w CoD (CoD używa dx 9.1 - jak sie instaluje to wyskakuje, zeby zaisntalowac takowego dx'a) 3. mam od 90-250 fps a chcialbym srednio ok 150... a jakbym zmienil na dx'a 8 w ustawieniach czy cos to by te fpsy przybyly (?) bo z tego co mi sie wydaje to cod wlasnie uzywa dx 9.1... niech tu przyjdzie ktos obcykany i mnie oswieci... ;d bo nie wiem do konca... BTW. ten -dxlevel to chyba w HL'u jest (?) Edytowane 28 Maja 2005 przez dtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rops Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 no faktycznie 90 fps to troche mało, że Ci sie chce przy takim slideshow...może zmiejsz rozdiałke do 200x150 powinieneś zyskać troche fps...jeśli nie ma takiej rozdzielczości w grze to poszukaj programiku "set_res" w google. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 1. Mam podkrecana grafe (cooler titan jakis + radiatory - 400/260 mhz zegary) 2. minimum detale w CoD (CoD używa dx 9.1 - jak sie instaluje to wyskakuje, zeby zaisntalowac takowego dx'a) 3. mam od 90-250 fps a chcialbym srednio ok 150... a jakbym zmienil na dx'a 8 w ustawieniach czy cos to by te fpsy przybyly (?) bo z tego co mi sie wydaje to cod wlasnie uzywa dx 9.1... niech tu przyjdzie ktos obcykany i mnie oswieci... ;d bo nie wiem do konca... BTW. ten -dxlevel to chyba w HL'u jest (?) 1468838[/snapback] Tak, -dxlevel to z HL2, ale działa z innymi konsolowymi grami też (nie z kazda, ale sprobowac chyba mozna nie?)... DX 9.1? Najnowsza wersja DX to 9.0c, 9.1 dopiero robią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtx Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) no tak, pomylka ;d a w rozdzielczosci 200x150 jak ktos chce grac to gratuluje xD dobra, widze ze mi nikt nie pomoze :[ no ale dzieki za odp. :D aaaa i gram w 1024x768 :D ale reszta na minimum Edytowane 29 Maja 2005 przez dtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) lol przeciez nie odczujesz roznicy miedzy 90 a 150fsp. Edytowane 29 Maja 2005 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 lol przeciez nie odczujesz roznicy miedzy 90 a 150fsp. 1470260[/snapback] Jeśli ma odświeżanie monitora 120Hz to odczuje -> Zawsze gdy mamy więcej FPS'ów niż odświezanie monitora tego nie zauważymy. Więc po co nam 90 fps skoro mamy np. 75Hz odświeżanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...