NeoXX Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam.Dzisiaj z kumplami byliśmy nad jeziorkiem no i wszystko fajnie popływaliśmy sobie i ogólnie zajebiscie :wink: Byliśmy tam od 9 do 16. No i na rowerach wracamy do domu(około 12 km) Przychodze do domu patrze na swoją skóre a tu...czerwona jak buraki :mellow: Parzy to nieziemsko- są na to jakieś okłady czy maście żeby jutro juz te parzenie znikło?Narzie posmarowałem kremem Nivea ale dalej parzy... :mellow: :? :sad: Pozdrawiam :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Parzy to nieziemsko- są na to jakieś okłady czy maście żeby jutro juz te parzenie znikło?Narzie posmarowałem kremem Nivea ale dalej parzy... :mellow: :? :sad: Pozdrawiam :sad: :sad: 1468510[/snapback] Jesli chodzi o babcine sposoby :wink: , to mozna na to czerwone miejsce nalozyc bialko z jajka i poczekac az sie zetnie :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Tez sie spalilem niedawno grajac w plazowke. Dziewczyna mi zrobila jakis dziwny oklad z jogurtu naturalnego i w sumie to nawet chyba troche pomoglo. Podobno moze byc tez smietana. Wiem jak sie czujesz, fajne fajne ;) Haha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) chlorek etylu żądzi ;) Tak Cię ochłodzi, że aż zamrozi :lol: Edytowane 28 Maja 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Maślanke sobie nałóż na skóre - pomoże . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Tez sie spalilem niedawno grajac w plazowke. Dziewczyna mi zrobila jakis dziwny oklad z jogurtu naturalnego i w sumie to nawet chyba troche pomoglo. Podobno moze byc tez smietana. Wiem jak sie czujesz, fajne fajne ;) Haha... 1468534[/snapback] Czuje się tak jakbym od środka sie palił...posmaruje skóre maślanką i może pomoże... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 kapiel w zimnej wodzie i pantenol, a potem krem nawilzajacy przez tydzien.. i zejdzie ci tylko lekko naskorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 sasiadka mojej znajomej miala na 3 dni wyjechac gdzies i wrocila tego samego dnia, co wyjechala z bomblami widocznymi z 3 metrow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 zalmana zalooz, albo WC, a moze berkut uzyczy ci FC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 chlorek etylu żądzi ;) Tak Cię ochłodzi, że aż zamrozi :lol: 1468590[/snapback] ... Myslalem, ze spaliles sie jakims zielskiem a nie sloncem. %) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 obloz sie zsiadłym mlekiem :) to pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Kefirem albo smietaną posmaruj.. Ewentualnie poczekaj do wylinki :D az zrzucisz skóre i nowa bedzie ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Jesli chodzi o babcine sposoby :wink: , to mozna na to czerwone miejsce nalozyc bialko z jajka i poczekac az sie zetnie :wink: . 1468527[/snapback] Na skore zsiadle mleko, plasterki z kwasnych ogorkow.... Do zolądka duzo plynów i bialka... tak w sumie to literek mleka na raz. Poza tym przewiewne ciuchy albo i bez... i unikac slonca jak ognia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja tez sie spieklem ale mama dala mi jakis balsam po opalaniu i troche przybadło... Z Avonu zdaje sie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Mnie tam opalanie nie przeszkadza ale mnie pszczoła upier... a mam uczulenie :/ w plca ugryzła a mam spuchniętą całą dłoń ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 kefir ;) zimny z loduwy ;] na plecy, też sie poparzyłem, a potym :) spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 kefir ;) zimny z loduwy ;] na plecy, też sie poparzyłem, a potym :) spox. 1468890[/snapback] Tak właśne zrobiłem i teraz cały czas leże... Na noc za nim pójde spać to zrobie jeszcze raz okład z Kefiru i mam nadzieje ze przejdzie :) Pozdrawiam i nie zostało mi nic innego jak leżeć i oglądać Kryminalnych :razz: Narazie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Mnie tam opalanie nie przeszkadza ale mnie pszczoła upier... a mam uczulenie :/ w plca ugryzła a mam spuchniętą całą dłoń ;/ 1468886[/snapback] Z tym sie idzie na pogotowie, ciesz sie ze zyjesz... No chyba ze byles a ta spuchnieta reka to pozostalosc - tak tez moze byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ff:om Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Co do "raczków" to najlepsze są balsamy dobre oraz piękna dziewczyna która ten balsam kilka razy w ciągu dnia wetrze w ciebie i wymasuje obolałe mięśnie :) No ,a ja to szczęście mam :) Hehe. Po 2dniach Kite Surfingu jestem "raczek" cały spalony lecz nawilżany co jakiś czas przez ukochaną :) Polecam balsam często wcierać delikatnie w skróe + zimne prysznice B) Oraz unikanie słońca, bo ja dziś jak na słońce wyskoczyłem w drodze do sklpeu po coca cole to myślałem ,że się zapale, dosłownie mnie parzył każdy cm skóry który był narażony na działanie promieni słonecznych ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Nie ma to jak pierwsze porzadne slonce Ludzie zaraz wylaza go zlapac. No niestety to sloneczki juz nie takie zdrowe ;? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ff:om Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Nie ma to jak pierwsze porzadne slonce Ludzie zaraz wylaza go zlapac. No niestety to sloneczki juz nie takie zdrowe ;? 1469344[/snapback] Słuchaj, a powiesz mi jak unikać słońca na plaży gdy przebywasz 8h na kite surfingu ? Bo chętnie bym się dowiedział bo nie przepadam za ostrym słońcem :? No więc może odpowiesz hmmm ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Hmmm może to dziwnie zabrzmi i weźmiecie mnie za jakiegoś nie halo, ale... moja matka z 2 latka temu zakupiła taki super kremik z KROWICH ODCHODÓW, tzn wiecie nie to że po prostu qpa tylko jakiś eXtrat z domieszą różnych rumianków i powiem Wam że lepszego ukojenia nie widziałem. Poprostu nic a nic nie czułem po kremiku (może Krówki jakieś radioactive :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Słuchaj, a powiesz mi jak unikać słońca na plaży gdy przebywasz 8h na kite surfingu ? Bo chętnie bym się dowiedział bo nie przepadam za ostrym słońcem :? No więc może odpowiesz hmmm ? :blink: 1469364[/snapback] Hmmm... nie mam pojęcia, zaiste cholernie ciężkie pytanie. O sunblocker'ach surfer nie słyszał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Nie lubię się opalać, a jak już to krótko. Uważajcie, żeby sobie jakiegoś czyraka czy innego raka na skórzenie wychodować. Po czestym opalaniu potem takie brązowe kropeczki na skórze mogą się zrobić :| A za pare lat skóra zacznie wyglądać coraz gorzej, bo im więcej słońca, tym skóra się szybciej starzeje. Używać filtrów!!! Co do ukojenia- pantenol, zimne okłady np. mokry ręcznik położyć na skórę, unikać słońca, dużo witaminy C, woda i białka i UWAŻAĆ NA PRZYSZŁOŚĆ. Edytowane 29 Maja 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie lubię się opalać, a jak już to krótko. Uważajcie, żeby sobie jakiegoś czyraka czy innego raka na skórzenie wychodować. Po czestym opalaniu potem takie brązowe kropeczki na skórze mogą się zrobić :| A za pare lat skóra zacznie wyglądać coraz gorzej, bo im więcej słońca, tym skóra się szybciej starzeje. Używać filmtrów!!! Co do ukojenia- pantenol, zimne okłady np. mokry ręcznik położyć na skórę, unikać słońca, dużo witaminy C, woda i białka i UWAŻAĆ NA PRZYSZŁOŚĆ. 1469509[/snapback] Czuje się świetnie(choć plecki jeszcze minimalnie pieczą),jednak ten kefir pomógł :) Teraz tylko jeszcze pare razy balsamem i będzie OK. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...