Marlo! Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) siema mam malyproblem tz chce kupic proca: -AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice sklep plyte glowna jedna z tych: plyty!! 2x512 ramu i karte graficzna. Problem w tym ze: -niewiem ktora plyte z tych 3 wybrac -jakiej firmy ramy i jaki model (jak mozecie to bezposredni link do tych ramow) -jaka karte graficzna komputer ma byc jaknajtanszy i jak najlepszy potencjal do o/c Edytowane 28 Maja 2005 przez Marlo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 płyte to oczywiście że DFI LanParty NF4 SLI-DR a ram polecam hynix d-43 tanie i dobre możesz je kupić w www.arest.pl ja tam kupiłem i nie żałuje narazie mam moje wkręcone na 490Mhz ale pujdą więcej . a k.graficzną to asusa 6800 :D odrobinkę szczęcia i sie ma 16potoków i 6 verteksów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Wybór niby dobry, ale..... Nie jestem do końca pewien czy DFI na początek będzie dobrym rozwiązaniem. To strasznie kapryśna i wymagająca MoBo. Po drugie jakoś nie za bardzo lubi się z Hynixami d43 - trzeba sporo nakombinowac by było stabilne. Lepszym wyborem będą TwinMos SpeedPremium na kościach 1A4T ( Winbondy remarkowane). Nie dośc , ze wysoko dojedzie na niskich timingach to jeszce taniutkie są. A tak poza tym to OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 . a k.graficzną to asusa 6800 :D odrobinkę szczęcia i sie ma 16potoków i 6 verteksów. 1469705[/snapback] w N6800 na pci-e nic nie odblokuje, dlatego lepiej albo pełne 6800gt albo radka800xl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Podzielam zdanie Hanu, DFI to bardzo kapryśna bestia za przykład moge podać moje doświadczenia z nią: Mam Venice i wszystko śmigało fajnie na napięciu 1.36 2.61Ghz przy zasiłce Be-Quiet 420 3h stressprime, superPi stable, jak zmieniłem na Be-Quiet 520 to Stress prime wywala się już po 2 minutach, i teraz pracuje na napięciu 1.376 o co chodzi? NIe mam pojęcia reszta sprzętu nie tknięta, żeby było śmieszniej w stresie mam teraz 38C a miałem przy niższym napięciu ok 41C, no niby można za spadek temp "winić" wygrzanie się pasty ale ja przecież paste też zmieniałem,... A o 300htt i div 166/150 nie wspomne bo tu dopiero się jaja zaczynają gdyż nikt nie wie o co chodzi,.. Na start proponowałbym MSI bardzo user friendly i można kompa kręcić niekoniecznie z biosu,... Pamięci tak ja Hanu poleciłbym te twinmossy chociaż są bardzo trudno dostępne ostatnio a jak ktoś je ma to cena to rozbój w biały dzień! Już lepiej poczaić się na zwykłe twinmossy które występują też na tych kościach (tylko, że trzebaby powybierać bo nie wszystkie). Gf6800LE i można odblokować wszystko w tych modelach; ponoć największa szansa jest przy asusie,... BTW: z tego co pamiętam autor topicu napisał, że miało być jak najtaniej a tu pierwsze co padło DFI NF4 SLI-DR :mur: 800zł za mobo to chyba nie "najtaniej" poza tym całkowicie bezsensowne wyrzucenie moim zdaniem ok 200zł bo o tyle mniej kosztuje to samo mobo bez bajerkóe (SLI-D). CO do tych 800zł co podałem to to jest normalna cena gdyż sklepik który podałeś zdziera w biały dzień :D, zobacz na www.pcprojekt.pl najlepsze ceny w polsce; Edytowane 29 Maja 2005 przez 64BitInside-User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ...a co Ty tak po angielsku "Wewnątrz-Sześćdziesięcioczterobitowy-Użytkowniku"? :D No a ten podpis? hehehe Wątpie żeby jakiś angielskojęzyczny człek czytał to forum. Tak po amerykańsku brzmi bardziej poważnie? Moim zdaniem pretensjonalnie... To nie jest atak na Ciebie tylko moje spostrzeżenie... :D Pozdrawiam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icław Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Jeżeli płyta ma być tania to polecam Gigabyt K8NF-9 lecz w tej płycie masz małe możliwości oc jeżeli chcesz kręcić to tak jak moi poprzednicy poleciłbym DFI lecz model tańszy czyli DFI Lan Party Ultra-d jest on w pcp za 520zł, a co do najtańszego sklepu jaki znam to jest to bit computers w krk jest tańszy od pcp ale w bicie nie ma DFI niestety www.pcprojekt.pl www.bitcomputer.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ...a co Ty tak po angielsku "Wewnątrz-Sześćdziesięcioczterobitowy-Użytkowniku"? :D No a ten podpis? hehehe Wątpie żeby jakiś angielskojęzyczny człek czytał to forum. Tak po amerykańsku brzmi bardziej poważnie? Moim zdaniem pretensjonalnie... To nie jest atak na Ciebie tylko moje spostrzeżenie... :D Pozdrawiam ... 1469913[/snapback] Na takie uwagi to jest chyba pw (czy pm jak kto woli)... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaadoW Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 DFI to świetne płytki, ale muszę zgodzić się z przedmówcami, że na początek to chyba nie najlepszy wybór... A co np. z ASUS A8N-E ?? Olać SLI i założyć Radka X800XL. Moim zdaniem najlepsza wydajność do ceny. Super jest ponoć: HIS IceQ II Turbo Ale niestety trochę cieżko dostępny :( Gdybyś kupił np. Sapphire to wymień od razu chłodzenia bo to oryginalne jest jak mały F-16 :D Zresztą podobnie jak wiatraczek na NB w tym ASUS'ie, ale płytka i karta i tak wartę są dołożenia odrobinkę gotówki :D ... Natomiast jeśli chodzi o RAM'y to nie jestem zbyt obeznany w temacie więc musisz oprzeć się na opini kogoś innego... :unsure: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...