Skocz do zawartości
NeoXX

Spaliłem Się;(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Dzisiaj z kumplami byliśmy nad jeziorkiem no i wszystko fajnie popływaliśmy sobie i ogólnie zajebiscie :wink:

Byliśmy tam od 9 do 16.

No i na rowerach wracamy do domu(około 12 km)

Przychodze do domu patrze na swoją skóre a tu...czerwona jak buraki :mellow:

Parzy to nieziemsko- są na to jakieś okłady czy maście żeby jutro juz te parzenie znikło?Narzie posmarowałem kremem Nivea ale dalej parzy... :mellow: :? :sad:

Pozdrawiam :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parzy to nieziemsko- są na to jakieś okłady czy maście żeby jutro juz te parzenie znikło?Narzie posmarowałem kremem Nivea ale dalej parzy... :mellow:  :?  :sad:

Pozdrawiam :sad:  :sad:

1468510[/snapback]

Jesli chodzi o babcine sposoby :wink: , to mozna na to czerwone miejsce nalozyc bialko z jajka i poczekac az sie zetnie :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie spalilem niedawno grajac w plazowke. Dziewczyna mi zrobila jakis dziwny oklad z jogurtu naturalnego i w sumie to nawet chyba troche pomoglo. Podobno moze byc tez smietana. Wiem jak sie czujesz, fajne fajne ;) Haha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie spalilem niedawno grajac w plazowke. Dziewczyna mi zrobila jakis dziwny oklad  z jogurtu naturalnego i w sumie to nawet chyba troche pomoglo. Podobno moze byc tez smietana. Wiem jak sie czujesz, fajne fajne ;) Haha...

1468534[/snapback]

Czuje się tak jakbym od środka sie palił...posmaruje skóre maślanką i może pomoże... :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o babcine sposoby  :wink: , to mozna na to czerwone miejsce nalozyc bialko z jajka i poczekac az sie zetnie  :wink: .

1468527[/snapback]

Na skore zsiadle mleko, plasterki z kwasnych ogorkow....

Do zolądka duzo plynów i bialka... tak w sumie to literek mleka na raz.

Poza tym przewiewne ciuchy albo i bez... i unikac slonca jak ognia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kefir ;) zimny z loduwy ;] na plecy, też sie poparzyłem, a potym :) spox.

1468890[/snapback]

Tak właśne zrobiłem i teraz cały czas leże...

Na noc za nim pójde spać to zrobie jeszcze raz okład z Kefiru i mam nadzieje ze przejdzie :)

Pozdrawiam i nie zostało mi nic innego jak leżeć i oglądać Kryminalnych :razz:

Narazie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam opalanie nie przeszkadza ale mnie pszczoła upier... a mam uczulenie :/ w plca ugryzła a mam spuchniętą całą dłoń ;/

1468886[/snapback]

Z tym sie idzie na pogotowie, ciesz sie ze zyjesz... No chyba ze byles a ta spuchnieta reka to pozostalosc - tak tez moze byc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do "raczków" to najlepsze są balsamy dobre oraz piękna dziewczyna która ten balsam kilka razy w ciągu dnia wetrze w ciebie i wymasuje obolałe mięśnie :)

No ,a ja to szczęście mam :) Hehe.

Po 2dniach Kite Surfingu jestem "raczek" cały spalony lecz nawilżany co jakiś czas przez ukochaną :)

Polecam balsam często wcierać delikatnie w skróe + zimne prysznice B)

Oraz unikanie słońca, bo ja dziś jak na słońce wyskoczyłem w drodze do sklpeu po coca cole to myślałem ,że się zapale, dosłownie mnie parzył każdy cm skóry który był narażony na działanie promieni słonecznych ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak pierwsze porzadne slonce

Ludzie zaraz wylaza go zlapac.

No niestety to sloneczki juz nie takie zdrowe ;?

1469344[/snapback]

Słuchaj, a powiesz mi jak unikać słońca na plaży gdy przebywasz 8h na kite surfingu ? Bo chętnie bym się dowiedział bo nie przepadam za ostrym słońcem :? No więc może odpowiesz hmmm ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm może to dziwnie zabrzmi i weźmiecie mnie za jakiegoś nie halo, ale...

moja matka z 2 latka temu zakupiła taki super kremik z KROWICH ODCHODÓW, tzn wiecie nie to że po prostu qpa tylko jakiś eXtrat z domieszą różnych rumianków i powiem Wam że lepszego ukojenia nie widziałem. Poprostu nic a nic nie czułem po kremiku (może Krówki jakieś radioactive :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj, a powiesz mi jak unikać słońca na plaży gdy przebywasz 8h na kite surfingu ? Bo chętnie bym się dowiedział bo nie przepadam za ostrym słońcem :? No więc może odpowiesz hmmm ? :blink:

1469364[/snapback]

Hmmm... nie mam pojęcia, zaiste cholernie ciężkie pytanie.

O sunblocker'ach surfer nie słyszał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię się opalać, a jak już to krótko. Uważajcie, żeby sobie jakiegoś czyraka czy innego raka na skórzenie wychodować. Po czestym opalaniu potem takie brązowe kropeczki na skórze mogą się zrobić :| A za pare lat skóra zacznie wyglądać coraz gorzej, bo im więcej słońca, tym skóra się szybciej starzeje. Używać filtrów!!!

Co do ukojenia- pantenol, zimne okłady np. mokry ręcznik położyć na skórę, unikać słońca, dużo witaminy C, woda i białka i UWAŻAĆ NA PRZYSZŁOŚĆ.

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię się opalać, a jak już to krótko. Uważajcie, żeby sobie jakiegoś czyraka czy innego raka na skórzenie wychodować. Po czestym opalaniu potem takie brązowe kropeczki na skórze mogą się zrobić :| A za pare lat skóra zacznie wyglądać coraz gorzej, bo im więcej słońca, tym skóra się szybciej starzeje. Używać filmtrów!!!

Co do ukojenia- pantenol, zimne okłady np. mokry ręcznik położyć na skórę, unikać słońca, dużo witaminy C, woda i białka i UWAŻAĆ NA PRZYSZŁOŚĆ.

1469509[/snapback]

Czuje się świetnie(choć plecki jeszcze minimalnie pieczą),jednak ten kefir pomógł :)

Teraz tylko jeszcze pare razy balsamem i będzie OK.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi